Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Herstelbedrijven autoschade werken onveilig

03-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1180484.jpg
Bedrijven die autoschade herstellen, werken vaak onveilig. Ze verzuimen hun werknemers te beschermen tegen gevaarlijke stoffen en de machines waarmee gewerkt wordt, blijken geregeld onveilig.
Dat constateerde de Arbeidsinspectie tijdens controles bij ongeveer de helft van alle 1600 schadeherstelbedrijven in Nederland. Bij meer dan de helft van de inspecties bleek iets mis. De inspecteurs deelden ruim 550 waarschuwingen uit en dwongen 130 keer verbeteringen af. Bij achttien bedrijven was de situatie dermate gevaarlijk dat het werk stilgelegd moest worden, zo meldde de inspectiedienst woensdag.
De inspecteurs ontdekten driehonderd gevallen waarin onverantwoord werd omgegaan met gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld het gebruik van onveilige lakken, ontvetters en schoonmaakmiddelen. Ook stuitte de Arbeidsinspectie op gevaarlijke elektrische installaties, afgesloten nooduitgangen en gebrekkige brandblussers. Een kwart van de geconstateerde overtredingen had te maken met gebreken aan machines en gereedschap.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!