Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Koffie heeft genezende werking alzheimer'

09-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
40848.jpg
Het drinken van vijf koppen koffie op een dag zou volgens onderzoekers het effect van alzheimer op het geheugen moeten laten afnemen. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Florida.
De onderzoekers hebben muizen dagelijks een portie cafeïne gegeven en een tweede groep muizen alleen maar gewoon water. Na twee maanden scoorden de eerste groep muizen qua geheugen 50% beter dan de tweede groep. De muizen waren speciaal uitgezocht door de onderzoekers op leeftijd zodat de muizen een soortgelijke leeftijd zouden hebben als 70-jarige mensen.
Uit het onderzoek is gebleken dat het geheugen van de muizen die cafeïne kregen voor 50% beter werkte dan de muizen die gewoon water hadden gekregen.
Voor dit effect hoeft niet eens zoveel koffie gedronken te worden: 2 koppen (speciale) koffie zoals cappuccino’s. Maar ook 14 koppen thee of 20 glazen frisdrank hebben hetzelfde effect.
Uit eerder onderzoek was al gebleken dat koffie (cafeïne) beschermd tegen alzheimer. Of de koffie ook de genezende werking heeft bij mensen moet nog uit verder onderzoek blijken.
Bron: BBC
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!