Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bij DSB-stichtingen 3600 gedupeerden

30-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dsb_07.jpg
De stichting Hypotheekleed van Pieter Lakeman vertegenwoordigt 2.845 deelnemers, blijkt uit onderzoek door accountants van KPMG in opdracht van de NOS. De Stichting Steunfonds Probleemhypotheken, die eveneeens opkomt voor mensen die zich gedupeerd voelen door de inmiddels failliete DSB-bank, heeft naar schatting rond 800 volmachten om namens hen op te treden.
Begin deze maand stapte Jelle Hendrickx, tot dan toe het gezicht van het Steunfonds Probleemhypotheken, op. Toen zouden er nog 2300 mensen bij deze stichting zijn aangesloten. Hendrickx ging weg omdat hij de stichting niet professioneel genoeg vond.
De accountants van KPMG hebben alleen onderzocht in hoeverre beide stichtingen mensen vertegenwoordigen. Ze rapporteren dus niet over aard en omvang van schade die geleden is en geven ook geen juridisch advies. Beide stichtingen werkten vrijwillig mee aan het onderzoek.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!