Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zeldzaam: Een VVD'er over Mauro

  •  
10-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
vvdmauro_300.jpg
Hoe er bij de partij van de levensgenieters over het wrede lot van de tiener wordt gepraat
VVD’ers waren tot nu toe opvallend stil over Mauro. Het is ook lastig: levensgenieters versus gelukszoekers. Zelfs de altijd zo warme en sympathieke ‘dissident’ Jeanine Hennis-Plasschaert die meestal wordt ingevlogen als de partij een warm gevoel nodig heeft, hield zich muisstil. Alleen prominent Frans Weisglas liet van zich horen, hij vond dat Mauro moet blijven. De fractie stemde de Angolese tiener niettemin het land uit.
Pas afgelopen maandagavond in een donker achteraf zaaltje ergens in Amsterdam sprak Frank van Dalen, gemeenteraadlid en rising star binnen de partij, zijn partijgenoten toe. Het opgenomen beeld was zo duister dat we het maar even zelf van zijn Youtube-kanaal hebben geplukt en wat lichter gemaakt. 
Kijk en luister: Voor het eerst wordt duidelijk hoe er binnen de VVD over Mauro wordt gepraat en gedacht. Dat verschilt niet zoveel van de PVV. Behalve dan dat ze er bij de VVD – zoals ook Van Dalen benadrukt – liever niet over praten. Gewoon doodzwijgen zo’n Mauro. 
En als je er dan toch over praat, dan maak je hem zwart en trek je de standaard verdediging van de VVD uit de zak: Is er een probleem? Dan is het de schuld van de PvdA!
Vertrouw je politici die niet willen praten? Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.