Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Bank-app geeft meer grip op geldzaken'

23-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ing_logo_02.jpg
Mobiel bankieren geeft gebruikers het gevoel dat ze meer grip hebben op hun financiën. Dat stelde ING donderdag naar aanleiding van een eigen onderzoek.
Volgens ING heeft driekwart van de ondervraagde gebruikers van een mobiele app voor bankzaken het gevoel meer overzicht te hebben op zijn financiën dan voorheen. Daarbij gaf 28 procent aan minder vaak rood te staan sinds de bankzaken via de mobiele telefoon kunnen worden geregeld. Daarnaast worden rekeningen vaker op tijd betaald en zegt 20 procent van de gebruikers meer te sparen dan voor de introductie van de apps.
De mobiele app van ING is inmiddels 1,2 miljoen keer gedownload en wordt volgens de bank dagelijks ongeveer 530.000 keer gebruikt, vooral door mensen jonger dan 40 jaar. Klanten gebruiken de applicatie vooral om hun banksaldo te controleren.
ING, dat donderdag een app voor de zakelijke markt lanceert, liet voor het onderzoek 815 gebruikers van een smartphone en /of tablet ondervragen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!