Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Zo maakt Trump van Amerika weer het beloofde land

  •  
30-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trump300_02.jpg
Wat is satire en wat is echt? 
In deze satirische videoclip neemt Dwain van Mullets Over America de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump op de hak. Als er iemand is die van Amerika weer het beloofde land kan maken is het Trump, aldus Dwain. De videoclip toont – nogmaals – de absurditeit aan van de uitspraken van Trump. Uitspraken die zó belachelijk zijn dat je even twijfelt of de clip wel echte satire is…

Meer over:

kijk nou, opinie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

GingerTed
GingerTed30 dec. 2015 - 11:58

De VS is op basis van haar stichting en karakter altijd voornaamste "land of opportunities and dreams" geweest en gebleven voor de meeste immigranten op Aarde en heeft dat zonder onderbreking tot op de dag van vandaag bewezen door zowel meest gewenste en bereikbare land van bestemming voor ruimhartig legaal toegelaten immigranten te zijn als voor illegalen. http://nos.nl/artikel/2004844-bijna-vijf-miljoen-migranten-vs-mogen-blijven.html Om dat te kunnen volhouden dien je wel zoals in de VS een zwaar beroep te doen op bereidheid van haar burgers keihard te werken voor eigen middelen van bestaan en is dus niet de dikke warme deken van de Europese verzorgingsstaten zoals de onze tegelijkertijd mogelijk waar veel te weinig mensen voor te hoge minimumlonen te weinig hoeven te werken en anderen met veel te gemakkelijk verkrijgbare eveneens te hoge uitkeringen zich aan het ophouden van eigen broek kunnen onttrekken.

Le Chat Botté
Le Chat Botté30 dec. 2015 - 11:58

Ging deze clip nou over geert trump of over donald wilders?

Grozny
Grozny30 dec. 2015 - 11:58

Trump is gewoon een klein narcistisch kind met een te groot ego, maar wie niet die voor het presidentschap gaat? Hetzelfde kan je zeggen over de uitspraken van clinton/sanders, maar waarom zien we daar nooit een topic over? Ben een groot voorstander van fair en balanced, met nadruk op balanced. Het grappige is dat van de vele uitspraken van trump zo nu wel in de praktijk worden gebracht. Kijk naar obama die nu de laatste tijd extra hard bezig is met het deporteren van illegalen. De isis olievelden die gebombardeerd worden. Extra moskee surveilance, nieuwe visa restricties voor mensen uit het midden oosten ect...

Armagaddon
Armagaddon30 dec. 2015 - 11:58

>>> Hm...inderdaad een frappante overeenkomst met ons orakel de geblondeerde Ayatollah van de tweespalt op de minaret van verdwazing met DT, dezen hebben een griezelige overeenkomst als uiterst narcistische opportunistische sociopaten. >>> Inderdaad zou de unst van bijtende satiere een vredelievend wapen zijn ter bestrijding....misschien met deoudejaars conferences en cabaret..??

[verwijderd]
[verwijderd]30 dec. 2015 - 11:58

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
JanDuine2
JanDuine230 dec. 2015 - 11:58

"Men kan beter het debat gewoon voeren." Met Wilders een (inhoudelijk!) debàt voeren? Wilders verstopt zich achter zijn oneliners, zijn tweets en zijn scheldpartijen en weigert àl die jaren om met wie dan ook een inhoudelijk debat te voeren! Ondertussen wordt op alle gebieden, inclusief vluchtelingen, veiligheid en noem maar op, binnen en buiten het parlement het debat gevoerd èn actie ondernomen, wetten en maatregelen (aan)genomen. Met Wilders als een kwaadaardige gnoom roepend, scheldend en demoniserend langs de zijlijn. En zijn verzuurde, xenofobe, bange en serviele volgelingen slikken àlles voor zoete koek!

Nico de Mus
Nico de Mus30 dec. 2015 - 11:58

@@Het lastige is alleen dat beide ook een beetje gelijk hebben@@ Mag het ook iets meer zijn?

adriek
adriek30 dec. 2015 - 11:58

Mooie frame: welke problemen?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen30 dec. 2015 - 11:58

[...met politieke correctheid los je de problemen met immigranten niet op in Europa en Amerika.] Afgezien van de vraag of die stelling wel of niet juist is, is het ook nuttig even vast te stellen of er nog wel politieke correctheid bestaat. In het huidige politieke klimaat kan en mag ALLES gezegd worden, en wordt alles gezegd. De enige politieke correctheid die vandaag bestaat is het taboe op kritiek op wilders en zijn Europese soortgenoten. En inderdaad, dat taboe is een van de belangrijkste oorzaken van het probleem, niet de immigratie, maar de angst voor immigratie.

janwijn
janwijn30 dec. 2015 - 11:58

'Het lastige is alleen dat beide ook een beetje gelijk hebben' Er zijn nu ook nog steeds mensen die stellen dat Hitler een beetje gelijk had: hij zorgde voor autobanen en spoorlijnen, weliswaar om 6 miljoen mensen te transporteren, maar ach waar kletsen we over. Laten we net als toen zwijgen en als ik als laatste geëlimineerd wordt is er niemand meer om te waarschuwen.

Le Chat Botté
Le Chat Botté30 dec. 2015 - 11:58

Welk debat zou je met wie willen voeren dan? wilders verschuilt zich in zijn bunker, steekt af en toe het meeuwenkopje naar buiten in een nest van zijn - uiterst beperkte - keuze en krijst oorverdovend verdeeldheid. Als hij zich bij de hoogst mogelijke uitzondering in een publiek 'debat' waagt, dan wisselt hij stuurs zwijgen af met bombarde's van dezelfde sleetse mantra's en oekazes ter klakkeloze consumptie van zijn steeds meer naar de 'Godwins' uit acterende aanhang. En hoezo Godwin's? Alsof er inmiddels geen aanslagen met doodsbedreigingen en vuurwerkbommen op de democratie gepleegd zijn. Alsof zijn dictatoriaal geleide beweging niet - formeel én symbolisch - gemodelleerd is naar de NSB. Als je bedoelt dat er geen Godwins nodif zijn, maar dat de staande pvv praktijk in zichzelf voldoende verwijzing is naar alles wat destructief en in en in slecht is aan een deel van de mensheid, dan neig ik er naar om je gelijk te geven. Maar ik denk dat je het bedoelt op een wijze die slechts inhoudt dat je het crypto-fascisme van wilders (en trump) salonfähig wenst te maken. Ik haak in dat geval onverkort en volmondig af. Welk debat en met wie, vraag ik je nogmaals.

thunderbird2
thunderbird230 dec. 2015 - 11:58

Kan me het belachelijk maken van Reagan nog goed herinneren, blijkt achteraf 1 vd beste potussen geweest, dit itt de van tevoren totaal de hemel ingeprezen Obama die er een dikke puinhoop van heeft gemaakt. We zullen zien...

3 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen30 dec. 2015 - 11:58

Zoals altijd ligt de waarheid weer wat meer in het midden. Historici en economen zijn het er nog niet over eens of Reagans erfenis uiteindelijk positief of negatief was; die erfenis heeft in ieder geval het optreden van de VS bevorderd waarvan we nu de wrange vruchten plukken. Reagan hoefde niet zoals Obama te vechten tegen een door en door vijandig Congres; je kunt je dus afvragen of er naast Obama niet meer verantwoordelijken voor de puinhoop zijn.

Taljaard
Taljaard30 dec. 2015 - 11:58

@Paul Inderdaad. Was 8 jaar geleden al zeer sceptisch over dat ''Yes, we can!'' van Obama. Gebakken lucht En dat is ook wel gebleken. Acht jaar van stilstand, achteruitgang en polarisering in het binnenland en een ronduit desastreuze buitenlandse politiek. Aardige en innemende man, maar geen POTUS. Hetzelfde gold overigens voor G.W. Bush, die er ook een zooitje van heeft gemaakt. Reagan heeft, zonder oorlog te voeren, de rug van het rode beest weten te breken en heel Midden en Oost Europa daarmee op termijn de vrijheid terug gegeven. Bij Reagans economische beleid kan men vraagtekens zetten, maar deze erfenis staat als een paal boven water. Wellicht zal Trump (NIET aardig en alles behalve innemend) erin slagen het islamisme te muilkorven en onschadelijk te maken. Want dit islamisme (N.B.; niet de islam!) is, om het in de woorden van Reagan te zeggen; ''The focus of evil in the modern world.''

TomPoes2
TomPoes230 dec. 2015 - 11:58

"The budget for the Department of Education, which candidate Reagan promised to abolish along with the Department of Energy, has more than doubled to $22.7 billion, Social Security spending has risen from $179 billion in 1981 to $269 billion in 1986. The price of farm programs went from $21.4 billion in 1981 to $51.4 billion in 1987, a 140% increase. And this doesn't count the recently signed $4 billion "drought-relief" measure. Medicare spending in 1981 was $43.5 billion; in 1987 it hit $80 billion. Federal entitlements cost $197.1 billion in 1981—and $477 billion in 1987. (...) The result has been unprecedented government debt. Reagan has tripled the Gross Federal Debt, from $900 billion to $2.7 trillion. Ford and Carter in their combined terms could only double it. It took 31 years to accomplish the first postwar debt tripling, yet Reagan did it in eight." https://mises.org/library/sad-legacy-ronald-reagan-0

jellevd
jellevd30 dec. 2015 - 11:58

Wie bij Amerikanen over de vloer kwam, zag wat zij aan 'nieuws' kregen, die verbaast zich niet in het minst dat een miljardair, met goud vergulde buckles op de seat belts van z'n privé Boeing, de kans maakt president te worden. Ik juich dat toe, mocht het gebeuren, hij lijkt me de man de VS te gronde te richten, zonder het Europese continent nucleair te verwoesten. Hillary lijkt me tot het laatste zeer in staat.

1 Reactie
hugo bergveen
hugo bergveen30 dec. 2015 - 11:58

Pas op wat je wenst: misschien komt het wel uit!