Joop

Thierry Baudet moet geholpen worden, niet afgemaakt

  •  
21-03-2017
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Thierry_Baudet_(4)

© cc-foto: Elekes Andor

Ik zie stukken voorbij komen, waarin we zijn woorden bestempelen als walgelijk en huiveringwekkend. Maar werkt dat tetteren vanuit een underdogpositie?
Ik begrijp Thierry wel. Ik was vroeger ook bang voor mannen. Ik was bang als ze te dichtbij kwamen. Maar ik was ook bang als ze juist niet dichtbij kwamen en alleen maar in seks en mijn toenmalige dikke tieten geïnteresseerd waren. Ik raakte compleet in de war van dat ingewikkelde liefdesspel. Thierry was of is er ook gewoon een beetje van in de war. Shit happens. En het laatste wat deze kwetsbare man nodig heeft, zijn vrouwen die tegen hem gaan zitten tetteren. Daar wordt Thierry geen betere politicus van en al helemaal geen beter mens.
Als ik goed luister naar de woorden van Baudet, kan ik mij toch niet aan de indruk onttrekken dat Baudet het lastig vindt om vat te krijgen op vrouwen. Want, zo zegt hij in het inmiddels veelbesproken gesprek aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk: “Aan de ene kant wil ze respect en serieus genomen worden en aan de andere kant wil ze op haar, ja, hoe zal ik het eens zeggen… Ja, op haar plááts gezet worden.” En daar komt dan nog bij, dat hij vrouwen ook nog eens in grote getalen heel erg wreed vindt, omdat ze zonder blikken of blozen mannen afwijzen. En laten we eerlijk zijn, liefdesspel is ook een ingewikkeld spel. Dat spel is voor een sterk rationele man als Baudet toch ook niet te doen? Die man denkt: Wat wil je nou? Vrouw? Respect of op je plaats gezet? Het is kiezen of delen. Ik snap of het een of het ander. En van de rest wat jullie vrouwen allemaal willen, daar kan mijn brein geen chocola maken. En ik snap dat.
Ik heb in tegenstelling tot Baudet geen sterk rationeel brein, maar een sterk ontwikkeld emotioneel brein. Maar de problemen die we omgekeerd ervaren met de in mijn geval ontbrekende contradictie in de andere sekse zijn wel vergelijkbaar. Ik wist me ook geen raad met mannen die wel met mij naar bed wilden, maar niet wisten op welke politieke partij ik doorgaans stem. Mannen die heel intiem naakt met mij wilden zijn, zonder dat ze wisten waarom ik eigenlijk moet huilen bij iedere kinderfilm. Ik zocht altijd die diepere verbinding met mannen en als ik hem kreeg was ik er tegelijkertijd weer bang voor. Daar was achteraf gezien voor mijn gevoel ook geen chocola van te maken.
Als ik geen man was tegengekomen, die met mij meebewoog, een man die begreep dat angst eerst omgezet moest worden in vertrouwen voordat we seksueel intiemer konden worden. Een man die begreep dat vertrouwen winnen wel even wat langer duurt dan een avondje wijn drinken. Een man die de moeite deed om zich in mij te verplaatsen en mijn gevoelens gelijkwaardig aan die van hem maakte, zonder dat we het daar expliciet over hadden. Zonder zo’n man was ik nu waarschijnlijk nog steeds bang geweest. Kortom zo’n man heb je nodig, daar hebben we wat aan.
En nu heeft zo’n man ons nodig. Maar wat doen wij, als we zien dat Baudet de schoonheid van het leven aan zich voorbij laat gaan? Namelijk de liefde, de wederzijds afhankelijke verbinding tussen mannen en vrouwen en de overgave aan oprechte seksualiteit? Dan gaan we hem niet helpen, maar gaan we tegen hem staan tetteren. Ik zie stukken in Vrij Nederland voorbij komen, waarin we zijn woorden aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk bestempelen als walgelijk en huiveringwekkend. Ook op Facebook zie ik vrouwen soortgelijke teksten posten. Als Baudet het ook leest denk ie: zie je wel, wrede wezens zijn het, die vrouwen. Maken ze me niet af in de kroeg, is het wel in het publieke domein.
En natuurlijk begrijp ik dat het heel hard nodig is dat vrouwen voor hun rechten opkomen, opstaan tegen ongelijkheid die ongestraft lijkt te kunnen voortbestaan en dat vrouwen zonder dit geluid vorige week niet eens naar de stemhokjes hadden gemogen. Maar het is ook tijd om te bepalen of ons tegengeluid nog wel effectief is. Als we kijken naar de vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek of in hoge functies in het bedrijfsleven, dan komen we anno 2017 niet eens aan 20 procent. Mannen hebben op deze manier blijkbaar nog niet zoveel zin om plaats voor ons te maken.
Het begint interessant te worden om te kijken of een andere strategie beter zou werken. Een strategie van bondgenootschappen, een strategie waarbij vrouwen niet meer tetteren vanuit de underdogpositie, maar erboven gaan staan en kijken naar wat we uiteindelijk willen bereiken. In dit geval een volksvertegenwoordiger die kan omgaan met vrouwen die zichzelf respecteren, serieus nemen, een sterke man willen en ook de vrijheid hebben om te kiezen voor de man van hun voorkeur. Daar worden we allemaal beter van. We moeten hem dus niet afmaken, maar hem helpen met datgene wat ons aller leven gaat verrijken. Dus mocht Baudet dit lezen en op zoek zijn naar een vrouw die hem als mens niet gaat afwijzen en hem graag wil helpen vrouwen beter te leren begrijpen, dan is hij bij mij van harte welkom.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (78)

op de koffie
op de koffie22 mrt. 2017 - 22:55

dit stuk gaat niet over Baudet politiek maar over zijn visie over vrouwen. in dat opzicht vind ik het een wijze opstelling , vrouwen met voldoende eigenwaarde kunnen wel een stoot van een ezel verdragen. politiek gezien vind ik hem wel ok. Verder vind ik dat de politiek een afspiegeling moet zijn van de samenleving. behalve meer vrouwen ook meer minder hoog opgeleide. de tweedeling tussen mensen die zich zorgen maken over hun eerste of tweede levensbehoefte is groot. de media en politiek bestaat vrijwel alleen uit mensen die ruimschoots zijn voorzien in hun eerste levensbehoefte en bepalen de normen en waarden.

Marijn Startaficus
Marijn Startaficus22 mrt. 2017 - 12:44

Waarom zou je Baudet afmaken? Wat heeft die man jou persoonlijk misdaan? Gewoon een erg intelligente man. Ook denk ik nou niet echt dat hij een hekel heeft aan vrouwen, aangezien hij qua knapheid bij de mooiste 5% mannen van de samenleving zit..

2 Reacties
Marijn Startaficus
Marijn Startaficus22 mrt. 2017 - 12:45

zodoende kan hij bijna elke meid krijgen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot22 mrt. 2017 - 19:09

'Gewoon een erg intelligente man' Bij jou ligt de lat wel erg laag.

Molly Sweet2
Molly Sweet222 mrt. 2017 - 12:07

Deze mevrouw verwacht wel heel erg veel van een potentiele partner, namelijk dat alles in de relatie om haar draait. Zo komt het in iedere geval wel op me over. Voor een nachtje seks moeten mannen in haar leven ook weten waarom ze huilt bij een kinderfilm. En die man dan? Wat weet ze dan van die man, waar huilt hij om of op welke partij stemt hij? Afschuwelijk stuk, het egocentrisme knalt er vanaf.

1 Reactie
Zandb
Zandb22 mrt. 2017 - 17:37

Molly Inderdaad: "Zo komt het in iedere geval op u over". Ik neem bijvoorbeeld zo maar aan, dat deze mevrouw er niet gebaat bij zal zijn, dat mannen moeten tonen wat ze over hebben voor een nachtje seks, al spelen ze toneel. Verder ga ik er zo maar van uit, dat deze mevrouw niet zo uit is op "een nachtje seks". Als je de overwegingen van deze mevrouw "egocentrisme" noemt, dan lijkt mij dat je maar beter geen enkele voorwaarde stelt om met een man het bed te delen; dat je gewoon lijdzaam ondergaat.

frankie2
frankie222 mrt. 2017 - 11:25

Ijzersterk optreden in RTL late night gisteravond. T.B gaat nog ver komen, en inderdaad links speelt weer ouwerwets alleen op de man, en heeft het liever niet over de inhoud.

Hertog2
Hertog222 mrt. 2017 - 0:54

Tjonge een psychologische analyse over de persoon Baudet. Daar zit ik als FvD stemmer op te wachten (not). Ik begrijp dit soort (linkse) stukken nooit zo goed, puur gericht op de persoon maar pertinent niet op de inhoud. Wie ontwijkt hier nu het debat?. Neem de website/ de standpunten van FvD door!. Kom met (terechte) kritiekpunten over hun partijprogramma, wellicht zal ik dan mijn mening bijstellen. Maar goed de persoon Baudet is belangrijker dan de visie van FvD. Hoe "links" Nederland verliest tov van "rechts" Nederland, zo dus. U speelt in op de man (in de vorm van de heer Baudet) maar never nooit niet de bal. Dit trucje werkt niet meer. Verlies "links" Nederland 20 zetels. Ben ik hier blij mee als rechts balletje, niet dus...Ga het debat aan met uw politieke tegenstanders, met open vizier!. Niet op de man, maar blijf de bal spelen.... Volgens veel lieden (ook) hier ben ik als FvD stemmer een nazi, een vrouwenhater en weet ik veel wat nog meer.. Ik heb inhoudelijke tegengeluiden nodig, ook vanuit het linkse kamp!. "links" Nederland komt niet veel veder dan het demoniseren van zijn af haar politieke tegenstanders.... Dit trucje werkt niet meer.

3 Reacties
Zandb
Zandb22 mrt. 2017 - 10:09

Hertog Het gaat in dit artikel over hoe de persoon Baudet omgaat met het verschijnsel vrouw. Als u vindt, dat mensen er verstandiger aan doen om andere zaken van de heer Baudet onder de aandacht te brengen, dan vindt u dat. Het is wel een heel erg klein beetje veel overdreven om dan uit te spreken dat u dit soort "linkse ?" stukken nooit begrijpt en dat u doet alsof er een debat vermeden wordt.

Palladium
Palladium22 mrt. 2017 - 12:56

@Zandb Volgens mij wil Hertog geen andere zaken van Baudet onder de aandacht brengen, maar helemaal geen zaken van de heer Baudet onder de aandacht brengen. Hij wil van andere mensen horen waarom de FvD goed of slecht is. En dat krijgt hij niet te horen, alleen maar dat de leider gevaarlijk, sexistisch of Nazistisch is (ik heb het hier allemaal gelezen). Niets, maar dan ook helemaal niets over een alternatief partijprogramma, van de FvD of van een andere partij, wat misschien beter is voor de toekomst van Nederland. Dus de hoop vlak voor de verkiezingen was dat een kiezer zou zeggen "Oeps, had ik toch bijna op de FvD gestemd, maar nou lees ik dat Baudet een Nazi is, pfew, net op tijd, dan toch maar Groen Links". Tel PvdA + GL + SP + PvDD op, en vraag je af of dat succesvol is geweest. Inhoud is belangrijk, niet het poppetje.

Zandb
Zandb22 mrt. 2017 - 17:39

Palladium Dat is prima maar niet als kritiek op dit artikel. En al helemaal niet om "links" een veeg uit de pan te geven.

Ver Bazing
Ver Bazing22 mrt. 2017 - 0:33

Ik concentreer mij bij mijn oordeel over Baudet bij voorkeur toch vooral op zijn politieke uitspraken in het publieke domein. Hoe hij in de intimiteit van interpersonele relaties is en waar hij nou precies bang voor is, zal mij daarom worst wezen. Daar ga ik niet over. In dit opzicht gaat de 'intieme' teneur van het het betoog van Fiona Harmsen dan ook geheel aan mij voorbij. Of liever gezegd: laat Baudets sexuele rolonzekerheid maar binnenskamers blijven. Voor mij zie ik nu in het publieke optreden van het FvD-duo vooral 2 hoogst egocentische 'dandies' die af en toe zelfs op het 'clowneske' op mij over komen (incl. het gespeelde 'sarcasme' van de 'oude rot' Hiddema). Maar goed ik gun hen de tijd om politiek te 'rijpen', zolang maar niet van mij gevraagd wordt daarbij in tere zieltjes te kijken en deze in de publieke ruimte te ontzien. Daarvoor staat er m.i. politiek gesproken teveel op het spel!! Ik ben wel reuze benieuwd welke weg de 'feminisering' van Baudet politiek zal inslaan en of het pleidooi van Fiona Harmsen daarbij tot leidraad zal kunnen zijn. Als 'oude knar' is het voor mij nog niet te laat om bruikbare info vanuit cultureelsociologische hoek in mijn opinievorming te betrekken niet waar???

2 Reacties
Zandb
Zandb22 mrt. 2017 - 10:11

Blijkbaar denkt Baudet daar anders over gezien dan zijn publiekelijke uitspraken over die "intimiteit van interpersonele relaties".

Ver Bazing
Ver Bazing22 mrt. 2017 - 16:16

@ Zandb O ja? Uit de marketingtheorie heb ik geleerd dat de waarde van een 'product' in onze dagen primair door de 'verpakking' (icl. reclame) wordt bepaald en niet door het 'product' op zich. Lees voor het 'product' van het FvD de column van Wilemijn Kadijk hier op Joop. Kadijk gaat wel in op de inhoudelijke programmapunten. En daar word ik ook al niet vrolijk van, noch afgezien dus van de persoonlijke 'verpakking' van de politieke inhoud dmv allerlei publieke strapatzen (lavendelzakje ruiken o.a.). Wordt de poseur Baudet de Beppe Grillo van de Lage Landen? Ik heb zo mijn vermoedens. In elk geval geen tweede Wilders, die moet het (als 'verpakking') vooral van zijn scherpe tong hebben. Om positief te eindigen wens ik Baudet van harte veel wijsheid, bezinning en 'rijpheid' toe!

Josef K
Josef K21 mrt. 2017 - 21:07

De hoofdprijs van vandaag gaat wat mij betreft weer uit naar Oma Oeverloos, die Baudet gewoon te soft vindt. Meesterlijk. Voorts verbaas ik me buitengewoon over de emoties die deze man met zijn twee zetels losmaakt. Kan nog wat worden. Overigens nog geen enkele bijdrage mogen lezen die ingaat op zijn standpunten, slechts een verbeten vasthouden op een paar vermeende misstappen waar hij reeds meerdere malen uitleg over heeft gegeven. Geen wonder dat Nederland een ruk naar rechts maakt als dat alles is wat links te bieden heeft.

Pater
Pater21 mrt. 2017 - 17:07

Kostelijk betoog. Maar het gaat niet alleen om de vrouwenangst van Baudet of de borsten van Fiona, het gaat ook om zijn racisme en eng nationalisme. Dus toch maar bestrijden.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach21 mrt. 2017 - 14:10

"Thierry Baudet moet geholpen worden, niet afgemaakt" De suggestie uit de titel, dat Baudet "geholpen" moet worden, is op zich wel weer grappig natuurlijk. :-)

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin21 mrt. 2017 - 18:37

Je vergat erbij te zeggen: "aan zijn gerief geholpen". Geen dank, graag gedaan.

ratio2
ratio221 mrt. 2017 - 21:39

Volgens mij bedoelde hij meer 'geholpen' als in de hond werd 'geholpen' bij de dierenarts...

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer221 mrt. 2017 - 13:46

Ik kan me toch niet aan de indruk ontrekken dat veel vrouwen maar wat graag even willen Baudetteren. Waar het hart vol van is...

Zephyr2
Zephyr221 mrt. 2017 - 13:32

Ik begrijp niet de ophef over zijn boek en de daar in geuite sexuele fantasie. http://www.seksuologischehulpverlening.info/seksuele-fantasie%C3%ABn Volgens mij is hij wat dat betreft een heel normaal mens, misschien iets bijzonder dat hij het opschrijft en als boek uitgeeft.

Bouwman2
Bouwman221 mrt. 2017 - 13:07

Baudet is nog lang niet af, die is - hoop ik- nog in de groei. En verder afmaken is zinloos, je hebt nu eenmaal mannen wier hun ontwikkeling stagneert.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen21 mrt. 2017 - 12:58

[Thierry Baudet moet geholpen worden, niet afgemaakt] Dat Baudet niet afgemaakt moet worden daar ben ik het mee eens. Maar wat doet je nu eigenlijk denken dat sterilisatie bijdraagt aan de oplossing?

flardinga
flardinga21 mrt. 2017 - 12:44

Fiona, Ik begrijp dat u als vrouw dit artikel schrijft, de kritiek op Baudet is en gaat niet alleen om hoe dit nieuwe Parlementslid over vrouwen denkt en praat, daar heb ik zeker kritiek op, ik vind zijn manier van praten over het homeopatisch verdunnen van de Nederlandse cultuur, een nog veel engere manier van denken en wat u daarvan vind weet ik niet want u schrijft er niks over, of hij moeite met vrouwen heeft weet ik niet, het lijkt mij een hele knappe man qua uiterlijk, maar ondanks dat vind ik hem walgelijk in zijn manier van praten over sommige onderwerpen en hij gebruikt Nazipraat.

Ronald5
Ronald521 mrt. 2017 - 12:28

Die onzekerheid over de invulling van je rol als man snap ik ook nog wel een beetje. Dat wil zeggen, als ik mee wil gaan in het rollenspel tussen man en vrouw. Gelukkig heeft de tweede feministische golf voor mij de weg gebaand om vooral mens te zijn, en mijn eigen rol in te vullen. En ken ik heel veel vrouwen die er niet op zitten te wachten dat ik me als macho voordoe. Baudet heeft een andere weg gekozen. Hij denkt dat de man als mens minder waard is nu zijn 'natuurlijke man-zijn' wordt onderdrukt door die bazige feministen die de hele wereld hebben overgenomen. En dus moeten mannen hun jagersinstincten weer gaan gebruiken. Mannen moeten van hem weer leren hoe ze de vrouw weer kunnen veroveren, en daarvoor is het noodzakelijk om haar weer als prooidier te behandelen. Honderd, nee duizend jaar beschaving door het putje en terug naar de steentijd. Bah. Laat mij maar normaal doen. Mensen respecteren als mens.

Rick Hofland
Rick Hofland21 mrt. 2017 - 12:13

Wilders wordt altijd verweten dat hij alleen maar van alles roept om stemming te maken, maar inhoudelijk gaat hij bijna nooit met zijn politieke tegenstanders in debat en met Kuzu hebben we er nog zo één van het zelfde laken een pak bij gekregen. Wat er ook allemaal mis is met de persoon Baudet, deze man staat juist wel open voor het debat en ik denk dat dit positief is voor alle politieke partijen die er andere ideeën op na houden dan de zijne. Baudet vertegenwoordigt een grote groep kiezers en ik hoor graag in de politieke arena wat er bij die mensen leeft zodat de gedachten van deze kiezers met de juiste argumenten kunnen worden bestreden.

mjensen
mjensen21 mrt. 2017 - 12:03

Het is altijd goed om te proberen te snappen waar gedrag vandaan komt, en je te verplaatsen in mensen, in plaats van een moreel oordeel te geven. Morele oordelen vertroebelen een complexe werkelijkheid. Neem bijvoorbeeld 'Gamergate' Daar werd door de buitenwereld vooral moreel over geoordeeld, maar dat was net te kort door de bocht: https://en.wikipedia.org/wiki/Gamergate_controversy Wat mensen buiten de wereld van gamers niet begrepen is dat games voor veel mannen een 'safe space' zijn, een omgeving waarin ze hun gedrag niet continu hoeven te modereren. In games kunnen ze ontsnappen van een wereld waarin ze zich gedomesticeerd voelen. De keuze om jezelf te verliezen in games is een vlucht, het is een keuze voor de 'flight' in plaats van de 'fight' reactie. De felle reactie van gamers op het doorvoeren van progressieve waarden in games was een verandering in dat patroon. Tot dat moment hadden veel gamers zich voortdurend teruggetrokken in een steeds kleinere wereld. Maar bij Gamergate werd gekozen voor de 'fight' in plaats van de 'flight' reactie. Dat was omdat gamers zich in een hoekje gedrukt voelden, ze zagen hun laatste 'safe space' bedreigd, en reageerden dat af op de feministen. Je verplaatsen in het perpectief van mannen als de gamers van gamergate betekent niet dat je hun aggresieve gedrag goedkeurt. De gamers van gamergate zagen zichzelf als de grootste bedreigde diersoort op aarde, maar dat was natuurlijk onzin. Ze hadden de wereld domweg zo versmald dat ze alleen nog maar oog hadden voor hun eigen leed. Dat je de wereld uberhaupt kunt versmallen, is een privilege op zich, want echt gemarginaliseerden kunnen zich niet terugtrekken, die moeten de wereld in om te overleven. Anno 2017 hebben verongelijkte mannen als de gamers van Gamergate ontzettend veel invloed gekregen. Niet omdat ze gemarginaliseerd zijn, maar omdat ze een machtspositie hebben, en die altijd hebben gehad. De jongens van Gamergate zijn erin geslaagd om hun eigen nauwe wereldbeeld aan anderen op te leggen, en dat heeft reactionaire horrorfiguren als Steve Bannon aan de macht geholpen. Inlevingsvermogen is goed, maar de pretentie dat je de mannenrevolte van boven kan bekijken lijkt me wat overdreven, dat lijkt me echt een verkeerde voorstelling van de machtsverhoudingen. Als je die pretentie hebt, dan loop je het risico te worden meegezogen in de benauwende werkelijkheid van de Thierry Baudets en de Julien Blancs. Inlevingsvermogen, ja, maar wel zonder de pretentie de boel van boven te bekijken.

ruudh2
ruudh221 mrt. 2017 - 11:59

"Ik heb in tegenstelling tot Baudet geen sterk rationeel brein, maar een sterk ontwikkeld emotioneel brein." Daarmee wordt meteen ook mooi de makke van de Cultuursociologie (en andere sociaal-antroposofische wetenschappen) weergegeven. Pieter Duisenberg heeft volgens mij absoluut een punt dat er een 'bias' bestaat bij de beoefening van dit soort wetenschappen.

6 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin21 mrt. 2017 - 13:34

Waarom open je hier de aanval op de 'sociaal-antroposofische' (sic) wetenschappen? Leg me dat eens uit. Welke vooringenomenheid doel je hier op? Waarom heeft Pieter Duisenberg hier een 'punt', en dat nog wel 'absoluut'? Kom, verklaar je nader, Ruud! (Overigens heeft meneer Duisenberg economie gestudeerd, en dat is geen rationele wetenschap. Wat de beoefenaars ons ook voorspiegelen. En er is bij de studies economie tegenwoordig een enorme bias, en dat is algemeen bekend: die bestaat uit het a priori omarmen van het kapitalisme als enige houdbare model. Zie Barbara (Babsje) Baarsma, een invloedrijk vrouwke dat enthousiast onverenigbare functies samen laat gaan en het sociaal-darwinisme omarmt, je weet wel: iedereen die niet mee kan met ons, die mag verrekken. Zeg ik er even bij.)

Zandb
Zandb21 mrt. 2017 - 13:46

"Volgens mij heeft Duisenberg een punt, dat er een bias bestaat bij de beoefening van dit soort wetenschappen". Is dit nu een voorbeeld van rationele of emotionele nietszeggendheid, als het om kritiek op de inhoud van dit artikel gaat?

Zephyr2
Zephyr221 mrt. 2017 - 13:52

Ratio komt toch vooral voort uit het zoeken naar bevestiging van gevoel. Kijk naar koopbeslissingen. Allerlei onzinnige rationele argumenten worden aangevoerd om een irrationele aankoop te rechtvaardigen. Zo'n Hummer is toch vooral veilig met kinderen aan boord. Ik geloof dat al onze opvattingen en rationele argumenten in de basis voorkomen uit erg primaire gevoelens als angst en eigen voordeel. De keuzes die wij maken en de argumenten die wij daar bij bedenken komen voort uit de angst voor negatieve gevolgen en het verlangen naar positief resultaat. Afhankelijk van onze inschatting van de risico's maken wij de keuze en bedenken de "rationele" argumenten. Brengen wij Baudet terug naar deze 2 aspecten dan moet je afvragen welk voordeel hij beoogt te krijgen met zijn acties en opvattingen? Ik geloof niet dat hij gedreven wordt door onbaatzuchtige drang om de medemens vooruit te helpen als redder van het vaderland. Nee wil blijkbaar graag gezien worden als groot denker en heilige huisjes omgooier. Hij neemt graag extreme posities in met als gevolg fanatieke medestanders en even fanatieke tegenstanders. Ik schat in dat hij hiermee niet tevreden is, In de 2e kamer zal hij waarschijnlijk eerst fel van leer gaan tegen alles van de traditionele partijen. Afhankelijk van de peilingen zal hij zijn toon matigen of versterken. Ik denk dat het matigen wordt. Hij zal niet kunnen leven met een Wilders methode van alleen maar roeptoeteren wat er mis is volgens hem zonder een reeële oplossing voor te stellen.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach21 mrt. 2017 - 15:04

"sociaal-antroposofische wetenschappen" Een nieuwe wetenschappelijke discipline?

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach21 mrt. 2017 - 15:13

@ruudh: Maar Duisenberg doelt op politieke voorkeuren binnen het universitaire wereldje. Niet op het voorkomen van bepaalde talenten binnen bepaalde disciplines. Ik vind het eigenlijk wel logisch dat wiskundig talent aangetrokken wordt tot wiskunde, taalkundig talent tot bepaalde talen en sociologisch talent tot sociologie.

Pseudo Niem
Pseudo Niem21 mrt. 2017 - 23:55

De nieuwe economie is inderdaad geen rationele versie nee, wel realistischer. behavioral economics word pas weer rationeel als je het concept van seksuele selectie uit het darwinisme erbij betrekt. Zoek termen zoals "handicap principle" en "conspicious consumption" op, hou dat tegen het prisma van seksuele selectie en boem het is rationeel te verklaren! De effecten hiervan zijn zo wijdgestrekt dat ik hier vaak met grote verbazing over aan het lezen ben.

ona2
ona221 mrt. 2017 - 11:48

Kern van het verhaal is 'ik voor me seksueel aangetrokken tot Baudet en voel me daar schuldig over'. Is helemaal niet erg hoor Fiona. Baudet is inderdaad een fysiek aantrekkelijk man, dat hij ook nog eens niet PC is maakt hem extra spannend...hoef je echt niet allerlei rationaliseringen voor te bedenken.

1 Reactie
Zandb
Zandb21 mrt. 2017 - 13:52

ona U zoekt wel heel erg tussen de regels, naar iets wat in uw kraam te pas komt. Hoe u in vredesnaam vanuit de laatste zin zo Freudiaans, zonder enige verklaring of toelichting, weet om te zetten tot fysieke lust, daar kan mening psychiater een ferme punt aanzuigen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin21 mrt. 2017 - 11:46

Het verhaal annex aanbod van mw. Harmsen is lief en amusant - maar eigenlijk geeft Fiona ons tussen de regels door ook een waarheid prijs, waar we rekening mee dienen te houden. Die luidt: Thierry Henri Philippe is geestelijk nog aan het puberen. Hij uit zich in 'wijsheden' over wat vrouwen zoal voor een aanpak nodig hebben, willen ze vallen voor een volwassen heer van stand (voor wie Thierry zichzelf uiteraard houdt). Jongens praten onderling ook zo: hoe win je die meid voor je? Hoe zit de natuur in elkaar? Wat voor gebruiksaanwijzing hebben die wijven eigenlijk, scherp gesteld? Ontroerend vind ik tenslotte dat Fiona ook weer in een inmiddels overal aanwezige valstrik trapt: ze gaat op zeer parmantige wijze wetenschappelijk te werk als ze spreekt over de vrouw in zaken van liefde, in de maatschappij, in werk, inkomen, en in 'hoge functies'. Mij begint inmiddels weer alles behoorlijk dooreen te lopen, bij het lezen van dit alles. Het is geen natuurwet, geen Wet van Meden en Perzen, en het stond ook al niet in Mozes' Stenen Tafelen gegrift, dat er in de bestuurskamers van KPN, Philips, ING, Randstad, en andere gezelligheidsverenigingen, gevestigd in Babelse Torens die zeker en vast fallussymbolen zijn (lange lullen in erectie, waar de kleinen van deze aarde het hoogste woord voeren); dat er in deze bestuurskamers 50% vrouwen zich moeten roeren. Kijk, Fiona: ik ben totaal niet onder de indruk van status, inkomen, macht. Wanneer ik die 'topmannen' in de media hoor en zie, dan vind ik ze als mensen: knap lullig. Onbeduidend. Jij wil toch ook niet dat vrouwen ook nog eens zo worden? Minkukels met geld? Kom. Vrouwen zijn so wie so als mens veel meer geslaagd dan mannen; dat zie ik elke dag weer om me heen. Zo zie ik het, nee wacht: zo ís het. (Verdorie: bijna Baudet vergeten. Op grond van mijn pakkende analyse ergens hierboven, kan ik concluderen: die jongeling is nog niet volwassen genoeg om zitting te hebben in het landsbestuur.)

1 Reactie
JimmyJames
JimmyJames21 mrt. 2017 - 16:25

"Vrouwen zijn so wie so als mens veel meer geslaagd dan mannen; dat zie ik elke dag weer om me heen." Ik vind dat dus niet. Echt niet. Ik vind sommige vrouwen beter geslaagd dan sommige mannen, en sommige mannen beter geslaagd dan sommige vrouwen. Je bedoelt het waarschijnlijk semi-serieus, maar toch: het is echt van de zotte dat men één sekse als beter dan de andere ziet. Hoe discriminerend naar transgenders of interseksuelen is dat?

Sonic2
Sonic221 mrt. 2017 - 11:32

Ik ken meerdere PVV/FvD mensen in mijn echte leven en lees vaak reacties op Geenstijl en ook Elsevier. Je kunt daaruit veel halen en ook veel leren. Laat ik het vatten onder term rechts populisme. Dan bundel ik de PVV/FvD. De rechtspopulisten zijn alleen oprecht met het lot van vrouwen bezig als de vrouw last heeft van de islam. Dat moslims vrouwen na sissen op strijd of uitschelden, wordt dan ook zeer breed uit gemeten. Dat anti AZC mensen roepen naar een vrouw dat er een piemel in moet is dan weer iets sarcastisch. De groep rechtspopulisten is dol op Vrijmibo op Geenstijl. En ziet de vrouw primair als lustobject. Je hoort ook vaak dat vrouwen op geld uit zijn. In die groep zijn ook veel mannen gescheiden. Deze groep heeft niets op met vrouwen quota's. Het is ook een groep die gelooft dat vrouwen niet vallen voor geëmancipeerde mannen. Een kerel moet een kerel zijn en moet dominant zijn. En als je rijk en beroemd bent dan mag je erg doortastend zijn. Trump verwoordde dan ook wat veel rijke en beroemde mannen daadwerkelijk denken. Je mag alles met vrouwen doen in ruil voor je creditcard en de status die dat mee brengt. Trump zijn uitspraak was dan ook een vertolking van een vrouw beeld. Dit soort mannen hebben liever grote borsten en mooie heupen dan een vrouw die echt zeer daadkrachtig zegt wat ze voelen. Dit soort volk kiest vooral vrouwen uit die jong, onzeker zijn. Niet alle rechtspopulisten zijn zo, maar dat is hun beeld van vrouwen. De vrouwen die op Wilders of Baudet stemmen, weten ook compleet niet wat ze zichzelf aan doen.

4 Reacties
KeesV3
KeesV321 mrt. 2017 - 13:31

En omschrijf eens de linkspopulisten van Groen Links en de SP? Ik schat in dat je zult zeggen: Zorgzaam, genunceerd, vriendelijk, betrokken, altijd bereid om te delen en te helpen. Doet me denken aan de schapen van Animal Farm. 4 legs gooooddddd. 2 legs baaaadddd.

Cliff Clavin
Cliff Clavin21 mrt. 2017 - 13:35

Goed gezien!

Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...21 mrt. 2017 - 14:38

'De rechtspopulisten zijn alleen oprecht met het lot van vrouwen bezig als de vrouw last heeft van de islam' En de linkspopulisten zijn alleen met vrouwen bezig als ze veganistisch zijn en bomen knuffelen? Blijkbaar vindt u het fair om uw eigen 'onderzoek' te verheffen tot een ultieme waarheid. Persoonlijk vind ik het triest dat u zo'n zwart/wit wereldbeeld hebt en het nodig vindt om iedereen over één kam te scheren.

Sonic2
Sonic221 mrt. 2017 - 15:20

@ KeesV In linkse kringen mag wel eens meer de onderdrukkende houding van sommige moslims tegen vrouwen benoemd worden. Ik denk niet dat dat het antwoord was wat je verwachtte. Ik had het overigens over Baudet en Wilders als reactie op dit artikel. Het is mij een raadsel wat de SP en Groenlinks hier bij moeten. Waarom het een jij bak moet zijn? Als er inhoudelijke kritiek wordt geleverd op de PVV en Baudet dan moet kennelijk ook GL en SP er met de haren worden bijgesleept? Volgens mij krijgen we dat ook als het CDA en de VVD ooit zo gek zijn om Wilders het torentje in te helpen. Dan zal ook wel de aanvallen op links als maar door gaan. Dan moet Wilders in zijn eentje 30 jaar links wan beleid op ruimen. We kennen die retoriek.

Libertain
Libertain21 mrt. 2017 - 11:27

("....en mijn toenmalige dikke tieten...") Ben ik meteen enorm geschrokken wan die zin en ben daar blijven hangen omdat het voor mij gewoon onbegrijpelijk is, de wreedheid van die opmerking, de uitgesproken zelfnegationisme erin, dat kan gewone mensen gewoon kapot maken. Waarom die benadering? Aan de positieve kant is mijn uiterlijk mogelijk net anders dan deze van Thierry doch heb ik ook mogelijk hulp nodig, geen afmaking. Is er een lijst om in te schrijven voor de hoog gedistingeerde hulplijn van mevrouw Harmsen?

1 Reactie
Libertain
Libertain21 mrt. 2017 - 11:29

- van die zin - , natuurlijk.

Piet de Geus
Piet de Geus21 mrt. 2017 - 11:25

Samengevat: onzekere vrouwtjes moeten onzekere mannetjes helpen, opdat ze beiden een vat vol tegenstrijdigheden kunnen blijven. Lijkt me interessant als er ook camera's bij zo'n zelfhulpgroep worden geplaatst.

3 Reacties
Zephyr2
Zephyr221 mrt. 2017 - 13:56

Heet dat programma niet Utopia?

Zandb
Zandb21 mrt. 2017 - 13:56

Juist niet Piet, juist géén onzekere vrouwtjes. Tenminste, in het artikel staat nu juist het tegenovergestelde. Het staat u natuurlijk vrij om dat zonder enige toelichting naast u neer te leggen.

Piet de Geus
Piet de Geus21 mrt. 2017 - 14:56

"in het artikel staat nu juist het tegenovergestelde" Proficiat! Jij mag ook bij de zelfhulpgroep.

Gerda rozendal
Gerda rozendal21 mrt. 2017 - 11:25

En nu heeft zo’n man ons nodig. Maar wat doen wij, als we zien dat Baudet de schoonheid van het leven aan zich voorbij laat gaan? Namelijk de liefde, de wederzijds afhankelijke verbinding tussen mannen en vrouwen en de overgave aan oprechte seksualiteit? Waarschijnlijk heeft u dit bericht gemist, mevrouw Harmsen: http://www.mediacourant.nl/2017/03/thierry-baudet-wint-muzikale-verkiezingen-van-max/ En geniet even mee: https://www.youtube.com/watch?v=SZFJp89IZk0

rbakels
rbakels21 mrt. 2017 - 11:23

Is Baudet zo'n engerd omdat hij gefrustreerd is? Is het misschien wel een homo die dat niet van zichzelf wil weten? Veel leiders ontlenen hun ambitie aan frustraties (de goeden niet te na gesproken). De top van het bedrijfsleven zit er vol mee. Kinderen van over-ambitieuze ouders voelen zich voortdurend tekort schieten en compenseren dat door een letterllijk netsontziende ijver. Ze gaan over lijken. . Maar ik vrees dat een "therapeutische" benadering in dit stadium weinig meer kan helpen. Je kunt namelijk makkelijk verslaafd raken aan een radicale houding. d bekende psychiater Bram Bakker zei het al eens: de meest voorkomende en minst als zodanig onderkende verslaving is de behoefte aan aandacht. Nou, die krijg je in hoge mate, hoe lulliger je je opstelt. Al kunnen we Baudet dus waarschijnlijk niet genezen, we moeten wel proberen zijn funeste invloed te beperken. De man is een vandaal, die er genoegen in schept dingen kapot te maken. Net als Wilders. Ik vrees dat hij met een referendum zal komen om uit de EU te stappen, en om de gulden opnieuw in te voeren. Deze jongeman gedraagt zich als een bejaarde, die terug verlangt naar een knus geïsoleerd Nederland dat helemaal nooit bestaan heeft, en dat hij in elk geval niet heeft meegemaakt. Nee, het is eerdere een demagoog, die nspeelt op emoties als dat wij ons land aan het verliezen zijn aan de Boze Buitenwereld. Gelukkig is al vastgesteld dat hij ietwat paradoxaal met zijn "patriottische" gedachten volstrekt ingaat tegen de Nederlandse cultuur(!), die altijd "weltoffen" is geweest. het zal me vooral benieuwen hoe andere politici op deze engerd reageren. Houden zij hun rug recht en verklaren ze hem voor gek? Of gaan ze Buma achterna, de ras-opportunist die zoveel Wilders in de Wijn doet. Die vindt dat nationalisme erkend moet worden in plaats van bestreden. Wie een beetje de geschiedenis kent weet dat nationalisme niet deugt omdat trost makkelijk kan omslaan in verachting jegens buitenlanders, van waar ook vandaan.

depapavanlucas
depapavanlucas21 mrt. 2017 - 11:22

Uiteindelijk hebben we allemaal een "ding" nodig om ons staande en zichtbaar te houden in de grijze brij die de maatschappij aan het worden is. Marketing technisch gezien blijven negatieve punten wat langer hangen. Andere kant is, hoeveel vrouwen hebben op Baudet gestemd omdat ze denkt; zo die man weet wat ik wil. Het overgrote deel van de mensen is nou eenmaal vrij volgzaam ingesteld en neigen zelfs een beetje naar het onderdanige, zeker wanneer er een autoritair persoon in het beeld schuift. Baudet heeft de uitstraling, ik denk alleen dat het de man uiteindelijk aan de moed ontbreekt om iemand eens flink op het achterste te tikken. Ik zie in Baudet wel een soort van Grey, ja die, inderdaad uit dat boek, maar dan meer in de soort van het breekbare poppetje die geen raad weet met de gevoelens die vrouwen of andere autoritaire figuren hem geven. Die zelf ook soms gewoon even over de knie wil. Misschien wil Baudet zelf wel even op zijn plaats gezet worden. Maar daarna wel samen huilend naar een Disney Film kijken...

omaoeverloos
omaoeverloos21 mrt. 2017 - 11:07

Baudet, het zou mijn type niet zijn, veel te soft.

1 Reactie
MijnMening3
MijnMening321 mrt. 2017 - 16:49

Hahahahahahaha. Droge humor. Precies wat je op een late dinsdagmiddag kunt gebruiken.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach21 mrt. 2017 - 11:00

"Aan de ene kant wil ze respect en serieus genomen worden en aan de andere kant wil ze op haar, ja, hoe zal ik het eens zeggen… Ja, op haar plááts gezet worden.” Is onze Thierry in de war vanwege deze tegenstrijdigheid? Ik geloof er niets van. Thierry wil gewoon van twee walletjes eten. Aan de ene kant omarmt hij de Verlichting, het humanisme, en ik neem aan het modernisme als producten van de (superieure) Westerse Beschaving. Met daarbij behorend de gelijkheid van man en vrouw en respect voor de autonomie, onafhankelijkheid en lichamelijke integriteit van vrouwen. Aan de andere kant stelt hij zich jegens vrouwen graag op als seksuele predator. Het doet vermoeden dat zijn omarming van de superieure Westerse waarden nou ook weer niet zo diep gaat, en grotendeels slechts dient om zijn opstelling tegen immigranten, vluchtelingen en moslims te rechtvaardigen. Zo is ook zijn omarming van het Christendom weinig geloofwaardig. Een kernwaarde als barmhartigheid jegens 'vreemdelingen' (zoals dat in de bijbel heet) laat hij grif vallen. Hiddema, de tweede man van FvD, heeft een ongelooflijke bloedhekel aan het geloof, dus het is vreemd dat hij deze binnenhaalt als hij het allemaal zo serieus neemt. Het is trouwens ook vreemd dat het Christendom als een Westers iets wordt gepresenteerd, want naar mijn weten is het in het Midden-Oosten ontstaan. Voor Baudet zijn bovengenoemde 'Westerse' waarden en richtingen dan ook meer een soort van objecten die je in de vitrinekast kunt zetten om er mee te kunnen pronken. Het zijn dode dingen, er zit geen leven in. Het Christendom als een relikwie en humanisme zonder humaniteit, als een stok om anderen mee te slaan. "En daar komt dan nog bij, dat hij vrouwen ook nog eens in grote getalen heel erg wreed vindt, omdat ze zonder blikken of blozen mannen afwijzen." Ook daaruit blijkt weer hoe weinig Baudet op heeft met de autonomiteit van vrouwen. Alsof ze hem en andere mannen daarmee tekort doen, alsof er een soort van recht op vrouwen bestaat. De vrouwonvriendelijkheid vna Baudet wordt overigens mooi aangevuld door die van Hiddema, die het consequent over "de vrouwtjes" heeft. FvD is een reactionair clubje dat zich voordoet als hoeders van de 'Westerse Beschaving', maar dat geenszins kan waarmaken.

Kepler
Kepler21 mrt. 2017 - 10:59

Hoog intelligente mensen hebben moeite met emoties. En ja, vrouwen zijn erg complex. Mijn eigen vriendin geeft toe dat het weliswaar rot zo'n strot uitkomt maar Baudet in de kern een waarheid raakt. Maar daar blijft ze verder wat vaag over. Lijkt ongemakkelijk te zijn. En de auteur gaat net als Baudet heel rationeel te werk over hoe vrouwen te werk moeten gaan. Maar gaat voorbij aan het diepste wezen van een vrouw. Wel jammer. Weet Baudet nog niks......

1 Reactie
Sonic2
Sonic221 mrt. 2017 - 15:27

Ik vind het knap dat jij dit weekeinde kennelijk langs 8 miljoen Nederlandse vrouwen ben geweest en hun allemaal hebt gevraagd hoe ze door mannen benaderd willen worden. En dat jouw vriendin symbool staat voor de Nederlandse vrouw. Wellicht mag elke vrouw dat voor zichzelf beslissen. Ik vind jou vooral heel vaag. Ten eerste heb je het over dat Baudet intelligent is en moeite met emoties heeft. Het lijkt me geen zaak van emoties. Dan wordt het bij vrouwen gelegd. Vrouwen zijn complex. Wellicht zijn voor veel vrouwen mannen complex. Je kiest liever een eenzijdige benadering. Dan laat je je vriendin zeggen dat Baudet een waarheid raakt. Wat is je eigen standpunt daarin? Het klinkt een beetje zoals het over moslims gaat. Daar heeft de gemiddelde PVV aanhanger ook niets tegen, maar ze mogen niet een moskee hebben. Hun Koran mogen ze niet lezen. Ze zijn een soort NSDAP aanhanger want hun ideologie is volgens opper indiaan Wilders fascistisch. Maar ze hebben niets tegen moslims.

RU486
RU48621 mrt. 2017 - 10:44

Dus mocht Baudet dit lezen en op zoek zijn naar een vrouw die hem als mens niet gaat afwijzen en hem graag wil helpen vrouwen beter te leren begrijpen, dan is hij bij mij van harte welkom... Raad je dan wel aan om met je benen gekruist te gaan zitten en te blijven zitten! Niets praten met die man. Tot op het bot blijven afzeiken en beledigen tot er niets meer van over is.

6 Reacties
Kepler
Kepler21 mrt. 2017 - 11:00

Dat klinkt als een links stemmer met een klassiek links wereldbeeld als het gaat om andersdenkenden.

JimmyJames
JimmyJames21 mrt. 2017 - 13:15

Het is mij nog steeds niet duidelijk waar de intense haat voor Dhr Baudet nou precies vandaan komt. Deze haat is vele malen groter dan in verhouding staat tot zijn uitspraken. Want u weet zelf toch ook wel dat als u wél de vrij duidelijke nuance (door hem en anderen gemaakt, direct en later) meeneemt uw overdreven agressieve houding volledig overtrokken is? Want voor de duidelijkheid (het schijnt er heden ten dage niet meer toe te doen): ik heb nog nergens gelezen dat Dhr Baudet heeft opgeroepen tot aanranding, verkrachting dit legitimeert of dit ook daadwerkelijk gedaan heeft (uw schrijft immers dat de kans groot is aangerand of verkracht te worden bij een eventuele ontmoeting). Daarnaast heb ik ook nog nergens gelezen of gezien/gehoord dat hij fascistische of racistische opmerkingen maakt. Of bedoelt u dat als hij constateert dat wat men tot enkele decennia terug als Nederlandse cultuur zag afneemt, en hij daar (persoonlijk of partij-inhoudelijk) niet blij mee is of niet de voorkeur aangeeft, hij dan tot racist/fascist geframed mag worden? Of is het zo dat u op persoonlijk niveau een bepaalde afkeer ervaart en de overdreven demonisering van Dhr Baudet u handvatten biedt om eindelijk uw agressie (in de vorm van beledigen en afzeiken) te kunnen botvieren? Want inhoudelijk is het nog steeds vrij zwak (en onzinnig zelfs) wat er de laatste dagen als argumenten wordt aangedragen om Dhr Baudet als fascist of racist weg te zetten. Afgaande op de definitie van beide begrippen is het simpelweg niet waar. En dan rest mij de vraag: waarom hoor ik u en de anderen die nu zo boos zijn op Dhr Baudet, werkelijk nóóit wanneer er vanuit in Nederland relatief nieuwe culturen of achtergronden de vrouw zo denigrerend behandeld of weggezet wordt. Waarom schreeuwt u dan niet om afzeiken, beledigen etc.?

Palladium
Palladium21 mrt. 2017 - 16:26

@Jimmy "Het is mij nog steeds niet duidelijk waar de intense haat voor Dhr Baudet nou precies vandaan komt." Angst (FvD is eng, want geen afsplitsing van bestaande stroming, ook niet van de PVV, die snappen geeneens wat het is) , frustratie (uitslag 15 maart), onwetendheid (wat wil die FvD nu eigenlijk?) of een onbedwingbare drang tot het uiten van morele superioriteit. Om met de slotregel van het beroemde gedicht van de fascistische, racistische en extreem-rechtse dichter Komrij te spreken: "....en nog steeds ziet men het echte monster niet"

kindval
kindval21 mrt. 2017 - 16:38

Jimmy +1

Jan Vries
Jan Vries21 mrt. 2017 - 19:35

Geeft u hier het voorbeeld wat links onder verbinden bedoelt?

Molly Sweet2
Molly Sweet222 mrt. 2017 - 12:13

RU486: 'Niets praten met die man. Tot op het bot blijven afzeiken en beledigen tot er niets meer van over is.' Links, zeker? Sjonge, wat een sociale insteek, wat een humanisme en wat een 'open mind'. Oh nee, dat dan weer niet. Waar staat links tegenwoordig nog wel voor, als het is niet is 'afzeiken en beledigen tot er niets meer van over is'? Want sterke argumenten hoor ik zelden, bij dit soort posters. Vreselijke mensen vol met haat en gevoelens van destructie - zaken die ze van zichzelf niet doorhebben en steevast anderen verwijten. Zo in- en intreurig. RU, heb je ook nog iets constructiefs te melden? Of moet iedereen die een andere mening heeft maar gewoon kapot, is dat het? En meer niet? Denk eens na zeg. Wees eens wat kritischer naar jezelf.

RoodGevaar
RoodGevaar21 mrt. 2017 - 10:34

Thierry Baudet als man of politicus. Hij ziet er goed uit en weet het ook; dat brengt vrouwen (en sommige mannen) in een bepaalde positie. Anders indien hij seksistische uitspraken doet. Rechtse borrelpraat moet achterwege gelaten worden. Zeker in het parlement.

Palladium
Palladium21 mrt. 2017 - 10:30

Hij heeft de pech dat ie politicus is, dus elke discussie over Baudet als MENS zal gekleurd zijn. Uit veel reacties over Baudet maak ik op dat men er nog niet uit is of het nou een Nazi of een fascist is, voornamelijk omdat men zijn partij niet begrijpt, en dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat die man ook gewoon gevoelens heeft. Vwb vrouwen, het heeft voor mij ongeveer 40 jaar geduurd voordat ik doorkreeg dat ik mijn voorzichtigheid, respect en liefde voor vrouwen af en toe moest afwisselen met de leiding en beslissingen nemen, in mijn relaties. En elke keer moest ik het weer opnieuw leren. Dus ik snap Baudet heel goed, ook al noemt hij dat misschien wat ongelukkig "op zijn plaats zetten". Misschien kan ie eens bij Jesse gaan vragen.

1 Reactie
StHuck
StHuck21 mrt. 2017 - 12:37

Baudet is zowel geen nazi of een fascist en heeft daar ook in geen enkele vorm aanleiding toe gegeven dit predicaat te krijgen. Dat u e.a. zorg om een verwateren (homeopatische verdunnen) van in westerse landen heersende principes zoals bereikte universele verworvenheden als gelijkberechtiging van vrouwen en homoseksuelen, de vrijheid van meningsuiting, en het erkennen van wereldse macht boven religieuze, en het seculiere principe daarbij als fascisme of nazisme ziet is niet alleen onzinnig maar ook zeer kwalijk. Over iets anders had Baudet het namelijk niet.

msj_meijerink
msj_meijerink21 mrt. 2017 - 10:09

Dus Thierry is eigenlijk een verlegen schoothondje, die hunkert naar geaaid te worden. Een soort moederskindje, die bij alles de eerste keer moet worden geholpen. 'Schat, waar is mijn lavendel?' Yuck, wat erg voor zo'n crypto-xxx, verkleed als macho-man! NB. Vul bij 'xxx' in wat spontaan het eerst in je op komt.

Alan B'Stard
Alan B'Stard21 mrt. 2017 - 10:06

Hulde voor deze homeopathische benadering: verdun en beheers;-)

StHuck
StHuck21 mrt. 2017 - 10:04

Baudet is in zijn ijdelheid een intellectueel te willen zijn, waartoe hij zeker wel potentie heeft, vergeten dat een goede intellectueel vooral ook zelf-kritisch is. Toen hij zijn opmerkingen over vrouwen maakte deed hij dat meeliftend met een aantal uitspraken van de Franse schrijver en intellectueel Michel Houellebecq en de zeker niet intellectuele vrouwenversiergoeroe Julien Blanc. Daarover was destijds in Frankrijk, filosofenland bij uitstek, een grote discussie gaande met felle zich ingegraven kampen die daarbij kozen voor extreme stellingnames. Baudet heeft toen slechts flarden begrepen en te extreem gestelde ideeën overgenomen. Er is zeker wat voor te zeggen dat in het spel der liefde er altijd sprake is van een zeker machtsspel. Dit stelt behalve veel filosofen en intellectuele schrijvers b.v. Arnon Grunberg ook herhaaldelijk. Dit spel van macht, verleiding, verlangen, afwijzing, en verovering kan zowel wederzijds gespeeld worden als meer eenzijdig geleid door de man of de vrouw. Baudet's ouderwetse idee dat dat vooral alleen de man betreft, en tevens een doorgeslagen idee dat zelfs een duidelijke afwijzing onvoldoende grond is om je veroveringsdrift te laten is een gevolg van zijn gebrek aan zelfkritiek en het meer grondig volgen van de discussie destijds in Frankrijk. Opgeroepen tot daadwerkelijke aanranding of zelfs verkrachting heeft hij echter ook geenszins. Wie dat beweert heeft Baudet weer slecht verstaan. Ter aanvulling had Baudet moeten erkennen dat ook vrouwen vaak het machtsspel van de liefde eenzijdig kunnen beheersen. Tevens had hij duidelijk moeten aangeven dat er verschil is tussen duidelijke afwijzing en een minder serieuze afwijzing als onderdeel van het spel.

2 Reacties
Sonic2
Sonic221 mrt. 2017 - 11:40

Ik hoop dat je ook zo genuanceerd kan zijn als een moslim een vrouw na sist. Waarschijnlijk niet. Het is uiteraard( en al helemaal bij de rechts radicalen) een zeer politiek gekleurd verhaal. Er zit ook iets duisters in. Jij hebt het dat hij niet opgeroepen heeft tot daadwerkelijke verkrachting en aanranding. Een enorm grijs gebied is dat uiteraard. Wat is dat? In deze definitie kun je dus als man hyper dominant je zin door drijven. De druk op een vrouw enorm vergroten, zodat ze op een gegeven moment overstag gaat.

StHuck
StHuck21 mrt. 2017 - 17:35

@Sonic Wat heb je niet begrepen van: "Baudet heeft toen slechts flarden begrepen en te extreem gestelde ideeën overgenomen."? Het "doorgeslagen idee dat zelfs een duidelijke afwijzing onvoldoende grond is om je veroveringsdrift te laten"? Volgens mij geef ik daar duidelijk aan dat hij de bij de discussie over het machtsspel wat de liefde, met daarbij verleiding, verlangen, vaak is en het een spel is wat dan soms gekenmerkt wordt door afwisselende aantrekking en afstoting door degene (m/v) die daarin regie voert goed onderscheiden dient te worden van duidelijke afwijzing, zich hinderlijk, bijvoorbeeld sissend, en aanhoudend opdringen, tot en met volgen en lastig vallen (en erger) toe.

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus21 mrt. 2017 - 9:56

> Als we kijken naar de vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek of in hoge functies in het bedrijfsleven, dan komen we anno 2017 niet eens aan 20 procent. Mannen hebben op deze manier blijkbaar nog niet zoveel zin om plaats voor ons te maken. Weer de gender politics ideologie - dat er statistische congruentie behoort te zijn tussen bevolkingsopbouw en politiek of top van het bedrijfsleven. Waar staat dat? Waar haalt mw. Harmsen het vandaan dat dit volgt uit gelijkheid? Pure ideologie. En veel erger is dat mannen blijkbaar zin moeten hebben om voor vrouwen plaats te maken. Dan verwacht u eerst actie van de man voordat de zielige zwakkere vrouwen de kans krijgen. Mw Haarsma zegt hiermee dat vrouwen dus alleen kunnen functioneren met behulp van mannen. Ze hebben zijwieltjes nodig. Dat is niet mijn ervaring. Ik ken vrouwen die uitstekend functioneren in hogere posities zonder zijwieltjes. Die moeten ook niets hebben van quota. Die hebben WEL begrepen wat gelijkwaardigheid is.

1 Reactie
Zandb
Zandb21 mrt. 2017 - 12:25

Gluteus En waar staat dan, dat het niet zo moet zijn, dat er een evenwichtige afspiegeling moet zijn? Is dat dan geen pure ideologie; de idee dat mannen (blijkbaar, want ze worden meer aangenomen) ergens beter in zijn?

[verwijderd]
[verwijderd]21 mrt. 2017 - 9:45

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Zandb
Zandb21 mrt. 2017 - 12:30

Dat is nou niet aardig; probeert deze mevrouw net haar ogen te sluiten voor de buitenkant, begint u weer over iets wat er niets toe doet en die nou juist aanleiding vormt tot die vreselijke dilemma's waar onze Thierry zich voor geplaatst ziet.

frankie2
frankie221 mrt. 2017 - 9:30

Ongelooflijk, wat een onzin bij elkaar! Hoe krijgt u het verzonnen.

1 Reactie
Zandb
Zandb21 mrt. 2017 - 12:31

frankie Dat krijg je nou, als je Baudet serieus neemt.