Hoe uiteenlopend de ziektes of aandoeningen ook zijn, de mensen die Emma volgt hebben met elkaar gemeen dat ze alles uit het leven halen en hun dromen najagen!

Je Zal Het Maar Hebben - Bart de Graaff Foundation

22-05-2018
Twee bikkels worden gevolgd die geholpen worden door de Bart de Graaff Foundation. De Bart de Graaff Foundation helpt jonge mensen met een levensbepalende ziekte om hun eigen bedrijf te starten. Iris heeft het syndroom van Ehlers Danlos oftewel EDS. Het is een erfelijke aandoening waarbij de bindweefsels ongewoon rekbaar zijn. Daarnaast kan ze nauwelijks eten door gastroparese. Ook heeft ze clusterhoofdpijn én POTS. Bij POTS krijg je als je gaat staan een abnormaal hoge hartslag. Ze gaat mede dankzij de Bart de Graaff Foundation haar eigen bedrijf starten. Het heet Medische Maaksels en ze maakt speciale tassen voor aan je rolstoel of voor je stomazak of pads voor je buiksonde. Evelien heeft narcolepsie en zij begint een auto-stoffeerbedrijfje. Ze stoffeert bijvoorbeeld autostoelen en banken van oldtimers.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.