Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Haarlemmermeer akkoord met meer camera's Schiphol

12-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1491391.jpg
De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdag ingestemd met uitbreiding van het cameratoezicht op Schiphol. Vorige maand lekten al vertrouwelijke plannen uit voor meer camera's op de luchthaven.
De uitbreiding van het cameratoezicht is een initiatief van het platformBeveiliging en Publieke Veiligheid Schiphol (BPVS). Daarin werken publieke en private partijen als Schiphol, KLM, douane, marechaussee en de NationaalCoördinator Terrorismebestrijding met elkaar samen om de veiligheid op de luchthaven te vergroten.
De uitbreiding houdt in dat cruciale plekken op de luchthaven voortdurend in de gaten worden gehouden zonder dat het Openbaar Ministerie (OM) daarvoor toestemming hoeft te geven. Bovendien blijven de opnamen van de camera's voortaan bijna een maand bewaard.
Sommige fracties in de gemeenteraad van Haarlemmermeer vroegen zich af of de privacy van mensen op Schiphol niet te veel wordt geschonden en of de uitbreiding wel noodzakelijk is. Burgemeester Theo Weterings maakte de raad echter duidelijk dat extra toezicht nodig is voor de bestrijding van onder meer terrorisme en drugscriminaliteit.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!