Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Woedende menigte lyncht vermeende verkrachter in India

  •  
05-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
india2-300.jpg
Zo'n 10.000 mensen togen naar gevangenis ... Man die verdacht werd van verkrachting werd uit zijn cel gesleept en gedood
Woedende burgers hebben donderdag in India een gevangenis bestormd en een man die vastzat op verdenking van verkrachting uit zijn cel gehaald. De man werd naar het stadscentrum van Dimapur meegenomen voor een publieke lynchpartij, maar overleed onderweg al door het geweld. De autoriteiten stonden machteloos.
Toen de politie eenmaal ingreep raakten twintig mensen gewond, melden Indiase media volgens het ANP.
RTEmagicC_india2-428.jpg
Toen de politie de menigte uiteendreef, gooiden de betogers stenen en staken ze politieauto’s in brand. Waarschijnlijk zijn door de bestorming ook nog gevangenen ontsnapt uit hun cellen. Het geweld volgde op eerdere onrust na de aanhouding van de immigrant uit Bangladesh. Relschoppers vernielden zeker twintig winkels van buitenlanders en eisten dat alle Bengalen hun handelslicenties moesten inleveren.
Geweld tegen vrouwen in India krijgt wereldwijd veel aandacht. De Indiase regering verbood woensdag nog de vertoning van een documentaire waarin een verkrachter zegt dat vrouwen zelf verantwoordelijk zijn als er seksueel geweld tegen ze wordt gebruikt.
RTEmagicC_india620.jpg

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

EricDonkaew
EricDonkaew5 mrt. 2015 - 16:52

Dit is helemaal verkeerd natuurlijk. Ik heb soms het gevoel dat de wereld (deels) primitiever aan het worden is. Kijk ook eens naar het linkje van Koos Roelofs als reactie op het Afghanistanstukje. Wat je er ook van vindt, geen enkele foto zou na 50 jaar nog gemaakt kunnen worden. En zo zijn er ontelbare andere voorbeelden. Zorgwekkend. Toch wel.

Armagaddon
Armagaddon5 mrt. 2015 - 16:52

>> De tegenstroom,die helaas in een ongecontroleerde volkswoede moet uitbarsten, tekenen van een uiting van een hoog nodige cultuur omslag...

Zakenpief
Zakenpief5 mrt. 2015 - 16:52

"Waarschijnlijk zijn door de bestorming ook nog gevangenen ontsnapt uit hun cellen." De ironie is dat hier waarschijnlijk ook verkrachters tussen zullen zitten.

Zelve
Zelve5 mrt. 2015 - 16:52

Sympathie voor de menigte? Pardon? Valt daar iets niet aan te begrijpen? Ook niet een heel klein beetje??

adriek
adriek5 mrt. 2015 - 16:52

Interessant. Mijn eerste gedachte was: als de rechter het niet doet, dan het volk maar. Wel eng dat het om een -verdachte- gaat (ging), en doodmaken gaat wel een beetje ver. Het 'goede' nieuws is dat blijkbaar niet heel India het normaal vindt dat verkrachters vrijuit gaan.

1 Reactie
dino_radja
dino_radja5 mrt. 2015 - 16:52

en het ging zelfs niet om een verdachte die vrij rondliep: hij zat in de cel.

Rootman
Rootman5 mrt. 2015 - 16:52

Het blijft verkeerd, maar we weten niet alles: hoe zeker was het dat deze man schuldig was? wat zou de gemiddelde straf geweest zijn die hij daar gekregen zou hebben? Zat er een racistisch element in (het artikel noemt Bangladesh). Dus naast sympathie voor de menigte, toch vooral zorgen.

1 Reactie
Diantha2
Diantha25 mrt. 2015 - 16:52

Sympathie voor de menigte? Pardon?