Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bezuinigen? Niet op auto van de zaak

10-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1650483.jpg
De auto van de zaak blijft vooralsnog buiten schot bij de diverse bezuinigingsmaatregelen als gevolg van de economische crisis. Ruim driekwart van de bedrijven laat de leaseregelingen intact. Slechts 13 procent vermindert het aantal auto's waaruit gekozen kan worden en maar 4 procent overweegt hardere maatregelen.
Dit blijkt uit een rondgang van adviesbureau Ernst & Young onder zeshonderd managers in het bedrijfsleven en bij de overheid. Op apparatuur die nodig is voor het werk, zoals mobieltjes of laptops, bezuinigt 8 procent, blijkt uit de peiling.
Wel bezuinigt de helft van de bedrijven op indirecte personeelskosten. Zo worden personeelsuitjes en borrels of vergaderingen buiten de deur geschrapt. Maar de arbeidsvoorwaarden blijven nog buiten schot. Zo worden er ook nauwelijks maatregelen genomen ten aanzien van werktijden. In dat verband valt te denken aan het beperken van overuren of het opnemen van vakantiedagen in slappe tijden.
De ondervraagden geven ook aan dat de arbeidsvoorwaarden voor hen erg belangrijk zijn. Zij lijken nauwelijks bereid op dit gebied offers te brengen.
Ernst & Young is verrast door de uitkomsten. Werkgevers laten kansen liggen voor versobering van de arbeidsvoorwaarden. Volgens Jan-Bertram Rietveld van het adviesbureau zijn tal van maatregelen denkbaar op dat gebied die wel de kosten terugdringen, maar waarvan de medewerker weinig tot niets merkt. Die liggen bij voorbeeld op het terrein van de leaseauto. Zo levert een grotere afname van een bepaald merk een besparing op. Ook milieuvriendelijke auto's kunnen voordeliger uitpakken.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!