Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

DSB raakt ook Triodos

26-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dsb_bank_scheringa_12.jpeg
De ondergang van DSB Bank heeft ook de duurzame bank Triodos geschaad. De onderneming moest een voorziening van 2,6 miljoen euro treffen voor een bijdrage aan het depositogarantiestelsel om DSB-spaarders schadeloos te stellen. De nettowinst van Triodos daalde vooral daardoor met 6 procent tot 9,5 miljoen euro.
Triodos beleefde verder een goed jaar. Duurzaam bankieren slaat nog steeds aan, zo stelde de bank donderdag. Het aantal klanten groeide met ruim 50.000, ofwel 27 procent, tot 242.000. In Nederland bedroeg de groei zelfs 31 procent (ruim 34.000 klanten).
Het toevertrouwde vermogen aan Triodos nam met 30 procent toe tot 4,9 miljard euro. De bank leende een recordbedrag van 1,7 miljard euro uit aan duurzame bedrijven, 31 procent meer dan in 2008. Bij veel financieringsprojecten ging het om investeringen in duurzame energie.
Triodos wil de omvang van de kredietportefeuille dit jaar met meer dan 40 procent laten stijgen. Dit is volgens de bank mogelijk door de constante toestroom van spaargelden en door een uitgifte van nieuwe aandelen vorig najaar. ANP

Meer over:

triodos, diginieuws, dsb
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!