Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Senaat blokkeert Obama's banenplan

  •  
12-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Obama_300_02.jpg
Banenplan wordt een politiek spel dat uitgevochten gaat worden over de ruggen van werkloze Amerikanen
Het banenplan van Obama is afgekeurd door de Amerikaanse Senaat. De president had zestig stemmen van de honderd nodig, maar haalde slechts 49 stemmen voor. Obama geeft de strijd niet op en zal richting de nieuwe presidentsverkiezingen in 2012 proberen delen van het banenplan goed te keuren.
De Democraten menen dat de Republikeinen alleen maar tegen het voorstel hebben gestemd omdat ze Obama willen zien falen. Het banenplan is een belangrijk wetsvoorstel voor Obama om zijn geloofwaardigheid te behouden en om in 2012 herkozen te worden. De werkloosheid in Amerika is met 9,1 procent inmiddels veel hoger dan in 2009 toen Obama aantrad als president.
Het banenplan ter waarde van 447 miljard dollar bevatte elementen die zowel door de Democraten als de Republikeinen aantrekkelijk zijn. Zo zat er extra geld in voor scholen, maar ook lagere belastingen voor bedrijven en gezinnen. Het voorstel voor hogere uitkeringen voor werklozen is een heikel punt waar de Republikeinen maar niet mee in willen stemmen. NRC: Amerikaanse Senaat verwerpt banenplan – grote nederlaag Obama
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.