Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Weer aanvaring Sea Shepherd met Japanse walvisvaarder

  •  
26-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
seashepherd.jpg
Beiden wijzen elkaar aan als agressor 
Schepen van de anti-walvisvaartorganisatie Sea Shepherd zijn in aanvaring gekomen met de walvisvaarder Nisshin Marym. Volgens het Institute of Cetaecian Research, eigenaar van het Japanse schip, ramden de Sea Shepherd-boten Steve Irwin, Bob Barker en Sam Simon met opzet tot vijf keer toe de Nisshin Marym. ‘Belachelijk’, zegt Paul Watson, de kapitein van de Steve Irwin, ‘de Nisshin Marym weegt 8000 ton, wij wegen 500 ton. We zouden ze geen enkele schade kunnen toebrengen.’
De bemanning van de Nisshin Marym bleef ongedeerd en het schip had geen schade, meldt de New Zealand Herald. Volgens Watson hebben de schepen van Sea Shepherd niets anders gedaan dan op hun plaats blijven liggen, om te voorkomen dat het Japanse schip “illegaal brandstof zou tanken”. “Het was juist de Nisshin Marym die ons uit onze positie probeerde te duwen.”
De Sea Shepherd-boten Sam Simon en Bob Barker raakten wel ernstig beschadigd. Watson zegt dat de bemanning videomateriaal heeft van de aanvaring. Deze zal aan de Australische autoriteiten worden getoond, maar ook aan de Nederlandse, omdat de schepen van Sea Shepherd onder Nederlandse vlag varen.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

neutralist
neutralist26 feb. 2013 - 13:40

[Beiden wijzen elkaar aan als agressor.] En dat is correct. Dus laat ze het samen lekker uitvechten zoals de Palestijen en de Israelieten, die kunnen ook maar geen genoeg van krijgen van oorlog. Als ze daar nou lol in hebben....

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2013 - 13:40

Wat maar weer bewijst dat die lui van Greenpeace stapelgek zijn om op volle zee dergelijke idioterie uit te halen. Het kan niet anders of die meneer Watson gaat eerdaags zichzelf eens tegenkomen.

1 Reactie
DitBenIk2
DitBenIk226 feb. 2013 - 13:40

Sea shepard, niet green peace. Japan mag daar gewoon niet vissen, dat is internationaal zo afgesproken. Dus ze moeten niet zo janken elk jaar.

elise1964
elise196426 feb. 2013 - 13:40

Als we allemaal agressief gaan doen, als we het ergens niet mee eens zijn, dan wordt het een mooie boel. Ik vraag me vaak af of het te maken heeft met dierenwelzijn of met een te groot ego.

1 Reactie
JongLinks
JongLinks26 feb. 2013 - 13:40

Het is niet zo dat ze het er niet mee eens zijn, Japan overtreedt gewoon de internationale verdragen.