Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[update] EPD gaat wel, toch niet of misschien alsnog door

  •  
15-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Zorgkosten300_02.jpg
Einde van soap rondom patiëntendossier toch nog niet in zicht
Vorige week was het “definitief” van de baan. Vandaag stemde een kamermeerderheid van VVD, CDA, PvdA, D66 en SGP in met een voorstel om het elektronische dossier toch in te voeren. De partijen willen voorkomen dat de zorgsector terugkeert naar het “papieren tijdperk”.
Amper een week geleden trokken de apothekers en huisartsen de stekker uit het landelijke patientendossier. Dat werd betreurt door minister Schippers, maar was echt het definitieve einde van het project. Althans zo leek het.
Maar voor de zoveelste keer wordt het ICT-project gereanimeerd. Een meerderheid van VVD, CDA, PvdA, D66 en SGP stemde voor een plan om te proberen het EPD alsnog van de grond te krijgen.
De Tweede Kamer gaat hiermee in tegen de wens van de Eerste Kamer, die in april het EPD-plan unaniem afwees. De Senaat verbood minister Schippers  zelfs ‘beleidsinhoudelijke, financiële en organisatorische medewerking’ aan voortzetting van het EPD.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.