Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Volg het WK nu ook op je telefoon!

19 jun 2014
  •  
leestijd 2 minuten
wkapps.jpg
Speciaal voor het WK-voetbal 2014 zijn er veel apps gelanceerd. Ze houden je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws en je kunt door de speelschema’s geen enkele wedstrijd missen. Hieronder bespreken we er vier.
WK app 2014 van ITNEXT
Als je op de hoogte gehouden wilt worden van het speelrooster is dit een handige app. Je kunt ook zien welk team in welk stadion speelt. Daarbij houdt hij de scores bij en je kunt zien wie er een topscoorder is. Deze app heeft naast het speelrooster erg weinig mogelijkheden. Als je op de hoogte wilt worden gehouden van voetbalnieuws en nieuwe video’s, kun je beter een andere app installeren op je telefoon.

FIFA World CUP van NOS

Deze app is erg uitgebreid. Bij het beginscherm kun je direct filmpjes bekijken van doelpunten, interviews, blessures en andere gebeurtenissen. De app heeft verder alle functies die de app van ITNEXT ook heeft en daarbij kunnen teams vergeleken worden. Ook zit er een kaartje bij waarop alle speelsteden te zien zijn. Een groot voordeel van deze app is dat je voor het bekijken van de video’s niet hoeft over te schakelen op YouTube. En de kwaliteit van de filmpjes is erg goed.
ONS ORANJE van Freed Interactive
Net zoals bij de FIFA World CUP van NOS kun je bij deze app ook video’s kijken. Hij is echter verbonden met YouTube waardoor de video’s wel in minder goede kwaliteit worden afgespeeld. Naast de speelschema-functies die de vorige twee besproken apps ook hebben kun je op ONS ORANJE artikelen lezen. Deze artikelen gaan over nieuwtjes en  commentaar op de wedstrijden. Wanneer je zelf naar Brazilië gaat is dit een erg handige app omdat er reisinformatie op staat.
Golshaker
Dit is een feestapp. Er zit een selfie- functie op en je kunt virtuele pruiken uitkiezen. Op die manier kun je je eigen ‘golshaker’ maken. Als je met je telefoon schudt klinkt er heel hard “goooooooooooooal”. Hoe langer je schudt, hoe langer je het hoort. Als je tegelijkertijd je vinger op het scherm drukt gaat hij ook fluiten. De app is waarschijnlijk alleen leuk als je een biertje te veel op hebt en hij kan voor mensen in de buurt erg irritant zijn.
WK app 2014 van ITNEXT
Klik hier voor Android
Klik hier voor Apple   
FIFA World CUP van NOS
Klik hier voor Android
Klik hier voor Apple ONS ORANJE van Freed Interactive
Klik hier voor Android
Klik hier voor Apple

Golshaker
Klik hier voor Apple
Geen Android

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar