Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Fiscus herstelt fouten met voorlopige aanslagen

22 jul 2009
  •  
leestijd 1 minuten
298491.jpg
De Belastingdienst heeft fouten gemaakt met automatische voorlopige aanslagen. Bij hoeveel mensen dat is gebeurd en om welke bedragen het gaat, is nog niet bekend. De fiscus brengt dat nu in kaart en zal de fouten herstellen door geld terug te storten of te innen.
Dat zei een woordvoerder woensdag naar aanleiding van een bericht in dagblad De Telegraaf. Met een voorlopige aanslag is het mogelijk al gedurende het jaar geld terug te krijgen, zoals de algemene heffingskorting, of belasting bij te betalen, bijvoorbeeld als iemand naast een baan een uitkering heeft. De afgelopen dagen kreeg de fiscus via de Belastingtelefoon en belastingconsulenten signalen binnen dat bedragen niet klopten. De Belastingdienst vindt het vervelend dat er fouten zijn gemaakt. ,,Dat moet niet gebeuren'',zei de woordvoerder.
Een nog onbekend aantal mensen krijgt een nabetaling of een navordering. Volgens de zegsman gaat het per persoon om een paar tientjes, mogelijk iets meer. Mensen die het betreft, hoeven zelf niets te doen. De Belastingdienst stuurt hen binnenkort een brief waarin staat wat voor hen van toepassing is, aldus de woordvoerder. Volgens hem zijn er mogelijk meer mensen die geld terugkrijgen dan die moeten betalen.
Bron: ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!