Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument kan nu ook online friet bestellen

03-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
frietjes195117.jpg
Steeds meer Nederlandse snackbars bieden hun maaltijden aan op internet. Het afgelopen jaar groeide het aantal snackbars dat via internet zijn maaltijden aanbiedt en bezorgt met 55 procent. Dit blijkt uit de verkoopcijfers van online maaltijdservice Just-Eat.
Het aantal online bestelde snacks is daardoor in vergelijking met vorig jaar enorm toegenomen (79%). De meest bestelde snack is de hamburger (30%), gevolgd door de frikandel en patat (beiden 20%). Hoewel pizza nog steeds het meest populaire gerecht is, blijft de populariteit van de 'Kapsalon' opmerkelijk. Dit gerecht, bestaande uit patat bedekt met kebab, Goudse Kaas, knoflooksaus en salade, wordt maandelijks tussen de 4.000 en 5.000 keer besteld.
Niet de deur uit voor de snackbar
Door maaltijden online aan te bieden en thuis te bezorgen, lijken snackbarhouders hun werkterrein flink uit te breiden. ''We zien dat er steeds meer snackbars hun maaltijden online willen aanbieden in plaats van alleen in hun cafetaria. Voor de Nederlandse snack is er online nog veel terrein te winnen. Door online aanwezig te zijn en een bezorgservice te starten, kunnen snackbars hun klantenkring gemakkelijk uitbreiden aangezien mensen de deur niet meer uit hoeven om naar de snackbar te rijden. Dat zien we ook terug in de enorme groei van de afgelopen tijd,'' aldus Laurens Groenendijk, Managing Director Just-Eat Benelux. Dit blijkt ook uit de meest populaire eetgelegenheden van de ruim 2.500 restaurants waar Just-Eat uit put. Hier staan steeds vaker snackbars tussen. Steeds meer snackbarhouders lijken dit te beseffen en willen hun maaltijden via internet aan de man brengen.
Hamburger domineert
De snack die op dit moment het meest wordt besteld is de hamburger (30%), gevolgd door de frikandel en patat (beiden 20%). Saté wordt in 19 procent van de gevallen besteld gevolgd door kippenvleugels met 11 procent. Opmerkelijk is de kroket die we met slechts zeven procent niet terugzien in de top vijf. De snacks worden het meest besteld in Groningen (10%) en Den Haag (8%).

Meer over:

friet, diginieuws, patat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!