Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hero trekt spotje met 'Balkenende' terug

26-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hero_logo.jpg
Voedingsmiddelenfabrikant Hero trekt een radiocommercial terug waarin zogenaamd premier Jan Peter Balkenende aan het woord komt. Dat heeft het bedrijf dinsdag gemeld. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) had vorige week op de intrekking aangedrongen.
In de commercial vertelt 'Balkenende' over zijn zware ochtend waarbij zaken als het Irak-dossier, Wouter Bos en zijn kapsel aan de orde komen. Een flesje van het fruitdrankje Fruit2day geeft de fictieve premier vervolgens weer de hele middag energie om ,,zijn straatje schoon te vegen''.
De RVD stelt in een reactie dat het spotje ,,een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de premier vormt''. Een nadere toelichting wil de woordvoerder niet geven. ,,Er bestaat voldoende jurisprudentie over dit soort zaken.''
Volgens een woordvoerder van Hero ,,wordt de overduidelijke knipoog van de commercial door de RVD niet gewaardeerd''. Het bedrijf stelt dit ,,erg jammer te vinden''.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!