Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Afdeling gesloten na tekort aan gynaecologen

08-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2323995.jpg
Door het tekort aan gynaecologen in Nederland is het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl gedwongen de afdeling gynaecologie eind dit jaar te sluiten. Als gevolg hiervan gaat ook de afdeling kindergeneeskunde dicht, zo meldde de Ommelander Ziekenhuis Groep, waar het ziekenhuis deel van uitmaakt, dinsdag. Na het vertrek van vier gynaecologen is het niet gelukt opvolgers te vinden.
Het ziekenhuis heeft sinds december vorig jaar intensief gezocht naar vrouwenartsen, zowel in Nederland als daarbuiten. In Nederland leverde de actie geen enkel resultaat op. In Duitsland werd uiteindelijk één geschikte kandidaat gevonden. Volgens het ziekenhuis zijn er in Nederland een kleine dertig vacatures voor gynaecologen.
Patiënten uit de omgeving kunnen nu terecht in het Lucas Ziekenhuis in Winschoten, dat eveneens onderdeel vormt van de Ommelander Ziekenhuis Groep. Volgens directeur Jan Cooijmans van de groep moeten deze twee ziekenhuizen het nu met vier gynaecologen doen in plaats van met zeven. Alleen door de afdelingen samen te voegen op één locatie is er 24 uur per dag zorg beschikbaar, zegt hij.
Het besluit om ook de afdeling kindergeneeskunde in Delfzijl te sluiten is in de ogen van de directie onvermijdelijk omdat de twee afdelingen nauw met elkaar verbonden zijn. De poliklinieken voor gynaecologie en kindergeneeskunde blijven wel open.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!