Joop

Samen afwassen maakt gelukkig

  •  
28-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afwas_lijst.jpg
Canadees onderzoek onder 50.000 mensen funest voor de afwasmachine?
Een Canadees onderzoek onder 50.000 mensen laat volgens de onderzoekers zien dat stellen gelukkiger zijn als ze samen het huishouden doen. Mensen in een traditioneel rollenpatroon waarbij de man werkt en de vrouw het huishouden doet, geven beiden aan minder gelukkig te zijn. Ook het omdraaien van het rollenpatroon maakt niet gelukkiger.
De onderzoekers in het AD :
Het onderzoek toont aan dat het heel belangrijk is dat beide seksen iets aparts in hun leven bereiken. Daaruit putten ze onafhankelijkheid en voldoening. Daarbij horen ook een aantal gemeenschappelijke dingen, als het huishouden of de kinderen. Dat bezorgt elk koppel een band, geeft geborgenheid, betere communicatie, emotionele warmte en vertrouwen.
cc foto: calnenearley

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

hetklopt
hetklopt28 dec. 2009 - 15:03

"Het onderzoek toont aan dat het heel belangrijk is dat beide seksen iets aparts in hun leven bereiken" en "Daarbij horen ook een aantal gemeenschappelijke dingen, als het huishouden of de kinderen". Dus juist niet samen afwassen, maar ieder haar/zijn eigen klussen binnen het gezamenlijk geheel. Dat verklaart ook waarom ik, als ik kook, geen pottenlijker, hoe lief dan ook, daarbij wil hebben.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette28 dec. 2009 - 15:03

Jaaaaa samen afwassen! Mijn man en ik doen dat iedere dag met veel genoegen, veel sneller dan een afwasmachine en veel minder milieubelastend. JOECH HEI!

doeidoei
doeidoei28 dec. 2009 - 15:03

Iedereen met als hobby 'koken' en een leuke vriendenkring gun ik om puur logistieke redenen 2 afwasmachines.