Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

Trump ontslaat toezichthouder die fraude-leugens bleef ontkrachten

  •  
18-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50042300848_648ce55b87_k
Donald Trump heeft de directeur van de Cybersecurity and Infrastructure Security Agency ontslagen, omdat die niet meegaat in de leugens van de president dat er op grote schaal gefraudeerd is tijdens de verkiezingen. De dienst waar Chris Krebs leiding aan gaf ziet toe op het veilig laten verlopen van de verkiezingen. Dat is gelukt, volgens de dienst zijn de verkiezingen die Biden won ‘ ongekend eerlijk ’ verlopen.
Vorige week liet de dienst al in een eigen verklaring weten dat er geen enkel bewijs is die de aanhoudende leugens van Donald Trump ook maar een beetje staven. Volgens Krebs zijn er simpelweg geen voorvallen ontdekt van verdwenen of veranderde stemmen, of stemmen uitgebracht door overleden personen, zoals de president beweert. Krebs die vorige week al verwachtte daarom ontslagen te zullen worden door Trump, is nu dus inderdaad de laan uitgestuurd. Officieel wegens het geven van een ‘hoogst onzorgvuldige’ verklaring.
Na zijn ontslag liet Krebs via Twitter weten dat hij vereerd is zijn land te hebben gediend. ‘We hebben het juiste gedaan. Verdedig vandaag, stel morgen veilig,’ schreef hij erbij. Ondertussen blijft het team van Trump rechtszaken aanspannen in staten die hij beweert onterecht verloren te hebben. Dinsdag liet zelfs het juridisch team van oud-president George W. Bush weten dat Trump geen enkele kans heeft nog te winnen. Zij kunnen het weten, in 2000 wisten zij dankzij een slinkse campagne de verkiezingswinst in Florida te kapen van rivaal Al Gore.
cc-foto: Gage Skidmore

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Voor Joop
Voor Joop19 nov. 2020 - 14:39

Als ik het mag aanraden, ik vind de laatste video clipjes van de komiek Jimmy Dore wel leuk over de huidige politieke gebeurtenissen in zijn land de VS.

Ecclesia
Ecclesia18 nov. 2020 - 17:21

Dat wordt twee maanden vakantie voor de man. Biden neemt de goede man gewoon weer aan natuurlijk.

1 Reactie
PVDB2
PVDB218 nov. 2020 - 21:12

De kans inderdaad groot. Al hoop ik dat het een mix word van de deskundigen die wel weten waar over praat, te handelen en communiceren. Waar deze man dus onderdeel van word. Is voor Fauci ook wat beter en makkelijker. Maar of de Trump stemmer er in mee gaat...

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 nov. 2020 - 15:40

Dat was vannacht inderdaad Breaking News op CNN, alle commentaren gevolgd. Die kerel is echt helemaal doorgedraaid. Ook het nieuws even geleden wat de gevaren zijn van de andere topmensen, inlichtingen en militairen, die hij allemaal ontslagen had en zijn Afghanistan-missie om militairen terug te halen, de risico's en niet enkel voor Afghanistan zelf. Je hoeft je tegenwoordig 's nachts niet te vervelen. Dat land is momenteel stuurloos, Covid19 slaat om zich heen, meneer heeft geen antwoord. Republikeinen die tegen het mondmasker fulmineerden, Trump hierin ondersteunden weten niet hoe snel ze het moeten verplichten. Overdag gaat meneer overwegend naar de golfbaan en mederepublikeinen houden ofwel hun mond of gaan helemaal mee in de waanzin. Intussen schijnt hij bezig te zijn met een soort fondsenwerving. Waarvoor? Ik weet het niet. Misschien wel voor zijn eigen zak.

2 Reacties
Voor Joop
Voor Joop19 nov. 2020 - 14:45

"Ook het nieuws even geleden wat de gevaren zijn van de andere topmensen, inlichtingen en militairen, die hij allemaal ontslagen had en zijn Afghanistan-missie om militairen terug te halen, de risico’s en niet enkel voor Afghanistan zelf." Ja, het is te begrijpen dat wanneer een president top militairen van het Pentagon ontslaat die tegen het blijven oorlogvoeren in b.v. Afghanistan -al z'n twee decennia- het militair industriële complex daar tegen in verweer gaan. En CNN hen daar alle kans voor geeft.

Voor Joop
Voor Joop19 nov. 2020 - 14:49

"die tegen het blijven oorlogvoeren in b.v. Afghanistan zijn"

Bouwman2
Bouwman218 nov. 2020 - 14:49

In vroeger tijden had een vorst altijd een nar. Of een blinde ziener.of een antagonist. Kijk naar Shakespeare. Feste . Malvolio. Thiresias. en echte vorst heeft die altijd aan zijn hofhouding verbonden. . Dus als je ze elimineert dat het einde van elk imperium. Wat is het toch jammer dan men zijn klassieken niet meer kent.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt18 nov. 2020 - 15:10

"In vroeger tijden had een vorst altijd een nar" . Nu, in Amerika, IS de 'vorst' een nar. Lachwekkend tot aan het einde.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2020 - 14:45

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
vdbemt
vdbemt18 nov. 2020 - 15:15

In je pogingen het te blijven opnemen voor Trump, bega je hier toch weer een flater. "Nogal ongenuanceerde uitspraak met hoog ”wij van wc-eend gehalte”.. De man en deze organisatie zijn in dienst van Trump. Dus helemaal niks "wij van wc-eend gehalte”. Maar een man die eerlijk is, en dus wordt ontslagen.

Knertel
Knertel18 nov. 2020 - 16:26

De enorme geestelijke souplesse die Ploert hier weer ten toon spreidt is bijna bewonderenswaardig. En dat allemaal ter verdediging van een persoon voor wie America First leidend is voor zijn beleid. Dat gedweep.met Trump is haast een soort landverraad. Of is Ploert gewoon een ordinaire opnaaier?

adriek
adriek18 nov. 2020 - 16:52

Ik zou graag een voorbeeld willen zien van een manier waarop miljoenen stemmen ongemerkt aangepast of gewijzigd kunnen worden.

DaanOuwens
DaanOuwens18 nov. 2020 - 19:24

@ Kees Jij schrijft: Deze incompetente Krebs c.s. had al eerder door president Trump ontslagen moeten worden. Deze Krebs is door Trump ook aangenomen. Dus moet jij je nu afvragen of die Trump wel in staat is deskundige mensen aan te nemen. Blijkbaar niet volgens jouw definities. Dat maakt Trump ongeschikt voor zijn functie. Ook volgens jouw definitie. Volgens mijn definities is Trump een idioot en sowieso ongeschikt. Het stembureau bezoek is in de VS erg ondemocratisch. Stemmen is voor republikeinen gemakkelijker dan voor democraten. Dus de meest eerlijke verkiezingen zijn verkiezingen die mensen laten stemmen op de wijze die het best bij ze past. Maar omdat jij geen democraat bent vindt jij dat ongewenst.

stokkickhuysen
stokkickhuysen18 nov. 2020 - 20:57

@Ploert Dus je zegt: de fraude waar het om gaat die kun je nauwelijks aanpakken, maar Krebs moet wel ontslagen worden omdat hij zijn job slecht gedaan heeft. Kees het gaat van kwaad tot erger. Wat je wil zeggen, maar niet durft is het volgende: Voor deze verkiezingen kon je alleen maar per post stemmen nadat je een biljet had aangevraagd, maw het vereiste enige moeite om zo'n biljet te krijgen. Deze verkiezingen worden de formulieren opgestuurd aan alle kiezers. Omdat de popular vote voor de Dems groter is dan voor de Reps is dat altijd slecht nieuws voor de Reps. maar het punt maken dat de verkiezingen fout zijn verlopen omdat teveel mensen meededen, tja, dat bekt ngal rottig

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 nov. 2020 - 22:29

Ploert 18 november 2020 at 15:45 [ welke democraat wil dat niet ] Een Trumpist die voor democraten gaat zitten verzinnen wat ze moeten willen. That's rich. [ Dat soort wil je uiteraard niet in je administratie hebben dus helemaal terecht niet weggekeken door president Trump. ] Nochtans is Krebs aangenomen door de Mighty Mango himself. Hij kreeg zelfs een aanbod om acting secretary of Homeland Security te worden. [ stemmen en vervolgens door een of andere postbode naar het stembureau laat brengen wordt het natuurlijk een ander verhaal. ] Dat verhaal wordt helemáál anders wanneer je de posterijen laat bestieren door een Trump-vazal als Louis DeJoy, die sorteermachines laat vernietigen, brievenbussen laat verwijderen, ervaren personeel wegpromoveert. Met als Trumpiaans doel: het frustreren van verkiezingen tijdens een pandemie. En met als resultaat: dat een van de weinige overgebleven federale nutsbedrijven zo in de problemen komt dat private partijen de boel kunnen komen opkopen. Waaronder DeJoy's eigen bedrijf.

adriek
adriek18 nov. 2020 - 12:26

"don't shoot the messenger" Trump is een echte primitieveling.