Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Albert Heijn stopt met prijsactie

5 apr 2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
AH-logo_12.jpg
Supermarktketen Albert Heijn stopt met de Laagste Actieprijsgarantie. Het bedrijf reageert op een recente uitspraak van de Reclame Code Commissie, die de actie op bepaalde punten misleidend en oneerlijk vond.
Een woordvoerster van Albert Heijn bevestigt berichtgeving daarover op de website van BN DeStem. Klanten kregen voorheen het aankoopbedrag van een product terug en ontvingen een appeltaartje ,,voor de tip'', als zij konden aantonen dat het product bij een andere keten goedkoper was dan bij de actie van Albert Heijn. Deze regeling komt te vervallen, maar de zegsvrouw zegt dat er de komende weken nog coulant wordt opgetreden. ,,Maar gaandeweg valt dit weg.''
De Reclame Code Commissie vond de claim van Albert Heijn dat A-merken in de Bonus nergens anders goedkoper waren te absoluut. De supermarktketen verbond namelijk ook beperkingen aan de Laagste Actieprijsgarantie. Zo konden klanten bijvoorbeeld maar één product per dag terugbrengen en hun geld terugkrijgen.
Hoeveel mensen de afgelopen twee jaar -de actie werd begin 2009 ingevoerd- hun geld terugkregen en een appeltaartje kregen, wist de woordvoerster niet te zeggen.
ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar