Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Europese autoverkoop in zijn achteruit

17-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto stad 930 520
De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in september met 2 procent gedaald. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat september 2016 een zeer sterke verkoopmaand was, zo meldt Europese koepel van brancheorganisatie ACEA.
Volgens koepel van autodealers lijkt de rek er een beetje uit te raken bij de autoverkopen in de vijf belangrijkste automarkten in de Europese Unie. Vooral in Groot-Brittannië en Duitsland was er met dalingen van 9,3 procent en 3,3 procent sprake van flinke krimp.

Tegenwicht Italië en Spanje

De groei van de verkopen in Italië en Spanje bood wel wat tegenwicht. In Nederland trokken de verkopen met 7,9 procent aan tot een kleine 36.000 auto's.

Stijging in eerste negen maanden

In totaal werden vorige maand in de EU 1.427.105 auto's op kenteken gezet. Gemeten over de eerste negen maanden van het jaar is nog wel sprake van een stijging van de autoverkopen. In die periode werden bijna 11,7 miljoen auto's verkocht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!