Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ABN Amro blokkeert pinpassen buiten Europa

06-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_abnamro_02.jpg
Voor klanten van ABN Amro die het afgelopen jaar niet buiten Europa hebben gepind, wordt pinnen op een ander continent vanaf 20 januari volgend jaar standaard 'uitgezet'. Zij worden hierover per brief of e-mail geïnformeerd, zo heeft de bank dinsdag bekendgemaakt.
Skimming
ABN Amro neemt de maatregel om klanten beter te kunnen beschermen tegen het zogeheten 'skimming'. Bij deze vorm van fraude proberen criminelen vanuit het buitenland iemands rekening leeg te plunderen met een gekopieerde betaalpas. Slechts 10 procent van de rekeninghouders gebruikt zijn pinpas zelf regelmatig buiten Europa.
Rabobank
Ook de Rabobank heeft dit jaar alle pinpassen voor pinnen buiten Europa geblokkeerd. ING, die onlangs nog van mening was dat dit te veel gebruikersongemak voor de klant zou opleveren, laat weten inmiddels plannen te hebben om in de eerste helft van 2013 een zelfde soort maatregel door te voeren.
ANP

Meer over:

pinpas, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!