Hoe uiteenlopend de ziektes of aandoeningen ook zijn, de mensen die Emma volgt hebben met elkaar gemeen dat ze alles uit het leven halen en hun dromen najagen!

Je Zal Het Maar Hebben - Lien & Dennie

26-11-2019

Jurre Geluk gaat langs bij Lien (24) die lijdt aan Emeteofobie, een extreme angst voor kots. De angst om over te geven is inmiddels zo groot dat ze vrijwel aan huis gekluisterd is. Daarnaast heeft Lien in de loop der jaren een drie uur durend ritueel vol dwanghandelingen ontwikkeld, alles om maar niet ziek te hoeven worden. Nu Lien onlangs moeder is geworden heeft ze het streven van haar OCD af te zijn voordat haar zoontje zich beseft wat zijn moeder allemaal doet. Verder zie je Dennie (24) die op zijn zestiende een scooterongeluk kreeg en hier een dwarslaesie aan overhield. Dennie is vanaf zijn tepels verlamd en is dus volledig rolstoelgebonden. Toch heeft Dennie een manier gevonden om weer te kunnen lopen. Via crowdfunding heeft hij 80.000 euro ingezameld en een exoskelet gekocht.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.