Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Doorberekenen lage btw kwestie van fatsoen'

09-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouw-groot.jpg
Bouwbedrijven kunnen niet gedwongen worden om het financieel voordeel van lagere btw-tarieven door te berekenen aan de consument. ,,Het is uiteindelijk een kwestie van goed fatsoen'', aldus staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) dinsdag in de Tweede Kamer in reactie op vragen van Kamerlid Kees Vendrik van GroenLinks.
Vorig jaar besloot het ministerie van Financiën om voor isolatiewerkzaamheden aan woningen het btw-tarief tijdelijk van 19 procent naar 6 procent te verlagen. Maar sommige bouwbedrijven weigeren om het voordeel ten goede te laten komen aan de consument, zo meldde het televisieprogramma Kassa zaterdag .
De voorwaarden van de regeling werden definitief op 1 oktober 2009, maar gelden met terugwerkende kracht tot 1 juli van dat jaar. Volgens De Jager staat een eenmaal gemaakte prijsafspraak tussen aannemer en klant vast. Ook branchevereniging VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie) meldde eerder dat leden niet verplicht zijn om klanten van het belastingvoordeel te laten profiteren. ANP Zie aflevering Kassa van 6 februari
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!