Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Voetbalvoorzitter keert zich tegen haattweets Wilders

  •  
05-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-BuitenboysHalfStok300.jpg
SC Buitenboys-voorzitter Marcel Oost ontkent de term 'Marokkanen' te hebben gebruikt ... Hij verzoekt Wilders op Twitter om zijn tweets te rectificeren
SC Buitenboys Marcel Oost, de club waarvan de grensrechter Richard Nieuwenhuizen is doodgeschopt, keert zich tegen de haattweets van Geert Wilders. De PVV-leider probeert politiek munt te slaan uit de tragedie door te verklaren dat het niet om een voetbalprobleem gaat, maar om een Marokkanen-probleem.
Wilders citeert De Telegraaf waartegen de voetbalvoorzitter zou hebben gezegd dat drie Marokkaanse jongens de daders zijn. Oost ontkent de term ‘Marokkanen’ te hebben gebruikt. Hij heeft Wilders op Twitter verzocht om zijn tweets te rectificeren en in plaats van Marokkanen het woord ‘spelers’ te gebruiken. Wilders heeft daar vooralsnog niet op gereageerd.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (55)

field17
field175 dec. 2012 - 16:26

Of ie het gezegd heeft of niet lijkt me niet relevant, maar het is wel een feit! Maar dat mag natuurlijk niet hardop worden gezegd. Stel je voor....

TheBigLebowski
TheBigLebowski5 dec. 2012 - 16:26

Misselijk ventje die Wilders. Probeert er nu over de rug van een dode grensrechter een politiek slaatje uit te slaan. Lazer toch op naar israel ofzo. Hup!

Tealc2
Tealc25 dec. 2012 - 16:26

Als ik de reacties hier zo lees dan lijkt het wel alsof het jachtseizoen op Marokkanen heropend is. Ik wens hen succes.

rbakels
rbakels5 dec. 2012 - 16:26

Jammer dat die voorzitter slechts ontkent het over Marokkanen te hebben gehad, en de Telegraaf zegt dat het Marokkanen waren. Hij laat dus de mogelijkheid open dat De Telegraaf gelijk had.

JandeBoer2
JandeBoer25 dec. 2012 - 16:26

Blonde Geert: == "We hebben geen voetbalprobleem maar een Marokkanenprobleem" == Ik snap niet waarom Wilders zich zo vervreemd van zijn achterban. Henk en Ingrid hebben immers geen problemen met Marokkanen, maar alleen met *criminele* Marokkanen. Je weet wel, net zoals Wilders zo genuanceerd is dat hij niet tegen islamieten is, maar alleen tegen "de" Islam. Ik zou daarom verwachten dat hij ook niets tegen Marokkanen heeft, maar alleen iets tegen "de" Marokkaan. Enfin, een "Marokkanenprobleem" is nog altijd minder erg dan bijv. een "jodenprobleem".

JandeBoer2
JandeBoer25 dec. 2012 - 16:26

"Het gaat niet om Wilders. Het gaat om geweld" ?? Volgens mij gaat het Wilders toch echt om Wilders. Geweld is voor hem slechts een hulpmiddel.

lurana1
lurana15 dec. 2012 - 16:26

Wilders liegt, what's new?

lurana1
lurana15 dec. 2012 - 16:26

In Haren was amper een Marokkaan te bekennen, hoorde ik net op de televisie, het probleem is veel groter dan Wilders ons wil laten geloven. Was het maar een Marokkanen-probleem, was het maar zo beperkt.

amsterdamer2
amsterdamer25 dec. 2012 - 16:26

Ik wenst de familie sterkt. Nu zie ik dat de telegraaf halve verhalen verteld de opgepakt waren niet allemaal marokkaanen waren. En de reden waarom de vlager werdt aangevallen ook niet. ik praat het niet goed ze haden met zijn poten van hem moeten afblijven. Een van de jongens zijn van vader werd door de vlager geslagen op dat hij comentaar had opzijn wijze van vlagen waar door de jongen agresief werd en dit afschuwelijke daad . De knvb had al lang eigen grensrechters ze maken genoeg winst op die te kunnen betalen het scheelt .

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa5 dec. 2012 - 16:26

Stel, je pakt die drie criminelen( want iemand doodschoppen tot de dood is een criminele daad), zoals die Nederlander die een bejaarde toeschouwer doodtrapte met een karate-trap en drie jaar cel heeft gekregen, denk je dat de Marokkanse gemeenschap wakker van wordt? ook als je in de zee gooit, zeggen zij niets. Een crime en een crime, klaar.

DitBenIk2
DitBenIk25 dec. 2012 - 16:26

Hup, we trekken de racisme kaart, lekker makkelijk. De engelsen hebben het in zo'n geval over een roze olifant.

withinthefourseas
withinthefourseas5 dec. 2012 - 16:26

Deze haattweets van Wilders gingen deze keer echt te ver wat mij betreft. Als iemand die in een hoog ontwikkeld en beschaafd land woont hoop ik straks voor een reactie van: 1. onze minister van Binnenlandse Zaken minister Ronald Plasterk 2. onze minister van Justitie minister Ivo Opstelten 3. de partijleider van de PvdA meneer Diederik Samsom 4. de partijleider van de SP meneer Emile Roemer 5. de partijleider van de CU meneer Arie Slob 6. de partijleider van D66 meneer Alexander Pechtold 7. de partijleider van Groenlinks meneer Bram van Ojik 8. de partijleider van het CDA meneer Sybrand van Haersma Buma 9. onze vicepremier meneer Lodewijk Aascher 10. onze minister-president meneer Mark Rutte Iemand in ons nog steeds uniek en bijzonder land met haar 179 nationaliteiten moet toch die ongeveer twee miljoen Nederlanders van buitenlandse afkomst in bescherming nemen (en vooral in een hoog ontwikkeld en beschaafd land zoals Nederland, ooit het gidsland van de hele wereld).

withinthefourseas
withinthefourseas5 dec. 2012 - 16:26

Als een gepensioneerde heb ik alle tijd. De laaste paar jaar ben ik heel erg bezig bij allerlei internet fora geweest, eigenlijk vanaf het moment dat de PVV ging vandoor met 24 kamerzetels in juni 2010. Ik heb gemerkt dat er heel erg veel racistische en fascistische dingen geschreven worden door de aanhangers van de PVV op allerlei internet fora. Moeten de Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Ministerie van Justitie niet gaan kijken naar deze mensen met hun wrange en gevaarlijke ideologie? Via hun IP-adres kunnen ze toch allemaal makkelijk te traceren zijn.

RonVa
RonVa5 dec. 2012 - 16:26

Waarom wordt er toch altijd nog zo overspannen gereageerd als het beestje bij de naam genoemd wordt? Er moet een reden zijn dat vooral Marokkaanse jongeren, of het nou 2e of 3e generatie is, altijd maar weer bij dit soort dingen betrokken zijn. Misschien is het genetisch, misschien is het de opvoeding, misschien komt het door de kansen die ze niet krijgen. Als je het probleem nooit kunt benoemen, kun je ook niet naar een oplossing gaan. En daar hebben vooral die Marokkaanse jongeren last van. Nu en in de toekomst. Ze zijn zelf alleen maar gebaad als het probleem duidelijk is, en opgelost kan worden. Door het consistent blijven verbergen komen ze zelf ook geen stap verder. En dat het een probleem is kan niemand echt ontkennen lijkt me. Kijk naar de aantallen die met justitie in aanraking komen, kijk naar opsporing gezocht en het aantal licht getinte hoofdrolspelers. Natuurlijk is er ook white trash zoals in Haren, maar dat doet daar natuurlijk niets aan af. Als ik naar mijn eigen ervaringen kijk, de enige keren dat ik aangevallen ben, of bedreigt, waren altijd Marokkanen. En altijd ging het om niets. - Bespuugd in Slotervaart omdat ik daar liep (samen met een Antilliaan, was ze vooral om hem te doen), - In een winkel in hilversum bijna vechten omdat ik geen stap terug deed toen hij langs kwam lopen, gelukkig kon zijn vriendin hem weghouden, - Klap gekregen toen ze m'n telefoon hadden gerold en ik hem terug vroeg, - Mijn broertje helemaal in elkaar geslagen, met kopstoot en alles omdat hij langs kwam skaten met zijn vriendinnetje. - Uitgescholden voor echt vanalles door een 9 jarig jochie toen die een plastic zak over de kop van zijn broertje trok en ik er iets van zij. En dan woon ik niet eens in een Marokkaanse buurt, maar in een overwegend Surinaamse/ Antilliaanse buurt.

[verwijderd]
[verwijderd]5 dec. 2012 - 16:26

Als de voorzitter het woord Marokkaan niet gebruikt heeft, heeft Telegraaf er dus zelf Marokkanen van gemaakt.

4 Reacties
Ineses
Ineses5 dec. 2012 - 16:26

Wat kun je anders van de Telegraaf verwachten? Ze hebben ook al eens een verstoring van een begrafenis verzonnen.

Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

'Als de voorzitter het woord Marokkaan niet gebruikt heeft, heeft Telegraaf er dus zelf Marokkanen van gemaakt.' Blijkbaar doet het er voor Wilders en wakker nederland niet toe wat die voorzitter gezegd heeft. blijkbaar doet het er ook niet toe dat er iemand overleden is. Wilders wil scoren, over wiens ug doet er niet toe. De voetbalvoorzitter moet maar aangifte doen.

lembeck
lembeck5 dec. 2012 - 16:26

De werkwijze van de Telegraaf kennende, geloof ik dat onmiddellijk. Voor mensen die het nog niet weten: google op - De chocolade letters van de Telegraaf...

JandeBoer2
JandeBoer25 dec. 2012 - 16:26

"Als de voorzitter het woord Marokkaan niet gebruikt heeft, heeft Telegraaf er dus zelf Marokkanen van gemaakt." De Telegraaf (voormalige huiskrant van Wilders) is een baken van betrouwbaarheid. Hoe dúrf je te beweren dat De Telegraaf mensen woorden in de mond legt die ze niet hebben gezegd.

[verwijderd]
[verwijderd]5 dec. 2012 - 16:26

Kijk nu op de reactie van de telegraaf , je hebt nog nooit zoveel reactie gezien, die Wilders gelijk geven, ook geen wilders aanhangers .

2 Reacties
Mark Grootendorst
Mark Grootendorst5 dec. 2012 - 16:26

En de Telegraaf is een oase van betrouwbaarheid in de woestijn van de media. En haar lezers het puikje van de intellectuele zalm. Het was weer eens wachten totdat men hier op begon te gallen. Opvallend: tot nu heeft geen enkel medium het gehad over de herkomst van deze kinderen. Ik word steeds meer beroerd bij het woord Nederland en vooral een deel van de Nederlandse bevolking: de Telegraaflezers!

Tom Meijer
Tom Meijer5 dec. 2012 - 16:26

"Kijk nu op de reactie van de telegraaf , je hebt nog nooit zoveel reactie gezien, die Wilders gelijk geven, ook geen wilders aanhangers . " Tuig van de richel

GingerTed
GingerTed5 dec. 2012 - 16:26

De man heeft volstrekt gelijk en doet hier goed aan. Het is vooral een probleem van ouders die een gebrek aan opvoedingscapaciteiten bezitten. Dan is het niet gek dat er vooral veel allochtonen, en zeker ook nog meer uit bepaalde culturen daarin een gebrek hebben omdat ze de normen en waarden op basis van vooral westerse gelijkheidsbeginselen niet omarmen, maar ook omdat zij overvleugeld worden door eigen slecht ontwikkelde algemene vaardigheden. Dit is ook te zien bij een onevenredig groot deel van de Antillianen, en nog enige andere bevolkingsgroepen. Maar het is dus geen etnisch maar een cultureel probleem. Daarom zie je het ook nog steeds bij een deel van de autochtonen en andere allochtone groepen die over het algemeen de nodige voldoende opvoedingscapaciteiten wel hebben.

2 Reacties
Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

'...omdat ze de normen en waarden op basis van vooral westerse gelijkheidsbeginselen niet omarmen, maar ook omdat zij overvleugeld worden door eigen slecht ontwikkelde algemene vaardigheden.' Grappig, je wijst hier op een overeenkomst tussen de ouders van die galbakken en Geert Wilders. Hij omarmt ook de westerse gelijkheidsbeginsels niet. Hij zet moslims vanwege hun geloof en cultuur apart. Ze moeten hun geloof afzweren willen ze gelijke rechten krijgen als wij. Ik ga ervan uit dat u die ouders persoonlijke kent, dat er psychologische en andere tests bij hen afgenomen zijn waaruit blijkt dat ze als ouders falen. Ik moet op integriteit en deskundigheid vertrouwen. Over GW hoef ik dat niet te doen, zijn politiek gelegitimeerde haatzaaierij over moslims is bekend. Zijn slecht ontwikkelde algemene waardigheden zij al jaren bekend. Zo heeft hij een probleem met het kiezen van 'zijn' kamerleden en werd constant geconfronteerd met (gewelds)incidenten in de kroeg, geweld tegen een zwangere vrouw e.d.

RosaLila
RosaLila5 dec. 2012 - 16:26

" Dan is het niet gek dat er vooral veel allochtonen, en zeker ook nog meer uit bepaalde culturen daarin een gebrek hebben omdat ze de normen en waarden op basis van vooral westerse gelijkheidsbeginselen niet omarmen, maar ook omdat zij overvleugeld worden door eigen slecht ontwikkelde algemene vaardigheden" pff wat een arrogantie! De westerse cultuur is zoo verheven boven alle andere culturen! Gutte gut! Beetje dimmen graag :) Mijn vriendenkring bestaat voor 60% uit mensen die hun roots ergens elders op de wereld hebben, wel tot de 5% hoger opgeleide deel van de Nederlandse bevolking horen, goed werk hebben, ABN spreken en absoluut niet crimineel zijn! En hoe zou dat komen? Omdat ze ouders hebben die slecht ontwikkelde vaardigheden hebben...?

[verwijderd]
[verwijderd]5 dec. 2012 - 16:26

Nee de voorzitter heeft wel degelijk het woord Marokkanen gebruikt. Maar wat ook lekker belangrijk, we weten allemaal dat deze jongeren van Marokkaanse afkomst waren en zijn. Op twitter werd dat ook vanaf het eerste begin al duidelijk. De school van de vermeende daders heeft om die reden al een aantal Mocro's ( zoals ze zich zelf noemen) geschorst vanwege al te enthousiaste twitterverhalen. Wilders geeft aan dat het een Marokkaans probleem is, met zware racistischetrekken en dat het een landelijk probleem is. Dit lijkt mij een betere benadering en een zinvolleren discussie. als een wedstrijd wie het eerst heeft gegzegd dat het Marokkanen waren die de grensrechter hebben doodgetrapt. Maar heeft Wilders hier een punt? Is dat zo? De school heeft al een aantal leeerlingen geschorst....

1 Reactie
Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

'Nee de voorzitter heeft wel degelijk het woord Marokkanen gebruikt.' Dus hij liegt, maar waarom zou hij? Hij is toch geen PVV'er, hij werkt toch niet bij De Telegraaf?

[verwijderd]
[verwijderd]5 dec. 2012 - 16:26

Het word toch tijd dat de Marokkaanse gemeenschap dit tuig ter verantwoording roepen door hun Imams, want zij spelen Wilders in de kaart met alle gevolgen van dien. Daarbij denk ik aan de haat die er altijd in Ierland was wat de leefbaarheid niet ten goede komt in Nederland.

2 Reacties
Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

'Het word toch tijd dat de Marokkaanse gemeenschap dit tuig ter verantwoording roepen door hun Imams, want zij spelen Wilders in de kaart met alle gevolgen van dien.' Waarom de verzamelde Nederlandse bisschoppen, rabbijnen en Boris v.d. Ham van het Humanistisch Verbond niet? We leven toch in Nederland en niet in Marokko, of Zuid-Afrika. De Islam is toch een achterlijk geloof, maar wel de imams inschakelen. Dit verwijt kreeg Job Cohen altijd naar zijn hoofd. Straks wil je de sharia nog in laten voeren voor moslims in Nederland ;-)

JandeBoer2
JandeBoer25 dec. 2012 - 16:26

Het word toch tijd dat de anti-islamitische gemeenschap de neo-nazis ter verantwoording roepen door hun politieke leiders, want zij spelen Breivik-types in de kaart met alle gevolgen van dien. Daarbij denk ik aan de haat die er altijd in Duitsland was wat de leefbaarheid niet ten goede komt in Nederland.

Nico de Mus
Nico de Mus5 dec. 2012 - 16:26

Geert heeft gelijk 20 jaar geleden en nog steeds zijn het hier in de stad de marokkanen die denken dat ze boven de wet staan met hun patserig gedrag.Een enkeling die werkt en de rest houdt zich bezig met criminaliteit. en het vangen van een uitkering.

1 Reactie
Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

'Geert heeft gelijk 20 jaar geleden en nog steeds zijn het hier in de stad de marokkanen die denken dat ze boven de wet staan met hun patserig gedrag.' Dus ook de moslima's, baby's, bejaarden van Marokkaanse afkomst denken dat ze boven de wet staan en zich patserig gedragen?

brbrwr
brbrwr5 dec. 2012 - 16:26

Het gaat niet om Wilders. Het gaat om geweld, in dit geval op een voetbalveld en door een groep laffe Marokkanen (individueel zullen ze zelden optreden). Jonge Marokkanen die inderdaad oververtegenwoordigd zijn in deze laffe vorm van agressie, op school, in de wijk, het uitgaansleven, homogeweld enz. Links zal natuurlijk alles proberen om dit te reduceren tot Wildersbashen en het Marokkaans aandeel te reduceren.

1 Reactie
Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

'Het gaat om geweld, in dit geval op een voetbalveld en door een groep laffe Marokkanen (individueel zullen ze zelden optreden).' Het gaat niet om geweld op en rond het voetbalveld, want dat bestaat al jaren en het tuig is over het algemeen blank. Wilders hoor je er nooit over, nu opeens wel. Dit geweld zie je niet bij andere sporten. Het heeft alles met voetbal te maken en de korte lontjes die er rondlopen. Meisjes voetballers doen dit niet. Deze tragedie wordt misbruikt om de hetze tegen allochtonen in het algemeen en moslims in het bijzonder nieuw leven in te blazen. Tijd voor een comeback voor Wilders blijkbaar, hij leek uitgespeeld. Het gaat om een kleine groep ontspoorde Nederlanders van Marokkaanse afkomst, met een aantal meelopers. Blijkbaar is het 'ons' niet gelukt om deze groep in de tang te krijgen. De Nederlandse samenleving heeft gefaald, met de vinger wijzen naar individuele ouders of de groep Marokkanen als geheel is te makkelijk. Wilders heeft blijkbaar ook het tij niet ten goede kunnen keren. Hij zou wel gek zijn, want dan zou hij zijn boterham kwijt zijn. Het overgrote deel van de jongeren van Marokkaanse afkomst doen het goed, de meisjes zelfs uitstekend. Dus, hoezo ligt het aan de cultuur? Overigens doen autochtone meisjes het ook veel beter dan de autochtone jongens. Het getuigt van een kwalijke geestelijke luiheid om de etnische kaart uit te spelen en daarmee Nederlanders onderling tegen elkaar op te zetten. Richt je op de daders en steun de slachtoffers. Vis niet in troebel politiek water over de rug van onze democratie en mooie land. Voor deze democratie en vrijheid hebben velen het leven gelaten, dit is een klap in hun gezicht!

[verwijderd]
[verwijderd]5 dec. 2012 - 16:26

Tja.. what's in a name. Marcel Oost zal ook moeten beseffen dat niet benoemen 'beestje bij naam' het probleem niet oplost.

1 Reactie
Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

'Marcel Oost zal ook moeten beseffen dat niet benoemen 'beestje bij naam' het probleem niet oplost.' Je bedoelt het probleem dat Nederland niet blank meer is, maar dat is jouw probleem niet het zijne.

Miesje3
Miesje35 dec. 2012 - 16:26

Laten we het beestje (of in dit geval beesten) gewoon bij hun naam noemen. Als het mensen uit Polen waren geweest die de lijnrechter hadden doodgeschopt dan hadden we er geen enkele moeite mee gehad om ze bij hun afkomst te noemen. Maar er rust een taboe op de Marokkanen maar de realiteit spreekt voor zich. De kranten zitten weer vol van verhalen van zeer agressieve Marokkanen en terwijl het 5 jaar geleden nog 'gewoon' schelden was wordt er steeds vaker geweld gebuikt, zomaar. Dat kan iedereen overkomen, als ze jouw kop niet aanstaan ben je de sigaar. En het wordt alleen maar erger, ze schrikken er al niet meer voor terug om iemand te vermoorden. Als er nu niet serieus wat aangedaan wordt, gaan er Nederlanders het recht in eigen hand nemen en wordt het een grote confrontatie waar alleen maar veel bloed van komt. Laten we het hopen van niet, maar ik zie de bui al hangen. En de Marokkanen hebben niks te verliezen, dat maakt ze juist zo gevaarlijk. De Marokkanen roepen Free Yassin tegen elkaar. Ze hebben totaal geen En het enge is dat er eigenlijk geen oplossing voor is, net zoals er geen oplossing is met Israel en de Palestijnen.. er is in de verste verte geen klik en die zal er de komenden 200 jaar ook niet zijn. Dus daar zit Nederland maar mooi mee! En de Marokkanen vinden het allemaal prima.. ze hebben niks te verliezen!

2 Reacties
RosaLila
RosaLila5 dec. 2012 - 16:26

Megan! Wat ben jij eng! Meen je dit echt, wat je schrijft? Ik ben er op tegen om mensen bij afkomst te noemen, Pools of Marokkaans. Daarbij zijn veel Marokkanen 'gewoon' Nederlands hoor! Net als dat ik pikzwart ben, maar toch geen allochtoon. Tja, hoe kan dat dan :) De kranten staan inderdaad vol van berichten over Marokkanen; doe eens een master journalistiek en dan zul je meer begrijpen over sensatie-journalistiek, Telegraaf, eenzijdige berichtgeving enzovoorts. Heel eng inderdaad die Marokkanen. In de studiegroep van mijn master zitten er een stel; ben constant bang dat ik vermoord, uitgescholden of in elkaar geslagen wordt. Eergisteren surprise avond gehad met vrienden; er deed ook Marokkaanse jongen mee. Eng! Pfff....we waren blij dat we heelhuids naar buiten kwamen :)

withinthefourseas
withinthefourseas5 dec. 2012 - 16:26

Beste Megan, goedeavond. Mag ik aan vraag aan u stellen? Wat gebeurde toen in Haren een tijdje geleden was dat ook een zogenoemde *Marokkanse* probleem? Als autochtone Nederlanders betrokken waren zoals in Haren, waarom heeft Wilders dan toen geen tweets gestuurd? Wat hij doet op dit moment is toch behoorlijk gevaarlijk opportunistic politiek aan het bedrijven, niet waar? M.v.g. van een gewone en bezorgde burger. P.S. By the way, deze jongens jongens zijn toch 3e generatie Nederlanders van Marokkanse afkomst. Het is gewoon een Nederlands probleem dus.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods5 dec. 2012 - 16:26

++ Geert Wilders (...) We hebben geen voetbalprobleem maar een Marokkanenprobleem ++ >> We hebben een probleem met de jeugdcriminaliteit onder de Marokkanen (en Antillianen). Maar dat we geen voetbalprobleem hebben is de grootst mogelijk flauwekul. Zal er ooit nog eens iets zinnigs uit het hoofd van die geblondeerde halve pinda komen?

1 Reactie
lancelot2
lancelot25 dec. 2012 - 16:26

Geert Wilders ziet het, en geeft het probleem een naam. En dat kun je van politiek correct Nederland niet zeggen, bij het geringste geluid over allochtonen steekt men de kop in het zand. ;-) Ze zijn bang, heel bang om het probleem te noemen, en nog banger om er wat aan te doen. Geert Wilders cq de PVV, zijn ontstaan door het falen van politiek correct Nederland.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch5 dec. 2012 - 16:26

Wat zou ik die Wilders toch graag eens een vreselijke harde klap op zijn bek willen geven. En dat komt echt uit me tenen.

1 Reactie
Voice
Voice5 dec. 2012 - 16:26

Ik u ook, door constant, de zaken maar te baggetaliseren. Door telkens weer andere zaken de oorzaak te geven, dan de personen in kwestie zelf. Veel plezier verder met het weg kijken.

withinthefourseas
withinthefourseas5 dec. 2012 - 16:26

Beste meneer Wilders, goedeavond. De echte Marokkanen wonen in Marokko. Deze jongens zijn waarschijnlijk 3e generatie Nederlanders van Marokkanse afkomst dus is het gewoon een Nederlands probleem. Mag ik een vraag aan u stellen? Toen het ging mis in Haren een tijdje geleden waarom heeft u toen geen tweets gestuurd? Als politicus moet u ook consequent zijn om geloofwaardig te blijven. In dit geval bent u niet consequent dus wat mij betreft. Ik wens u een heel fijne avond verder. M.v.g. een bezorgde burger.

1 Reactie
Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

Je hebt gelijk. Ook zijn er iedere week voetbalincidenten, er is geweld in het uitgaanslevem en met Oud&Nieuw komt er traditioneel gedonder. Dan twittert hij niet. Meneer is politiek op zijn retour en heeft aandacht nodig.

rgeurtsen
rgeurtsen5 dec. 2012 - 16:26

Wilders is net als al die mensen die het probleem van geweld in de openbare ruimte direct kunnen toewijzen aan bepaalde groepen - in dit geval Marokkanen - tegelijkertijd vergeten dat er niet of nauwelijks een kleinste gemene deler bestaat die de groep daders van geweld in de openbare ruimte definieert. Het feit dat media achter de Marokkaanse jongeren hoax aanlopen, of het nou Bart Schut met zijn seksueel en geweld geladen beschuldigen tegen Marokkanen, of Wilders met zijn politiek opportunische geladen versimplingen, of dat het Jeroen Pauw is, die in zijn gezeik gelijk wil hebben, en zoëven in zijn eigen praat show van zijn Marokkanen-veroorzaken-ellende-sokken geluld werd, het is een schaamteloze versimpeling die de eigen breed zichtbare verhuftering in de maatschappij ontkent. En Ja, Joop.nl doet er aan mee. Schaamteloos infantiel en dom. Ga maar lekker door - alsof een tweet van Wilders er toe doet, alsof de mening van Bart Schut ertoe doet. Wat is er nou gemakkelijker om simpele domheid en buikgevoelens na een heftige gebeurtenis primaire aandacht te geven maar een goede analyse achterwege te laten? Wat gemakkelijker is? Professionele journalistieke actie en deskundigen vragen om te komen praten (tv en radio) of een stukkie laten schrijven (redactie Joop.nl).

1 Reactie
TheGreenMachine
TheGreenMachine5 dec. 2012 - 16:26

Daar heb je hem weer met zijn Bart Schut-hetze. Je kunt het echt niet uitstaan heh, dat hij een andere mening is toegedaan en de waarheid benoemt? En weer ben je aan het pleiten voor het censureren van jou onwelvallige meningen: alleen 'deskundige' meningen mogen geplaatst worden. Wanneer is een mening 'deskundig'? Wie bepaalt dat? Jij zeker.

bruces
bruces5 dec. 2012 - 16:26

Met of zonder Wilders, hier zit wel een groot probleem, dat alleen maar groeit. Laten wij ons vooral voor dat probleem gaan verstoppen, dan gaat het vanzelf over.

2 Reacties
Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

'Laten wij ons vooral voor dat probleem gaan verstoppen, dan gaat het vanzelf over.' Niemand doet dat, behalve GW. Hij ziet overal de hand van de profeet in.

Dehnus
Dehnus5 dec. 2012 - 16:26

En dat is precies wat we hier doen. Door er een 'Marokkanen probleem" van te maken is elke kut ouders bij de wedstrijd van zijn zoontje dus vrijgepleit. Elke kutkoter die zijn mede spelertjes in elkaar trimde dus ook.

[verwijderd]
[verwijderd]5 dec. 2012 - 16:26

Wilders benoent tenminste 'beestje bij naam', allereerste middel tot oplossing probleem. Dat besef moet kennelijk nog tot veel lieden doordringen.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus5 dec. 2012 - 16:26

Dus wij gaan nu letter 25 jaar aan voetbal geweld goedpraten met een Marokkanen probleem? Dat is hoe wij in Nederland dit probleem oplossen? MET EEN ZONDEBOK! SCHAMEN DOE IK ME IN HET BUITENLAND! 25 jaar lang zaten de grootste ploerten: Tegenstanders bussen te bekogelen Amsterdam te verbouwen Ouders die bij wedstrijden hun hoog blonde zoontje opdracht geven hem "ONDER DE MAT TE TRAPPEN DIE KANKERLUL!". Ouders die de scheidsrechter bedreigen. Ouders die hun hoogblonde zoontje fantastisch vinden nadat hij mensen de tanden uit de bek heeft geslagen tijdens de wedstrijd (7 jaar! Mijn neefje vorig jaar uit het Tokkie gedeelte van PVV stemmende Piraten muziek luisteren kutzakken in de familie). Een trommelende Indiaan als held vereren terwijl zijn voetbal ploeg WKE meerdere scheidsrechters en tegenstanders het ziekenhuis in hebben geslagen. Feijenoord en Ajax Fans die mekaar in een weilandje met klauwhamers te lijf gingen. Een Ajax fan die een keeper probeert te schoppen door vanaf de tribune te springen. Suarez die een ballen jongen een rotdauw geeft in Groningen omdat hij de bal niet snel genoeg krijgt en daarna in de media word goed geluld. Een Grensrechter Die omver geduwd word in de Eerste divisie omdat hij verkeerd vlagde. Een Engelse Politie man die zo gelukkig WAS dat hij de finale Nederland Spanje mocht fluiten.... die nog STEEDS dreigbrieven krijgt van mensen die de Doodschop van Nigel de Jong normaal vinden. En er is vast nog wel meer op te noemen. EN NOG IS HET EEN MAROKKANEN PROBLEEM! SCHAAM JE GODVERDOMME NEDERLAND! Zondebokken zoeken voor een 25 jaar oud probleem, dat gesubsidieerd via de overheid (die steekt gigantisch veel geld in het voetbal) de maatschappij ontwricht!

[verwijderd]
[verwijderd]5 dec. 2012 - 16:26

Op de school van de daders (moordenaars eigenlijk) scanderen ze leuzen als "Free Yassin". Dan weet je toch hoe de vlag erbij hangt. In hun eigen groep krijgen ze waardering voor hun grove misdaden tegen Nederland. Er zit een probleem in de groep.

2 Reacties
Candide2
Candide25 dec. 2012 - 16:26

'In hun eigen groep krijgen ze waardering voor hun grove misdaden tegen Nederland.' Waarom noem je het geen oorlogsmisdaden of misdaden tegen de menselijkheid? Je bent echt stemming aan het maken, maar je hebt gelijk: het zijn galbakken.

Tealc2
Tealc25 dec. 2012 - 16:26

Wel raar voor iemand die vanzelf zegt dat ie getint is en toch mensen zit classificeren in groepen.