Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CZ: basispremie volgend jaar iets duurder

14-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4294315.jpg
Zorgverzekeraar CZ verwacht dat de premie voor de basisverzekering volgend jaar iets duurder wordt. De premie zal met name stijgen door bezuinigingen van de overheid. Bovendien stijgen de kosten in hun algemeenheid door ontwikkelingen in de zorg als de vergrijzing, de toename van het aantal chronisch zieken en technologische ontwikkelingen, aldus CZ.
Ook kan de grieppandemie de zorgverzekering iets duurder maken, zo bevestigde een CZ-woordvoerster vrijdag een bericht in Sp!ts.
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over een eventuele verhoging van de basispremie. ,,Dat hangt vooral af van de Zorgnota van de overheid die op Prinsjesdag verschijnt'', aldus een woordvoerder van ZN. ,,Maar het kan zijn dat zorgverzekeraars al kijken naar de rekeningen die binnenkomen en op basis daarvan een schatting maken.''
ZN denkt niet dat de grieppandemie een belangrijke rol gaat spelen bij een eventuele verhoging van de basispremie. ,,De bestrijding van infectieziekten wordt niet betaald uit de basisverzekering. Maar mochten er heel veel mensen ziek worden en ziekenhuis- en huisartsenbezoeken moeten afleggen, kan dat wel een kostenverhogend aspect zijn.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!