Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Apothekers dringen patiënten medicatie op'

19 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_pillen
Apotheken dringen steeds vaker hun eigen merk of merkloze medicijnen op aan patiënten. Dat zeggen drie patiëntenbelangenorganisaties in De Telegraaf.
De apotheken verwijzen naar zorgverzekeraars, die afspraken zouden hebben gemaakt waardoor de vergoeding vervalt voor de medicijnen die de patiënten gewend zijn. ,,Bij weigering van het vervangende middel, dat zij krijgen aangeboden in plaats van hun vaste middel, wordt hen verteld dat zij weliswaar hun eigen medicijn kunnen krijgen, maar dan uitsluitend tegen betaling", zegt directeur Rietje Meijer van de Schildklier Organisatie Nederland. Zij vindt het ,,te gek voor woorden''.
ANP/Telegraaf

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

garfield01
garfield0120 dec 2015 - 17:22

Apotheken moeten leveren datgene wat door de Zorgverleners wordt voorgeschreven. En niet met rommel aankomen. Zo wordt Insuline geleverd die uit het Oostblok wordt gehaald hier wordt omgepakt en daardoor wordt voorzien van nieuwe etiketten . De Fabrikant ondermeer Novo Nordisk neemt hier geen enkele verantwoording voor . Omdat men niet weet hoe het getransporteerd wordt of er koeling aanwezig en in welke ruimte het ompakken gebeurd.. Men moet stoppen met dit goedkoop leveren. Het is zeer nadelig voor de mensen die hier gebruik moeten maken van mediciojnen.

corry faaij
corry faaij20 dec 2015 - 13:22

Wat betreft medicijnen daar kan ik over meepraten gebruik namelijk al jaren het middel Lyrica voor zenuw pijn in de benen krijg nu ineens een vervangend middel wat dan Lyrica moet zijn maar het helpt niet een goedkoper middel ?ga je er tegen in ruzie zij weten het immers beter ze voelen niet wat mensen ondergaan met zenuwpijnen