Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

WNF pleit voor drie grote natuurreservaten

  •  
10-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Duinen_FaceMePLS_300.jpg
Natuurbeheer nu te zeer versplinterd
Het WNF wil dat Nederland drie grote natuurgebieden krijgt: een deltapark, een duinlandschap en een bospark. Dat meldt de NOS. Volgens WNF-voorzitter Van de Gronden is het natuurbeheer nu te zeer versplinterd. De honderden kleine natuurgebieden stellen bovendien Europees gezien niets voor.
De NOS meldt:
Het deltapark moet lopen van Lobith tot aan het Haringvliet, het duinlandschap strekt zich uit van Domburg tot en met de Wadden en het bospark is de Veluwe die wordt gekoppeld aan het Duitse Reichswald en de Oostvaardersplassen.
In de door de rijksoverheid aangewezen drie gebieden kan dan de natuurlijke dynamiek van de trek worden hersteld.
Foto-cc: FaceMePLS

Meer over:

nieuws, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

jvanarkel
jvanarkel10 feb. 2011 - 8:32

En een plaatje? Als ik dat zie betekent dat dat er vele gemeenten in natuurgebieden komen te liggen. Ben je klaar mee als je midden in een woonwijk behorende tot die natuurgebieden een dakkapel wil. Mijn ouders wonen sinds een aantal jaren ook in een natuurpark. Ok het was al mooi, maar alleen rondom de gemeente grenzen, nu behoren de inwoners daar ook bij. En wat moet er dan gebeuren als alle kleine 'natuur' gebieden niets voorstellen. Moeten we dan maar steden en dorpen gaan slopen? En is daarmee het koppelen van een Are hier en een Hectare daar en een oud oefenterrein ed met ecoducten dan dus een mislukte oplossing voor een non natuur? Misschien dat iemand hier iets meer kwijt over kan, ik vind dit redelijk summiere informatie.

Opinie2
Opinie210 feb. 2011 - 8:32

En andersom is de situatie ook niet bevorderlijk: op deze manier kunnen zowel het groene hart als bv peel volgebouwd worden...

HugoSpanje
HugoSpanje10 feb. 2011 - 8:32

De dynamiek van de menselijke trek eindigt op elkaar gestapeld in overvolle betonnen bunkers. Voor het eerst in de geschiedenis kun je als mens maar beter als konijn geboren worden.

JonasWitsen
JonasWitsen10 feb. 2011 - 8:32

ach ja natuur en nederland hebben nooit echt hand in hand gelopen

BazZ1
BazZ110 feb. 2011 - 8:32

Een natuurgebied van Domburg tot de Wadden? Wat doen we dan met de Rotterdamse havens en Den Haag?