Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Acties bij distributiecentra Albert Heijn

10 dec 2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
AH-logo_08.jpg
Werknemers van distributiecentra van Albert Heijn gaan komende week actievoeren vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen met het supermarktconcern. Albert Heijn liet vrijdagmiddag een ultimatum van de vakbonden om met een beter bod te komen zonder reactie verlopen, meldde vakbond FNV Bondgenoten.
De onderhandelingen over de nieuwe cao bij Albert Heijn zitten muurvast. Het supermarktbedrijf wil meer flexibele arbeidskrachten inzetten, terwijl de bonden juist meer vaste contracten eisen. ,,De werknemers willen dat driehonderd flexbanen worden omgezet in vaste banen. Dat lijkt mij niet teveel gevraagd'', aldus FNV-bestuurder Murat Sekercan.
Nu het ultimatum is verstreken volgen er in de komende week acties, liet de vakbond weten. Een vertegenwoordiger van de werknemers benadrukte dat de overlast voor klanten en winkelmedewerkers zoveel mogelijk wordt beperkt. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar