Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

VVD volhardt: Van Rey mag weer op kieslijst

  •  
30-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vanrey_02.jpg
EenVandaag: 80 procent van de Limburgers niet blij met kandidatuur van corruptie verdachte Jos van Rey
De van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus, Jos van Rey, wil weer terug in de gemeenteraad. Over een jaar vinden weer gemeenteraadsverkiezingen plaats en dan wil hij zich weer graag kandidaat stellen. Het Openbaar Ministerie moet daarom haast maken en duidelijkheid verschaffen over het strafrechtelijk onderzoek tegen hem, aldus Van Rey. In Limburg zijn ze niet blij met zijn kandidatuur, zo blijkt uit een onderzoek van EenVandaag en L1.
1500 Limburgers werden ondervraagd naar het vertrouwen dat ze hebben in Jos van Rey. Uit het onderzoek blijkt:
Tachtig procent van de Limburgers vindt het niet kunnen dat Jos van Rey zich kandidaat stelt voor de gemeenteraad terwijl er een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie tegen hem loopt […] Ruim zeven op de tien deelnemers (72 procent) zou het een slechte zaak voor de lokale politiek vinden als Van Rey terugkeert als politicus. Eveneens 72 procent van de Limburgers meent dat een terugkeer van Van Rey schadelijk is voor de VVD.”
EenVandaag vroeg ook enkele VVD’ers om hun reactie te geven op het onderzoek. Volgens Victor Cillekens, voorzitter VVD bestuur Roermond is het niet aan de Limburgers maar aan de VVD-leden in Roermond om te beslissen of de heer Van Rey op de kieslijst komt. Dré Peters, VVD-fractievoorzitter in de gemeenteraad:
Roermond is Roermond en de Limburgers gaan niet over lokale Roermondse aangelegenheden. Er zijn veel gekleurde en suggestieve verhalen over Jos van Rey in de media verschenen. Ik zeg niets meer over deze zaak.”
Eerder berichtten we op Joop al dat Van Rey achter de schermen weer actief was binnen de VVD. Zo woonde hij in januari nog een fractievergadering in het stadhuis bij.
Van Rey trad in oktober af als wethouder en senator. Hij wordt verdacht van corruptie en het lekken uit de vertrouwenscommissie voor de burgemeestersbenoeming.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

BasVV
BasVV30 mrt. 2013 - 14:12

Het is inderdaad geheel aan de VVD roermond om te beslissen of van Rey op de kieslijst mag.

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten30 mrt. 2013 - 14:12

En maar commentaar hebben op Berlusconi, er is een ding waar Nederland in uitblinkt en dat is hypocrisie

Nico de Mus
Nico de Mus30 mrt. 2013 - 14:12

Waarom wordt dat aan alle limburgers gevraagd en niet alleen aan de roermondenaren? Nu denk ik dat het beeld behoorlijk vertekend is. er is niets bewezen en veroordeeld is die ook nog niet.

wvdstraat
wvdstraat30 mrt. 2013 - 14:12

Nu kan met slechts hopen op het oordeel van de burgers van Roermond. Maar voor iemand uit het Randstedelijk gebied is koffiedik kijken of kippenbotjes gooien gemakkelijker te doorgronden dan de ziel van een Limburger.

dino_radja
dino_radja30 mrt. 2013 - 14:12

Dus verdachten van geweld worden weken vastgehouden, maar van corruptie verdachte ambtenaren mogen gewoon doorgaan? Op zijn minst zou hij niet als ambtenaar aktief mogen zijn lopende het onderzoek.

bruces
bruces30 mrt. 2013 - 14:12

Hij komt met een eigen partij. .... ZAKKENVULLERS 2014 ....

eeweew
eeweew30 mrt. 2013 - 14:12

Nou leuk toch, laat hem lekker op de kieslijst staan. Dat zal vast heel veel stemmen opleveren.

vriest
vriest30 mrt. 2013 - 14:12

Het blijkt ,ook hier wederom dat de arrogantie hoogtij viert .Indien er ook maar een greintje gezond verstand zou heersen bij de vvd topin limburg ,zou men daar niet eens aan denken .De man is aangebrand ,en of dat al dan niet te bewijzen is mag de rechter over oordelen .maar ook hier is het de arrogantie die de boventoon voert ,of is hier meer aan de hand .Het lijkt er wel op .De heren wethoudersc en consorten van alle partijen daar schijnen aardig wat boter op hun hoofd hebben ,dat zij dit kost to kost doorzetten ,van rey heeft hun allemaal in zijn zak schijnbaar .Wat op zich dubieus is ,en een smerig politiek klimaat kweekt .

Meta Foor
Meta Foor30 mrt. 2013 - 14:12

als ''wij'' toestaan dat figuren als berlusconi gekozen mogen worden dan v reij ook. het is aan de kiezer om hem af te serveren. door hem te weigeren , neem je aan dat de kiezer dom is en niet zelf kan beslissen (aldus de democratische denkwijze)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa30 mrt. 2013 - 14:12

Als je niet kan schamen, doe wat je graag wilt !

lembeck
lembeck30 mrt. 2013 - 14:12

Recidive is kennelijk iets dan voorbehouden is aan wat Teeven en Opstelten fijntjes 'Nette mensen' noemt. Maar in feite zie ik het verschil niet meer tussen deze fijne meneren en de echte boeven. Beide recifiveren er naar hartelust op los.

Sternenstaub
Sternenstaub30 mrt. 2013 - 14:12

Dat wat de VVD nu in Roermond doet, moet je in "liberale" ogen "lagere, mindere", maar objectief gewoon meer kwetsbare, maatschappelijke gelederen eens proberen: dan behandelt de VVD je als een paria. De VVD is dan ook samengesteld uit "omhoog"gevallen paria's die naar omlaag trappen, hoe superieur en autoritair ze hun verhaaltje ook proberen te laten klinken, en met welke absurde argumenten ze hun eigenwaan ook trachten in te kleden. Het blijven de ingebeelde kleren van de keizer.

1 Reactie
boeie
boeie30 mrt. 2013 - 14:12

Waar maakt u zich druk om... stem dan op een andere partij (doe ik ook).

[verwijderd]
[verwijderd]30 mrt. 2013 - 14:12

Soort zoekt soort.

1 Reactie
boeie
boeie30 mrt. 2013 - 14:12

Ik weet niet precies hoe u dat bedoelt, maar een groep beschuldigen van wat een individu doet (hij is overigens slechts verdacht) is volgens mij niet helemaal de bedoeling.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos30 mrt. 2013 - 14:12

Nou ja, de VVD is in ieder geval eerlijk over hun beleid ten aanzien van de corrupte medemens in de gedaante van een partijgenoot. Gewoon lekker meefeesten, echt op zijn Limburgs. VVD-ers zijn gewend aan (moreel) corrupte bestuurders. Hermans zit ook nog gewoon in de eerste kamer. Zalm leidt de staatsbank. En zo vult iedere VVD-er gierend van het lachen zijn zakken. Maar dat leggen ze zelf vast anders uit.

1 Reactie
rgrooten2
rgrooten230 mrt. 2013 - 14:12

Volgens mij zijn Hermans en Zalm geen Limburgers, maar wel op en top V.V.D.'ers. En dat is nou net de oorzaak van het euvel en niet de afkomst !

lembeck
lembeck30 mrt. 2013 - 14:12

You MUST be joking...? Een man als Van Rey is aangeschoten wild. Die moet je nooit meer de kans geven, omdat hij het zeker weer zal gaan doen. Manipulator pur sang. Toch fijn dat de VVD zich exactgedraagt, zoals ik verwacht. Achterbaks, vals en badinerend.

1 Reactie
marietjejansen
marietjejansen30 mrt. 2013 - 14:12

Volkomen mee eens.