Hoe uiteenlopend de ziektes of aandoeningen ook zijn, de mensen die Emma volgt hebben met elkaar gemeen dat ze alles uit het leven halen en hun dromen najagen!

Je Zal Het Maar Hebben - Emilio & Janneke

10-12-2019

Jurre gaat langs bij Emilio (27), die Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC) heeft. Dat betekent dat bij hem vanaf de geboorte bepaalde gewrichten in een verkeerde stand staan. Dit uit zich bij Emilio vooral in zijn rug, nek en polsen. Dit maakt het lopen voor Emilio moeizamer en hij houdt het niet lang vol. Hij kan ook zijn armen niet boven zijn hoofd krijgen. Maar Emilio voelt zich totaal niet gehandicapt. Hij zit in het nationaal rolstoelrugbyteam waarmee hij de hele wereld over reist. Ook ontmoet Jurre Janneke (25) die zes jaar geleden de diagnose MS kreeg. Ze gebruikt vaak een rollator omdat lopen niet meer heel makkelijk gaat en ze heeft veel last van haar geheugen. Dit zorgt weleens voor lastige situaties, maar Janneke is ontzettend positief ingesteld. Ze sport nog ontzettend veel en heeft een actief sociaal leven. De MS krijgt haar er niet onder.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.