Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple bracht al fix uit voor processorlekken

05-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
apple roze logo 930x520
Apple heeft aanpassingen gedaan in zijn software om iPhones, iPads, Mac-computers en Apple TV's te beschermen tegen het Meltdown-lek in computers. Die zaten in de laatste software-updates van zijn besturingssystemen. De Apple Watch is niet kwetsbaar voor het Meltdown-lek, liet het Amerikaanse bedrijf weten. De snelheid van computers en telefoons zou niet meetbaar zijn afgenomen.

Spectre-lek

Tegen het Spectre-lek brengt Apple in de komende dagen updates uit. Die worden in webbrowser Safari in macOS en iOS ingebakken.

Meer bescherming in toekomstige updates

In toekomstige software-updates van iOS, macOS en tvOS worden verdere beschermingsmaatregelen genomen. Apple raadt aan om alleen software uit betrouwbare bronnen te downloaden, zoals de App Store.
De Meltdown- en Spectre-lekken werden deze week publiekelijk bekend. Meltdown treft alleen apparaten met een Intel-processor. Die chips zijn ook vatbaar voor Spectre, maar ook apparaten met een chip van AMD of met de ARM-architectuur hebben dit lek. Ook Microsoft en Google hebben al updates verspreid om te beschermen tegen de beveiligingsgaten. ANP

Meer over:

apple, updates, processor
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!