Kassa

'Fiets in stoptrein gratis buiten de spits'

17-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_Sprinter_01.jpg
Het meenemen van de fiets in stoptreinen moet buiten de spits en in het weekend gratis worden. Dat is een van de voorstellen die SP, PvdA en CDA doen om Nederland nog fiets- en wandelvriendelijker te maken. Nu kost een dagkaart voor de fiets bij NS 6 euro.
Fietspaden beter benutten
De drie partijen presenteren op donderdag 28 juni in Baarn hun voorstellen om het netwerk aan Nederlandse fiets- en wandelpaden beter te benutten. Zo willen ze dat er een einde komt aan de versnippering van routes waardoor fietsers en wandelaars nu vaak nog met een woud aan verschillende bordjes te maken hebben. Ook willen ze fiets- en wandelorganisaties nauwer betrekken bij besluiten over de infrastructuur.
'Een stap vooruit'
De Kamerleden denken ook dat de OV-fiets een stuk populairder zal worden als de mogelijkheden om de fiets op een ander station in te leveren worden verruimd. De opstellers van de notitie 'Een stap vooruit' hopen op veel reacties van fietsers, hardlopers, wandelaars en organisaties op hun voorstellen, die ze afhankelijk van de reacties nog gaan aanpassen.
NS gaat voorstel bekijken
De Nederlandse Spoorwegen zeggen ,,in zijn algemeenheid altijd met plezier te kijken naar initiatieven die trein- en fietsgebruik combineren''. Volgens een woordvoerder zal de NS het definitieve voorstel bekijken als het is gepresenteerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!