Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Deeltijd-WW wordt verlengd

24-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1774284.jpg
Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) gaat de tijdelijke regeling voor deeltijd-WW voortzetten. Eerder deze week werd nog bekend dat het beschikbare budget van 375 miljoen euro binnen drie maanden volledig is opgesoupeerd voor de regeling, waarbij bedrijven met behulp van WW-uitkeringen hun personeel tijdens de economische crisis minder kunnen laten werken.
Een woordvoerder van de minister zei woensdag dat Donner de nodige ,,financiële ruimte'' heeft gevonden om de deeltijd-WW voort te zetten. In welke vorm dat gebeurt, overlegt de minister nog met werkgevers en de vakbeweging.
Zeer waarschijnlijk zal de regeling met terugwerkende kracht vanaf dinsdag 23 juni worden verlengd. Aanvragen voor de oude crisismaatregel die bedrijven hebben ingediend voor die datum, werden nog door uitkeringsinstituut UWV in behandeling genomen.
Werkgeversorganisatie VNO-NCW en vakcentrale FNV, die beide hadden aangedrongen op verlenging, bevestigen dat over de regeling overlegd wordt tussen de bewindsman en de sociale partners. Maar inhoudelijk kunnen zij nog niet reageren, omdat niet duidelijk is in welke vorm de regeling wordt voortgezet.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!