Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

GroenLinks wil subsidie voor miniwindmolens

21-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64638.jpg
Schaf de ingewikkelde regels voor kleine windmolens af en laat er dezelfde subsidieregels voor gelden als voor zonnepanelen. Kees Vendrik, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, denkt dat meer mensen een miniwindmolen op het dak van hun huis zetten als ze subsidie kunnen krijgen en als hun aanvraag minder lang onderweg is.
Vendrik vraagt minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) hoe zij denkt over subsidie voor miniwindmolens. Hij wijst de bewindsvrouw erop dat Nederland het goed doet in de de productie van miniwindmolens, die zo klein zijn dat ze op gebouwen en industrieterreinen kunnen worden geplaatst. ,,Als de sector zich door blijft ontwikkelen, kan dit werkgelegenheid bieden aan 260 mensen en kunnen er genoeg windmolens geproduceerd worden om tienduizend huishoudens van groene stroom te voorzien'', denkt Vendrik.
Ondanks de voorspoedige productie, blijft het gebruik van de miniwindturbines achter. Er zijn er in Nederland nog maar driehonderd in gebruik, volgens het Kamerlid omdat voor deze apparaten dezelfde regels gelden als voor grote windmolens. ,,De lange en ingewikkelde procedures maken het bijzonder aantrekkelijk om een miniwindmolen te plaatsen.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!