Hoe uiteenlopend de ziektes of aandoeningen ook zijn, de mensen die Emma volgt hebben met elkaar gemeen dat ze alles uit het leven halen en hun dromen najagen!

Je Zal Het Maar Hebben - Liset & Emiel

22-10-2019

Jurre Geluk gaat langs bij Liset (23) die lijdt aan ADCA: een erfelijke neurologische aandoening die de kleine hersenen aantast. Hierdoor vallen alle lichaamsfuncties langzaam uit en zal Liset uiteindelijk niets meer zelf kunnen. Gelukkig is dit nu nog niet zover en doet zij er ook alles aan om dit proces zo lang mogelijk uit te stellen. Ze heeft ontdekt dat kickboksen hierbij heel goed werkt. Ook al gaat dit soms moeizaam, opgeven komt in Lisets woordenboek niet voor. Verder zie je Emiel (26) die geboren is zonder armen. Hij heeft geleerd alles met zijn voeten te doen en functioneert inmiddels net zo goed, en op sommige vlakken zelf beter dan iemand met armen. Zo maakt hij al zijn vrienden in met een potje FIFA en staat hij ieder weekend te fluiten op een echt voetbalveld.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.