Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CBS: meeste ondernemers verhogen prijzen niet

01-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleding_03.jpg
Ondanks de verhoging van het algemeen btw-tarief van 19 naar 21 procent, denkt een grote meerderheid van de ondernemers hun verkoopprijzen de komende 3 maanden niet te verhogen. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde enquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Detailhandel
In de detailhandel gaf afgelopen maand slechts 26 procent van de ondervraagde ondernemers aan hun waar duurder te gaan maken. In de overige branches ligt het aandeel lager.
Administratief handiger
Veel ondernemers wachten waarschijnlijk tot januari met de doorrekening van de btw-verhoging, omdat dat administratief handiger is. Daarbij is een groot deel volgens het CBS bang dat de verhoging van de prijzen in crisistijd ervoor zorgt dat er minder producten worden verkocht.
Verwachting
Bijna 40 procent van de consumenten verwacht dat de prijzen in de komende 12 maanden sneller zullen stijgen, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek van het CBS. Slechts 2 procent van hen gaat uit van prijsdalingen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!