Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eurlings wil EU-plan voor buspassagiers beperken

12-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3494822.jpg
Minister Camiel Eurlings (Verkeer) en collega's uit andere EU-landen willen een Europees plan voor gestrande buspassagiers beperken. Ze vinden dat gestrande passagiers alleen een vergoeding kunnen krijgen op internationale en lange binnenlandse reizen van lijnbussen.
Eurlings denkt dan aan busreizen van minstens 200 kilometer. Zulke binnenlandse busdiensten komen in Nederland niet voor, ook niet bij de Interliners van busbedrijf Connexxion. De regeling zou wel kunnen gaan gelden voor busbedrijven zoals Eurolines, dat een dienstregeling met bestemmingen in heel Europa heeft.
Het Europese plan voor vergoedingen voor buspassagiers volgt op een al ingevoerd systeem voor vliegtuig- en treinpassagiers. Behalve vergoeding bij annulering komt er ook een verbod om gehandicapten te weigeren.
,,Nederland is groot voorstander van het plan'', zei minister Eurlings bij EU-beraad op donderdag. ,,Het is goed dat de Europese Commissie laat zien dat het opkomt voor de consument. De vraag is alleen hoe ver het plan moet gaan.''
Eurlings en veel andere ministers stelden uitdrukkelijk het stads- en streekvervoer te willen uitzonderen. In Nederland is voor dat vervoer al veel geregeld. Ministers en het Europees Parlement spreken later dit jaar verder over het plan.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!