Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gebruik mobiel internet verdrievoudigd

23-10-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Iphone-5_Apple_06.jpg
Zes op de tien internetters zijn dit jaar gebruik gaan maken van mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets, een verdrievoudiging sinds 2007. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekendgemaakt.
12,4 miljoen gebruikers
Vorig jaar ging de helft van de internetgebruikers mobiel online. Dit jaar zijn er in Nederland 12,4 miljoen internetgebruikers. Dat is 96 procent van alle 12- tot 75-jarigen.
Jongeren
Het gebruik van mobiel internet is vooral onder jongeren van 12 tot 25 jaar sterk toegenomen. In 2012 gaat 86 procent van deze leeftijdsgroep regelmatig mobiel online, tegen 21 procent in 2007. Maar ook in andere leeftijdsgroepen is het mobiele internetgebruik in de afgelopen jaren fors toegenomen. Onder 64- tot 75-jarige internetters is het gebruik van apparatuur als smartphones met 21 procent het laagst.
Apparaten
Vooral de mobiele telefoon (47 procent) is populair om mee online te gaan, gevolgd door de laptop (34 procent) en de tablet (19 procent). Gebruikers van de smartphone doen dit vooral voor het onderhouden van hun contacten. Bijna driekwart van hen e-mailt en ruim twee derde zit op sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter. Ook het lezen van nieuws en kranten (62 procent) en het spelen van spelletjes en luisteren naar muziek (58 procent) zijn populaire bezigheden.
Wifi
De sterke groei van het mobiele internet komt mede doordat er steeds meer openbare wifi-netwerken bijkomen waar mensen gratis kunnen internetten, zoals in de trein en restaurants. Van de internetters die geen gebruikmaken van mobiele apparatuur, geeft bijna driekwart aan internet buitenshuis of op het werk niet nodig te hebben. Hoge kosten wordt in 16 procent van de gevallen genoemd als reden om niet mobiel online te gaan.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!