Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ACM: Prijs op laadpaal nog te onduidelijk

9 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
elektrisch auto laden 1127
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil dat er op elektrische laadpalen transparante tarieven komen te staan. Voordat een auto erop wordt aangesloten, moet duidelijk zijn welke tarieven gelden. De toezichthouder voerde hierover gesprekken met de branche, meldt het NRC.
Nu ook consumenten op grote schaal elektrisch gaan rijden, verwacht de ACM dat onduidelijke tarieven problemen zullen opleveren. Er rijden op dit moment 85.000 elektrische voertuigen rond in Nederland. Daar zullen het komende jaar naar verwachting 42.500 bijkomen zeggen brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG.

Variabele prijzen

De prijzen van elektrisch laden zijn variabel. Het ligt eraan in welke stad of provincie je laadt, maar ook op welk moment van de dag. Tijdens piekuren is het laden bij ‘slimme laders’ duurder om te voorkomen dat het netwerk zwaar wordt belast. Ook die prijzen zijn per stad verschillend.
Net als in de telecomsector kent de markt voor elektrisch laden netwerkbeheerders die laadpaalnetwerken beheren en tientallen serviceproviders die passen uitgeven. Die variëren met abonnementen en starttarieven.
Bron: NRC

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!