Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bierwijzer past tekst aan

27-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bier_08.jpg
Het Kennisinstituut Bier gaat de tekst van de Bierwijzer aanpassen. Dat gebeurt nadat het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP vorige week in een brief kritiek had geuit op de tekst van de folder. Daarin zouden adviezen van de Gezondheidsraad over het nuttigen van alcohol verkeerd zijn geformuleerd.
,,Als mensen de tekst verkeerd interpreteren, wijzigen we die uiteraard'', zegt hoogleraar Humane Voeding Frans Kok woensdag in Resource, het personeelsblad van de Wageningen Universiteit. Kok is tevens voorzitter van het Kennisinstituut. Hij noemt de actie van STAP ,,storm in een glas bier.'' ,,Maar we willen niemand aanzetten tot drinken en hebben geen behoefte om bier te promoten.''
De Bierwijzer is bestemd voor (para-)medici als richtlijn voor acceptabel alcoholgebruik. Ook staan de calorieën van drank en de meestal bijbehorende snacks op een rijtje. In de Bierwijzer stond vermeld dat het af en toe drinken van een glas wijn, bier of gedestilleerd past in een gezonde leefstijl.
Volgens STAP zegt de Gezondheidsraad dat niet en zijn de nadelen van drinken groter dan de voordelen. Kok bestrijdt dat: ,,Verantwoord alcoholgebruik heeft een positief effect op hart- en bloedvaten en kan ouderdomsdiabetes voorkomen; de voordelen zijn dus groter dan de nadelen. Maar als iemand dat verkeerd begrijpt, schrijven we het anders op.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!