Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Rutte tegen dominees: roep op tot inenten

  •  
12-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rutte300_02.jpg
Premier vindt dat inenten met het geloof te verenigen is
Premier Mark Rutte wil dat predikanten hun achterban oproepen om hun kinderen in te laten enten tegen mazelen. Hij zei dat vrijdag in zijn wekelijkse gesprek met de NOS.
Rutte is zelf hervormd. Hij zei veel respect te hebben voor het geloof, maar inenten zou daarmee goed te verenigen zijn. Want volgens de premier “heeft God nooit bedoeld dat deze kinderen zo lijden als er tegelijkertijd in de wereld, waar God ook iets mee te maken heeft in mijn ogen, er ook voor is gezorgd dat er vaccins zijn”.
Rutte benadrukte dat mazelen een ziekte is die zeer ingrijpende gevolgen kan hebben voor kinderen. De premier sluit zich met zijn oproep aan bij oud-minister Els Borst (Volksgezondheid) en VVD-senator Heleen Dupuis (VVD). Die deden vrijdag een soortgelijke oproep.
Het Nederlands Dagblad schrijft vrijdag dat de predikanten boos hebben gereageerd op het beroep van de politici.
Nederlands Dagblad (betaalde toegang): Predikanten boos over vaccinatieoproep politici

Meer over:

politiek, leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

JoopSchouten
JoopSchouten12 jul. 2013 - 18:33

Prikken is erg tijdrovend. De Bible Belten zijn op één dag met vaccinatiegas te besproeien vanuit een heli... http://www.youtube.com/watch?v=eso_TTZZAoQ Aanvullende geschiedenis uit Time Magazine: Monday, June 08, 1959 - 'Airborne Vaccination' If tubercle bacilli can float through the air and cause disease in people who inhale them, why cannot weakened bacilli be transmitted the same way to achieve mass vaccination? This was the question that Dr. Gardner Middlebrook and colleagues at Denver's research-wise National Jewish Hospital asked themselves. Last week, after years of testing, they gave the National Tuberculosis Association a tentative answer: no reason why not. Dr. Middlebrook and Dr. Maurice Cohn put more than 1,000 guinea pigs into chambers rigged so that the ventilators blew in BCG—Bacillus of Calmette and Guerin, a strain of weakened microbes used in vaccination against tuberculosis. http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,892619,00.html

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa12 jul. 2013 - 18:33

Als het om de moskee gaat roepen ze:'' stop die achterlijke praktijken van dat geloof'' Nu gaat het om Christenen. roepen ze netjes:'' ik heb het respect voor ze maar....'' Ik zie hier hypocrisie en oneerlijkheid. De premier moet de premier van alle Nederlanders zijn en moet één manier hebben om mensen, gelovigen of niet, aan te spreken en niet rondes lopen met verschillende selectieve manieren van spreken. Bij deze.

TheRealHandyman
TheRealHandyman12 jul. 2013 - 18:33

Doet me een beetje denken aan een mopje van vroeger. De paus komt in een moeras terecht en komt er niet meer uit. Hij zakt steeds dieper weg en toen hij tot zijn knieen was weg gezakt kwam er een vissersbootje langs. De visser wilde de paus redden, maar de paus zei: Nee mijn zoon, ik wacht dat God mij helpt. Even later was de paus weggezakt tot aan zijn middel. Er kwam weer een vissersbootje en de visser wilde de paus redden, Nee mijn zoon zei de paus, ik wacht dat God mij helpt. Even later was de paus weggezakt tot aan zijn kin. Er kwam weer een vissersbootje langs en toen de visser de paus wilde redden, zei de paus weer: Nee mijn zoon, ik wacht dat God mij redt. Even later was de paus helemaal weggezakt en hij stierf. Eenmaal in de hemel vroeg hij aan God: God, waarom heeft U mij niet geholpen? Heb ik niet mijn leven aan U gewijd? Waarop God zei: Hoezo heb Ik u niet geholpen? Ik heb 3 vissersbootjes langs gestuurd. Als gelovige zou je erop moeten vertrouwen dat God zijn eigen wegen heeft en als God het ons mogelijk maakt door middel van wetenschap bepaalde ziektes of ellende af te wenden, dan dienen we daar dankbaar gebruik van te maken en niet als een achterlijke onze kinderen in gevaar te brengen.

wvdstraat
wvdstraat12 jul. 2013 - 18:33

Actueler dan ooit: Dominee tegen ongelijkheid en armoede: http://www.sp.nl/nieuws/tribune/9907/intrview.stm Als 'ie toch bezig is, mag hij zich dit óók aantrekken....

Bouwman2
Bouwman212 jul. 2013 - 18:33

De eerste minister spreekt namens het kabinet. Er is geen behoefte aan weer een Nawijn noch aan een gezagsdrager die zich op het terrein van de theologie begeeft. Het is ook niet liberaal. Maar nog veel ernstiger is dat dit kabinet wederom de gang naar de rechter wil beperken. De rechter wordt alleen vrij toegankelijk voor hen die zich dat financieel kunnen veroorloven. Dat druist in tegen de rechtsstaat, het hart van de democratie.

Tealc2
Tealc212 jul. 2013 - 18:33

Wel raar dat anno 2013 de Nederlandse staat toestemming aan de kerk moet vragen om volksgezondheid te beschermen. En ik altijd maar denken:Staat en kerk zijn/waren gescheiden hier in Nederland...Dus niet..schijnheiligheid op zijn best.

WendyB2
WendyB212 jul. 2013 - 18:33

"Rutte tegen dominees: roep op tot kopen" ... Oh, ik las de titel verkeerd

neutralist
neutralist12 jul. 2013 - 18:33

Rutte heeft natuurlijk gelijk maar het is moeilijk voor deze mensen. Als je echt op God vertrouwt zoals de kerk vaak leert kun je doorslaan. Ik vind het niet verwijtbaar. Deze mensen zijn de gevangenen van hun geloof. Het maakt ze niet slechter dan een ander maar ik gun ze een bevrijdend geloof. Want volgens mij is liefde de hoofdboodschap in de bijbel, niet angst of verdoemenis. Toch zal ik ze niet veroordelen. Als ze overgaan tot inenten zeggen ze hun vertrouwen in God op. Zo voelen ze het en dat kan zwaar drukken op hun geweten.

vanessa2
vanessa212 jul. 2013 - 18:33

Als ouders iets doen dat duidelijk het belang van het kind schaadt, dienen ze uit de ouderlijke macht ontzet worden, lijkt me. En als we dan toch bezig zijn de DSM-IV of V te herzien, kunnen we dan dergelijke geloofsvormen daar niet in opnemen? Religieuze waanzin.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten12 jul. 2013 - 18:33

Whuh? Als ouders die 'iets' doen hun kind afnemen? Ik mag wel oppassen als dit de norm wordt. Soms corrigeer ik heel direct en niet altijd op een 'pedagogisch verantwoorde' wijze (...). Heb jij eigenlijk kids?