Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alle bioscopen vertonen Alice in Wonderland

03-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bioscoop_001_03.jpeg
Na Pathé zien ook alle andere Nederlandse bioscoopexploitanten af van hun boycot van de nieuwe film Alice in Wonderland. Ook bioscoopketens als Minerva, Wolff, Utopolis en Jogchem's gaan de film gewoon vertonen. Dat heeft distributeur Disney dinsdag gemeld.
De bioscopen waren boos op Disney omdat het bedrijf Alice in Wonderland al begin juni op dvd uitbrengt. De bioscopen stelden daardoor te weinig tijd te hebben om de film te vertonen voor de dvd-release. Disney blijft bij haar standpunt per titel te bepalen hoeveel tijd er tussen de bioscoop- en dvd-release van een film zit.
Eerder zag ook een groot aantal Britse bioscoopketens al af van de voorgenomen boycot. Alice in Wonderland is vanaf volgende week in 169 Nederlandse zalen te zien. In een groot aantal theaters is de film vanaf aanstaande vrijdag al te zien. Het gaat volgens Disney om speciale voorpremières.
Alice in Wonderland is een deels geanimeerde 3D-versie van het beroemde gelijknamige boek van Lewis Carroll. De hoofdrollen in de film van Tim Burton (Sleepy Hollow) worden vertolkt door Johnny Depp en Anne Hathaway.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!