Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Honingspin pakt computervirussen

05-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
virus_03.jpeg
Nederland, België en Luxemburg bekijken of ze samen de strijd kunnen aanbinden met computervirussen. De Benelux gaat een proef doen met het systeem Honey Spider Network. Dat is een geautomatiseerde scanner die websites op slechte software onderzoekt.
De proef maakt deel uit van hechtere samenwerking tussen de drie landen op het gebied van internetveiligheid. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft dat dinsdag in Maastricht met zijn Belgische en Luxemburgse collega's afgesproken. Door websites constant te onderzoeken, kan slechte software sneller worden opgespoord en blijven misbruik en schade binnen de perken.
'Kennis uitwisselen'
Verder willen de drie landen kennis over de aanpak van digitale criminaliteit meer uitwisselen. Zo gaan experts uit de Benelux ervaringen delen over de aanpak van botnets. Dat zijn netwerken van geïnfecteerde computers die gebruikt worden om op grote schaal spam te versturen. Het kabinet kondigde eerder dit jaar al aan dat de politie meer werk gaat maken van de aanpak van criminelen die met de computer hun slag willen slaan. Het team hightech crime is van plan het aantal onderzoeken te verviervoudigen. Digitale dreigingen bestaan onder meer uit skimmen (illegaal kopiëren van bankpassen), websites platleggen en phishing, waarbij bankgegevens gestolen worden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!