Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Rotterdammer doet toch aangifte tegen schoppende agente

  •  
19-06-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
politie_300_06.jpg
Eerder: Agenten worden niet geschorst ... Rotterdamse agente beukt er flink op los bij arrestatie dronken man
De politie Rijnmond is in verlegenheid gebracht door een video waarin te zien is hoe een agente een ogenschijnlijk weerloze arrestant zonder duidelijke reden schopt en slaat. Het korps gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd. Volgens de agenten gedroeg de straalbezopen man zich agressief, maar ooggetuigen spreken dat tegen.
Update donderdag
De man die zondag in Rotterdam door een agente werd geschopt, heeft aangifte gedaan, zo meldt de NOS. Het OM is een onderzoek gestart en denkt dat snel af te ronden.
Eerder, update woensdag 12.15
De Rotterdamse agente en haar collega worden vooralsnog niet geschorst. Ze zijn ondervraagd en daaruit zou niet duidelijk zijn waarom ze zo hard hebben opgetreden. Volgens de politie zijn er tegenstrijdige verklaringen. Zo lang het onderzoek niet is afgerond blijft het tweetal dus gewoon aan het werk.
De NOS meldt:
De man staat in het filmpje tegen een gebouw geleund. Hij verzet zich niet en lijkt ook niet gewelddadig. De agente benadert hem samen met een collega en schopt hem in zijn kruis. Als hij in elkaar zakt, schopt ze hem nog een paar keer.
Volgens verslaggever Kees van Dam neemt de korpsleiding de zaak hoog op ( video ). In een interview zegt korpschef Anja Melis dat ze pas met een oordeel wil komen als ze precies weet wat de toedracht was. De man zou zich volgens de politie van het hele incident niets herinneren. Hij heeft zijn roes uitgeslapen in een cel.
De man die het voorval filmde verklaarde tegenover RTV Rijnmond :
De politie wil misschien laten geloven dat er voordat ik ben gaan filmen door die man iets is gedaan maar dat klopt niet. Integendeel zelfs, de politie heeft hem toen nog met de wapenstok geslagen. Hij is eerst in zijn lichaam gepord en daarna geslagen. Hij was echt weerloos. Ik heb het allemaal gezien en het geweld was echt onnodig. Die arme man verzette zich niet en had ook op een andere manier behandeld kunnen worden. De agente is er later nog op aangesproken door mensen die alles hebben gezien. Ze antwoordde dat de omstanders daar niks mee te maken hebben.
Het drama vond plaats op de Riederlaan ( map ) op Rotterdam-Zuid. Woensdagochtend begint de politie een onderzoek naar de zaak.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (92)

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods19 jun. 2012 - 17:55

Wat een bitch!

Joaquim
Joaquim19 jun. 2012 - 17:55

Dit is gewoon wat onze politie op school krijgt. Gezien het aantal incidenten de laatste tijd is dit bijna niet meer schokkend. De burger is de vijand en de politie zijn de elitetroepen die de straat moeten veroveren. This is what democracy looks like.

MichelReiziger
MichelReiziger19 jun. 2012 - 17:55

Je weet niet wat er voor de ooggetuigen verklaring is gebeurd. Feit is, je behoord je te beheersen - zeker als (kuch) wetsdienaar.

Mr Ed
Mr Ed19 jun. 2012 - 17:55

Nou, zo ken ik de rotterdamse politie niet. Normaal gaan ze iedere confrontatie uit de weg, of ze moeten een overmacht hebben. Oh wacht...

basOoms
basOoms19 jun. 2012 - 17:55

Zullen we het ondrzoek even afwachten ?

marnixDeWitt
marnixDeWitt19 jun. 2012 - 17:55

Mevr de wetsdienaar heeft pech dat er zo uitgebreid gefilmd is. Disciplinaire maatregelen en dan een baantje in de plofkippen industrie.

rgeurtsen
rgeurtsen19 jun. 2012 - 17:55

Hele domme agente... nu niet excuses maken dat het uit de hand gelopen was, boos en beledigd. Een agente moet ten alle tijden de-escalerend zijn. Ze heeft gefaald. Nooit meer op straat, tot dat ze therapie heeft gedaan en uitgezocht heeft waarom de ondemocratisch diurft te beweren tegen burgers dat wij niets te maken hebben met het gedrag van de politie. Hoe dom kun je zijn. Belangrijker is echter het gedrag van haar collega, dat iemand over de rooie gaat, is mogelijk, niet goed, maar het kan gebeuren, wat dan niet mag gebeuren is dat een agent NIET de escalatie van de collega opvangt en neutraliseert. Ht vereist overigens grote burgermoed om een optreden van de politie te volgen en te bevragen. Er is altijd de dreiging dat de agenten je oppakken voor ordeverstoring of belemmering van het werk. Bedankt Jovanny Dambruck, voor je moed en je filmpje.

WillemKorenman
WillemKorenman19 jun. 2012 - 17:55

Onprofessioneel en buiten elke proportie. Dergelijk gedrag van een wetsdienaar past niet in een democratische rechtstaat.

SuziQ
SuziQ19 jun. 2012 - 17:55

dit zal weer eens in de doofpot gestopt worden, zoals de incidenten, ahum, van de afgelopen tijd met de wetdienaars. Overigens, Marcouch zal helemaaal in zijn nopjes zijn, het repressieve optreden, waar hij zo een voorstander van is. Te gek he, Marcouch, dat zal hem leren.

rbakels
rbakels19 jun. 2012 - 17:55

Er zitten veel PVV-achtigen bij de politie die het verschil tussen gedachten en daders maar flauwekul is van halfzachte D66-ers en dat iemand die zich misdraagt gewoon ter plaatste straf verdient. Klachten over overmatig geweld gaan steevast in de doofpot. Agenten leren ook dat ze tegenwoordig gerust BOOS mogen worden op iemand waarvan ze vinden dat die zich niet gedraagt, terwijl dat vroeger als een onprofessioneel gebrek aan beheersing wordt gezien. Dit is het topje van de ijsberg en we moeten oppassen dat de politie niet een staat in de staat wordt. Vroeger werd de politie nog gecontroleerd door het OM, maar dat is tegenwoordig (officieel en feitelijk) niet meer onafhankelijk. Ook rechters gaan er meestal van uit dat de politie automatisch gelijk heeft. Met een politie die doet wat het Gezonde PVV Volksgevoel ingeeft wordt ons land niet veiliger maar juist onveiliger.

Sternenstaub
Sternenstaub19 jun. 2012 - 17:55

De politievrouw van het filmpje, lijkt wel een hardcore hooligan, i.p.v. een dienaar der wet. Welke wet?, vraag je je dan af. En met welk recht? Het "recht" van de gewelddadigste? Dat is juist tegen de wet en tegen het recht. Hier wordt niets en niemand mee gediend, behalve wellicht de psychopathische persoonlijkheid van iemand die teveel macht in handen heeft gekregen. Ontslaan en vervolgen, minstens een voorwaardelijke straf opleggen, en een schadevergoeding laten betalen aan het slachtoffer van haar misdaad, lijkt mij een evenredige reactie op dit buitensporige politiegeweld. http://www.zoetermeernieuws.nl/2011/11/slachtoffers-buitensporig-politiegeweld.html

leeuwenvanj
leeuwenvanj19 jun. 2012 - 17:55

Tijdens de 1 mei demonstratie heb ik gezien hoe een ME te paard het flesje bier van een verwarde man afpakte nadat hij omsingeld was door 4 paarden met MEers en de inhoud van het flesje over zijn hoofd gooiden. Heb de gemeenteraad gemaild en een partij gebeld. Men vond dat de politie met gepast geweld had gereageerd. Onzin natuurlijk. Deze man had niets met de demonstratie te maken , liep aan het eind van de demonstratie langs de paarden in een steegje, wist niet eens wat er gaande was. Toen ik naar het kledingnummer van de agent vroeg zei hij 4711 en mijn naam is boldoot. Helemaal de weg kwijt die agent

Artizz31
Artizz3119 jun. 2012 - 17:55

Heeft de woordvoerder van het corps al gereageerd? De overheid dient haar burgers te beschermen en niet te mishandelen en doden. Ook is het de vraag of het uitermate en verwerpelijke misdragen van deze agente voortkomt uit het aanzetten daartoe door instructeurs en leidinggevende.

Centurion2
Centurion219 jun. 2012 - 17:55

Krav Maga..! Woeiii!!

Backtobasics
Backtobasics19 jun. 2012 - 17:55

Natuurlijk absoluut niet toelaatbaar......punt. Verder valt het mij wel op dat dit soort geweld-excessen bijzonder vaak in regio randstad plaatsvinden. Een combinatie van drukte, verloedering, stress en in verhouding maar weinig natuur lijkt toch vaak "minder frisse" individuen op te leveren, met als gevolg dit soort excessen. Als plattelands bewoner waar men over het algemeen vrij gemoedelijk met elkaar omgaat (en de politie zelfs gewoon nog groet ....) , kijk ik toch vaak met verbazing naar de (hoe zal ik het zeggen.....) "omgangsvormen" van veel van onze grote-stadsbewoners. De ingebouwde vijandigheid tegen agenten levert natuurlijk sneller misverstanden, achterdocht, en agressie op van beide kanten.

JAWEH
JAWEH19 jun. 2012 - 17:55

Gevolg van het lage opleidingsniveau en het ontbreken van sociale intelligentie.

Mark Grootendorst
Mark Grootendorst19 jun. 2012 - 17:55

In Dordt werd een klein aantal mensen op geweldadige manier aangepakt door de politie, alleen omdat ze bij de intocht van Sinterklaas een ludiek protest lieten horen tegen de positie van Zwarte Piet. Nou ja, horen: ze stonden daar met een spandoek en T-shirts, verder niet. Dat is me een matpartij geworden vanuit politiekringen! Totaal overbodig. Dat vond later zelfs het OM, dat de vervolging stopte en excuus aanbod. De politie had de orde verstoord (de aanklacht), niet de betogers. Maar het was wel gebeurd, en de daders van die matpartij lopen nog steeds vrij rond in een blauw pakje. In Gorinchem werd een controle actie gehouden in het openbaar vervoer. Zwartrijders en zo. Wat daar voor een overbodig en misplaatste hoeveelheid personeel op af werd gestuurd, het was weerniswekkend. Mensen die er bij stonden en met het trein- en buspersoneel stonden te kletsen, werden aangesproken door een "soort" rechercheur (je kan ze moeilijk meer serieus nemen) die stelde dat men de zaak stond op te ruien, want dat had meneer "geconstateerd" van dertig meter afstand. En over de inval in kunstkroeg Gommers in Rotterdam, waarbij de geachte clientele een tijd lang met de handen omhoog in de kou buiten moest staan, ach, Leefbaar Rotterdam vindt dat prima. Doordat de pers ons een veiligheidsprobleem aanpraat (de cijfers zeggen anders), vinden we tegenwoordig bijna alles goed. Maar ik begin die geel/blauwe horde gezagshandhavers (en dan heb ik het nog niet eens over die halve zachten van Stadstoezicht) steeds meer te zien als de Carnavalsvereniging De Gele Kanarie. Wachten is het op een tijd dat de burgers het niet meer pikken. Maar ja, je verdedigen tegen onterecht politiegeweld heet je verzetten en dat is strafbaar. Heerlijk zo'n land....

stijnvanachter
stijnvanachter19 jun. 2012 - 17:55

Als het nou bij die ene low-kick was gebleven, dan had je het nog kunnen zien als het inzetten van effectief geweld. De knietjes die daarop volgen gaan echter veel verder dan dat. Zelfs hooligans kennen de ongeschreven regel dat je iemand die op de grond ligt niet slaat of schopt.

rgeurtsen
rgeurtsen19 jun. 2012 - 17:55

Zoëven gehoord dat beide agenten hangende het onderzoek mogen blijven werken. Een duidelijke indicatie dat er iets flink mis is met het beoordelingsvermogen van de politieleiding in Rotterdam-Rijnmond. De beelden werden schokkend genoemd, de betreffende man kan zich niets herinneren en doet geen aangifte. Er is geen besef van proportionaliteit... Of toch wel. Gisterenavond werdt in Studiosportzomer door Jack van Gelder in volle overtuiging gezegd dat iemand de tanden uit de bek geslagen mochten worden door Stanley Menzo als antwoord voor herhaalde hufterige racistische opmerkingen. Ik sluit niet uit dat nogal wat mensen dit soort politiegedrag ook acceptabel vindt. Blijkbaar zijn de oefeningen op de Politie-academie niet voldoende, of moeten de dames en heren maar eens op herhaling. Wordt het niet een tijd voor het concept van mystery-guest/client bij de politie in Rotterdam/Rijnmond? Een team dat er speciaal op uit is gedrag te vertonen dat net op de rand van 'wetsovertreden' zit en dan maar eens kijken of de politie-agenten op komen dagen en zich vervolgens netjes kunnen gedragen.

robvo41
robvo4119 jun. 2012 - 17:55

Schofterig gedrag Rob, helemaal mee eens. Of die man zich verzet heeft of niet vóór de opnamen van het filmpje is niet relevant als je ziet hoe het er op de beelden aan toe gaat. En zou de gezonde hollandse blonde juffrouw nou echt op het bovenbeen gemikt hebben? Zakt iemand dan in elkaar? Die man was zo dronken dat hij m.i. geen verzet kón plegen. Prachtig dat voorbijgangers op het idee komen te filmen. Schandalig dat de politie niet eerst een behoorlijk onderzoek instelt, dus met getuigen en die stoere agentjes tijdelijk in de wacht zet, in plaats van ze te dekken. Hoort het zo niet om ons rechtsgevoel te bevredigen en een sprankje vertrouwen in Hermandad te houden?

JAWEH
JAWEH19 jun. 2012 - 17:55

Uiteindelijk is ook de politie statistisch gezien een perfecte afspiegeling van de gemiddelde Nederlander: Luidruchtig, ongeduldig, snel gekrenkt en niet in staat om zich verbaal goed te verweren dus dan is geweld vaak de enige uitleg voor de gemiddelde pratende aap. een dronken vent die amper op zijn benen kan staan neerhalen op een dergelijke manier is een reden voor schorsing of ontslag. Er moet wel heel wat aan voorafgegaan zijn, wil men dit gedrag kunnen goedpraten/rechtvaardigen.

JacquesDanzig
JacquesDanzig19 jun. 2012 - 17:55

Als men de agente dan al niet wenst te schorsen, hoop ik dat haar foto nu dan wel meteen op allerlei billboards in Rotterdam getoond gaat worden...

prozaschrijverazazel
prozaschrijverazazel19 jun. 2012 - 17:55

Nee waarom schorsen, dit is toch wat rechts Nederland wil en verwacht van de politie. Dat de man ook nog is wakker is gemaakt middels pepperspray in de ogen te spuiten is ook heel normaal. Immers dit wil een gedeelte van Nederland zien en juicht het nog eens openlijk toe. Dat er een hele garnituur aan gefrustreerde en op geweldpleging kickende mannetjes en vrouwtjes in een uniform rond hobbelen is dan ook heel normaal voor een deel van de Nederlandse bevolking. Ach en een vergelijking met de Nazi's of een ander zeer gewaardeerd dictatuursregiem mag je natuurlijk niet maken, want we leven in een geciveliceert land wat mensen rechten ten allen tijden respecteert. deze vrouw maakt het tegendeel waar maar ja de korpsleiding van Rijnmond is daar gewoon blind voor, wil het niet zien. We moeten het zomaar zien dat het net als het gevalletje Sander V die de ene joint na de andere rookte tijdens zijn vrije dagen en god mag weten wat nog niet meer gebruikte alvorens hij aan het werk ging, dat niemand van zijn korps dit merkte aan wallen onder zijn ogen. Blind als ze zijn laten ze dit allemaal toe en verdwijnt het in de doofpot want een spijkerbroek ( de burger dus) heeft nu eenmaal weinig rechten in hun ogen.

trend11
trend1119 jun. 2012 - 17:55

Ik zou wel eens willen weten wat deze dronkaard verkeerd heeft gedaan, behalve dan dronken zijn. Volgens mij was hij niet eens meer in staat om rechtop te gaan staan. Waarom hem niet met rust laten en zijn roes laten uitslapen. Agente zou zonder meer geschorst moeten worden totdat onderzoek zou uitwijzen dat zij terecht gehandeld heeft. Politie mensen die hier op straat lopen met wapenstok, pepperspray, pistool etc. vind ik disproportioneel. In Engeland draagt de politie geen wapens bij zich als zij patrouilleren.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 jun. 2012 - 17:55

Aouwww Nederland!

JandeBoer2
JandeBoer219 jun. 2012 - 17:55

Even iets rechtszetten van wat ik hieronder las. De getuigen dienen in eerste instantie ALTIJD het voordeel van twijfel te krijgen. Het verhaal van deze politieagenten is niet te vertrouwen doordat ze belanghebbenden zijn en kennissen van elkaar zijn.

taitennek
taitennek19 jun. 2012 - 17:55

Vraag me toch ernstig af wat hun logo op surveillance auto's nou eigenlijk inhoudt: "waakzaam en dienstbaar" ("To serve & protect" in the US of A). Misschien was die dronkelap wel een modale burger die net z'n wereld ineen ziet storten omdat bijvoorbeeld zijn baas hem op een goedkope manier de zak kon geven. Dan een horde incasso-buro's, vervolgens executie-verkoop en huisuitzetting, vrouw en koters op de keien aan het wegzuipen was. Eerst raggen en dan de vragen stellen? walgelijk!

Jansplatsbour
Jansplatsbour19 jun. 2012 - 17:55

Dit kan en mag alleen maar leiden tot ontslag van deze agente. Zij heeft haar emoties duidelijk niet in de hand en kan niet en nooit dienstbaar zijn voor onze samenleving.

jaapvos
jaapvos19 jun. 2012 - 17:55

Deze twee agenten dienen gewoon op staande voet oneervol te worden ontslagen !! We leven toch niet in een politiestaat !?

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso19 jun. 2012 - 17:55

update: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3277158/2012/06/26/OM-Geen-vervolging-van-schoppende-agente.dhtml Prima, anders zou dit een precedent scheppen waardoor de politie alleen nog maar mag verzoeken. Het geweldsmonopolie komt dan te liggen bij agressieve jongeren, hooligans, dronken malloten en bendes. De politie mag ze niet aanraken, de gemiddelde burger heeft zo weinig eelt op de handen dat ze geen partij zijn.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso19 jun. 2012 - 17:55

Ze gaat inderdaad wat te ver. Maar laten we bij dit alles onthouden dat de politie van Nederland zo ongeveer de correctste van de wereld is en dat zij in 97% van alle gevallen hun werk goed doen. Goed, dus de discussie over dit INCIDENT kan beginnen: trap in het kruis snap ik wel, uitgeschakeld. Maar daarna moet die kerel gewoon helpen hem op de grond te krijgen. Hij schijnt al pepperspray gehad te hebben, dus we weten wel dat dit een bezopen kerel is die absoluut niet wilt meewerken.

8 Reacties
eamdek2
eamdek219 jun. 2012 - 17:55

Ik kan me goed vinden in het commentaar van Klaas Jeltsma. Het politievak is één der zwaarste beroepen en op vele momenten zeker niet benijdenswaardig.De vaak jonge mensen moeten zich ongelofelijk veel laten welgevallen en ze moeten altijd maar correct blijven.Ik zou het niet altijd kunnen,denk ik. Dit incident wordt,terecht,onderzocht en er zal wel een conclusie volgen,Ik kan nooit beoordelen of dat een juiste conclusie zal zijn.

dino_radja
dino_radja19 jun. 2012 - 17:55

schokkend hoe hier geweld goedgekeurd wordt. er zit gewoon een steekje los bij die agente. gevangenisstraf is dan niet gepast, TBS lijkt mij een goede zaak voor dat soort tuig.

Michiel Online
Michiel Online19 jun. 2012 - 17:55

"INCIDENT"? Misdaad.

Tom Meijer
Tom Meijer19 jun. 2012 - 17:55

"Goed, dus de discussie over dit INCIDENT kan beginnen: trap in het kruis snap ik wel, uitgeschakeld. Maar daarna moet die kerel gewoon helpen hem op de grond te krijgen. Hij schijnt al pepperspray gehad te hebben, dus we weten wel dat dit een bezopen kerel is die absoluut niet wilt meewerken. " Incident? Waar leid je dit uit af? Overigens: wat een rare reactie zeg.

RosaLange
RosaLange19 jun. 2012 - 17:55

"... dat de politie van Nederland zo ongeveer de correctste van de wereld is en dat zij in 97% van alle gevallen hun werk goed doen." Dat is wel het beeld. Nu heb ik weinig tot niets met de politie te maken, dus deskundig ben ik zeker niet. Maar dit laat toch een heel ander beeld zien.

Lucifer2
Lucifer219 jun. 2012 - 17:55

De grote vraag is wel : meewerken waaraan ? Morgen volgt verhoor verbalisanten. Waarom niet vandaag ? Te weinig tijd om te spinnen ?

marietjejansen
marietjejansen19 jun. 2012 - 17:55

Waar haal je die 97% vandaan? Het is absoluut geen incident trouwens, eerder een trend; kijk maar even naar hoe de politie 'los' ging op een toerist in Amsterdam die de verkeerde kant op fietste, nog geen maand geleden(http://www.joop.nl/show/detail/artikel/14195_zinloos_politiegeweld_tegen_toerist_in_amsterdam/). Kijk naar de het politieoptreden tijdens de ontruiming van een kraakpand in Amsterdam laatst.(http://www.at5.nl/artikelen/81263/heftige-nieuwe-beelden-van-politiegeweld). Kijk naar de ME die meisjes een schedelbasisfractuur beuken, en Hero Brinkman die daar over glunderde bij Motel de Jong. Verdiep jezelf voordat je zegt dat het allemaal best meevalt. Hodi midi cras tibi.

denmol
denmol19 jun. 2012 - 17:55

"trap in het kruis snap ik wel, uitgeschakeld. Maar daarna moet die kerel gewoon helpen hem op de grond te krijgen. Hij schijnt al pepperspray gehad te hebben, dus we weten wel dat dit een bezopen kerel is die absoluut niet wilt meewerken." Misschien als jij volkomen onverwacht terwijl je weerloos tegen een winkelpui staat een trap in je kruis krijgt ga je volgens mij begrijpen dat dit een vorm van mishandeling is die ongepast is en zeker voor een politieambtenaar not done. Verder zijn er wel meer methoden die men op de politieschool doceert waarmee zo iemand zoals jij zegt uitgeschakeld kan worden en als dat niet zo is dan dient die opleiding goed tegen het licht gehouden te worden.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jun. 2012 - 17:55

Zie hier de ideale maatschappij van Teeven en Opstelten in de praktijk.

2 Reacties
nautica
nautica19 jun. 2012 - 17:55

Inderdaad denk ik dat dit soort repressie ons te wachten staat onder het bewind van Opstelten. Laten we eens en voor al duidelijk maken dat we dit niet pikken. En als die Jelsma dit vergoeilijken wil, boeh voor hem.

Tom Meijer
Tom Meijer19 jun. 2012 - 17:55

"Zie hier de ideale maatschappij van Teeven en Opstelten in de praktijk." Hier was gewoon het wachten op. Niet verbazingwekkend met zulk tuig aan het roer.

JacquesDanzig
JacquesDanzig19 jun. 2012 - 17:55

Rodney King aan de maas? Dit zal wel weer met de Rotterdamse politiemantel der liefde worden bedekt. Dát is immers al vaker (bij andere incidenten) gebeurd.

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso19 jun. 2012 - 17:55

Hier ben ik het wel mee eens, politie heeft de neiging om dingen binnen het korps te houden. Jammer, want het is juist een heel sterk signaal als je laat zien dat je rotte appels eruit durft te gooien.

plaagstoot
plaagstoot19 jun. 2012 - 17:55

100% ongeschikt, fire that bitch!

1 Reactie
IGarance
IGarance19 jun. 2012 - 17:55

Helemaal mee een Pauline

Andy40
Andy4019 jun. 2012 - 17:55

Ik zou aan een ieder willen voorstellen een jaartje in die buurt mee te lopen. Dit "incident" is niet goed te praten maar ik kan me voorstellen dat agenten weleens hun zelfbeheersing kunnen verliezen.

1 Reactie
Klungel2
Klungel219 jun. 2012 - 17:55

Fout. Een politie-agent behoort nooit, maar dan ook nooit zijn geduld te verliezen. Dan is hij of zij namelijk geen goede agent....

lancelot2
lancelot219 jun. 2012 - 17:55

WAUW.......... Sterke vrouw, zo eentje als premier van Nederland zou een zegen zijn.

3 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods19 jun. 2012 - 17:55

"Sterke vrouw, zo eentje als premier van Nederland zou een zegen zijn." >> Als je doel is om Nederland in een agressieve politiestaat te veranderen wel. Maar je vindt het vast niet erg als ik me daar diametraal tegenover stel.

Sternenstaub
Sternenstaub19 jun. 2012 - 17:55

Antisociale opmerking. Het geweten? Zwak geweten.

Tom Meijer
Tom Meijer19 jun. 2012 - 17:55

"WAUW.......... Sterke vrouw, zo eentje als premier van Nederland zou een zegen zijn." Dat jij elk gevoel voor moraliteit ontbeert hoef je niet telkens weer te demonstreren hoor.

jonh16144
jonh1614419 jun. 2012 - 17:55

Ach, niks bijzonders hier. Als je niet handelt ben je een sissy, als je wel handelt ben je weer te aggressief. Het is nooit goed. En ja, die man was dronken en gaf dus aanleiding tot. Moest ie maar zelfbeheersing tonen. Dit is die harde staat waar iedereen zo naar verlangt. Die harde straffen waar iedereen op zit te wachten. Op naar de politiestaat!

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen19 jun. 2012 - 17:55

best Jonh... welke geweldadige actie van het versufte slachtofferzie jij in het filmpje, of weet jij meer?

[verwijderd]
[verwijderd]19 jun. 2012 - 17:55

Welke burgemeester is hier verantwoordelijk voor?

2 Reacties
Sneeuwwitje2
Sneeuwwitje219 jun. 2012 - 17:55

de vraag moet zijn welke minister.

jan w
jan w19 jun. 2012 - 17:55

'Welke burgemeester is hier verantwoordelijk voor? ' Een die zijn reputatie wat politiegeweld weer eens waar maakt. Een rechtse PvdA'er van het kaliber waar het bij de VVD en PVV van vol zit. Twee jaar terug tijdens een vreedzame 1 mei betoging liet deze stadsdictator de politie in slaan op bejaarde betogers. Een politie razzia houden op mensen die een glaasje wijn drinken tijdens hun picknick in een park. Tijd dat ze bij de PvdA eens grote schoonmaak houden.

JoopSchouten
JoopSchouten19 jun. 2012 - 17:55

Straf genoeg zo te lezen. Is de agente een en eisprong van Kenau Simonsdochter Hasselaer misschien of had ze zo'n 'vrouwen emotie' ? Iki ben benieuwd wat haar partner (mocht ze die hebben) hiervan vindt ... Of familie en relaties.

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub19 jun. 2012 - 17:55

Kenau verdedigde Haarlem tegen de Spaanse bezetter, dus met díe vrouw haar morele motivatie was niks mis.

a.doorgeest
a.doorgeest19 jun. 2012 - 17:55

De agente in actie lijkt me niet direct een aanwinst voor het Rotterdamsche Politiekorps. Wel is de vrouw duidelijk inzetbaar op de Westbank, en zou ze bij de Belgische Rijkswacht - harde lieden daar - absoluut geen slecht figuur slaan. Ook bij de Franse gendarmerie zal ze aardig weten mee te komen. Een gouden handdruk lijkt me het beste om haar in staat te stellen een eigen SM-salonnetje te beginnen. Misschien dat ze daar iemand treft die zich tegen betaling in zijn kruis wil laten trappen. Je weet maar nooit...

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen19 jun. 2012 - 17:55

'Wel is de vrouw duidelijk inzetbaar op de Westbank' >> Als Palestijnse terrorist, of wat bedoelt u?

Wout Berlinck
Wout Berlinck19 jun. 2012 - 17:55

Vijf minuutjes daarvoor had de dronkaard de agente van achter besprongen en geprobeerd haar wapen te pakken. Vandaar geen verder risiko willen nemen. Kanttekening daarbij is dat de filmert, die toen nog niet filmert was, er bij stond te juichen. Onder het roepen van 'olé, olé, olé, oléee', dat later veranderde in 'ey, ey, ey' toen het tij keerde. Van dezelfde veilige afstand uiteraard.

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods19 jun. 2012 - 17:55

"Vijf minuutjes daarvoor had de dronkaard de agente van achter besprongen en geprobeerd haar wapen te pakken." >> Ik zie een man die zo dronken is dat hij nauwelijks nog rechtop kan staan. Lijkt me sterk dat die even daarvoor de agente van achter besprongen heeft. In ieder geval is hij, schijnbaar door de pepperspray, op het moment van schoppen door de agente absoluut geen gevaar meer. Dus is er sprake van disproportioneel politiegeweld. Ik zou zelfs zeggen van excessief politiegeweld.

Crunchy Frog
Crunchy Frog19 jun. 2012 - 17:55

Heb je dit uit de eerste hand of verzin je het er nu zo even bij?

[verwijderd]
[verwijderd]19 jun. 2012 - 17:55

Als die man een gevaar is voor de samenleving[wat wij niet weten] dan mag hij voor mijn part hard aangepakt worden, die man heeft er geen letsel aan overgehouden ,en zelf weet hij nergens meer van.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer19 jun. 2012 - 17:55

"Als die man een gevaar is voor de samenleving[wat wij niet weten] dan mag hij voor mijn part hard aangepakt worden, die man heeft er geen letsel aan overgehouden ,en zelf weet hij nergens meer van." Uitstekend geredeneerd. Heb je nog meer van dit soort kletskoek.

mijnmening2
mijnmening219 jun. 2012 - 17:55

[ ] geschikt [x] ongeschikt

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 jun. 2012 - 17:55

Dat klopt! En het geldt voor het gros van de politieagenten. Dat probleem wordt in hoge mate veroorzaakt door het niveau dat wordt aangtrokken door het lage salaris en het lage vereiste werk- en denkniveau. Niet de fout van de agenten zelf, maar van de overheid.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jun. 2012 - 17:55

Wat gebeurde er vooraf , wat dus niet gefilmd is!

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods19 jun. 2012 - 17:55

"Wat gebeurde er vooraf , wat dus niet gefilmd is!" >> Dat maakt niet veel uit. Op het moment van schoppen was de man allang al uitgeschakeld, schijnbaar door de pepperspray. Als je dan toch gaat schoppen heb je een zelfbeheersingsprobleem, wat essentieel is om te hebben als je een machtspositie bekleedt en een wapen draagt.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jun. 2012 - 17:55

Ik ben eigenlijk veel vaker geschokt door het geweld tégen laagbetaald politiepersoneel. En dat gaat niet met halfzachte dubieuze trapjes, maar met zwaar meubilair, messen, pistolen en soms complete mitrailleursalvo's. Helaas loopt het land niet vol duimendraaiend politiepersoneel om dat allemaal te filmen. (Hallo, Dion Graus?)

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso19 jun. 2012 - 17:55

Inderdaad! Ik neem aan dat we hier allemaal er mee eens zijn dat agenten over het algemeen goede, hardwerkende lieden zijn die zich in zetten voor een fijne samenleving, toch? Tenminste probeer een in je eigen leven alle agenten die je hebt ontmoet (op straat, bureau, in prive ken je misschien een agent) op een rijtje te zetten. Is dat een rij met malloten en wrede mensen? Of niet? En hoe verontwaardigd zijn wij dat zij dagelijks allerlei rotzooi naar hun kop krijgen? Soms alleen al aangevallen worden OMDAT ze een uniform hebben? HEEL VERONTWAARDIGD! of niet? nee.. eigenlijk niet. Van oudsher schopt de Nederlander graag tegen authoriteit. Tegen de politie zijn is een goede manier om je te profileren. Dan ben je tegen de politiestaat, dan krijg je streetcredibility van je homies, dan durf je op te staan tegen het gezag. Yeah. Hoewel er veel beter kan, mag de algemene dankbaarheid richting de gewone agent flink omhoog. Als je problemen met hun taken, opleiding en instelling hebt ga je maar naar de minister. Niet de mensen die op straat hun leven voor jou riskeren belachelijk maken omdat het jouw imago bij je peers ten goede komt.

Xander2
Xander219 jun. 2012 - 17:55

Als ik het goed zie is hij in het begin van het filmpje al aan zijn rechterhand geboeid. Daarvoor is dus al iets aan de hand geweest. Verder zie ik dat hij in de rest van het filmpje niet wil meewerken en dat het geen trap in zijn kruis, maar tegen het bovenbeen is.

2 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski19 jun. 2012 - 17:55

Iemand die op de grond ligt trappen is het laagste wat er is. Of het nu tegen het bovenbeen is of tegen zijn kruis maakt me geen zier uit. Zielige agenten.

Pindaklaas
Pindaklaas19 jun. 2012 - 17:55

Dus u verheerlijkt of praat het goed dat de arm der wet zulke methoden toepast?

Tom Meijer
Tom Meijer19 jun. 2012 - 17:55

Ik vind de reacties van de geweldsgoedpraters hier ronduit schokkend. Geen besef van proportionaliteit, geen empathie, geen moraal, geen kennis van wat een agent in dergelijke situaties behoort te doen, liegen, en ga zo maar door. Wat een mentalitiet. Walgelijk.

2 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans194719 jun. 2012 - 17:55

Voeg aan dat rijtje ' walgelijkheden' nog toe het vooruitlopen op de feiten, het voorbarig oordelen, niet willen wachten op onderzoeksconclusies en ik ben het helemaal met u eens.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso19 jun. 2012 - 17:55

Ik vind het walgelijk hoe mensen hier de politie naar aanleiding van zo'n incident generaliseren. PVVers denken bijna genuanceerder over Marokkanen.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jun. 2012 - 17:55

meneer sjakie,tom en huub ,niet alleen naar het filmpje kijken, maar ook graag naar het normale nieuws, O dus jullie vinden dat goed dat zo"rand debiel maar dronken overstraat loopt, dat moet je de ouders van gabrielle cevat vertellen, niemand weet wat ervoor die tijd is gebeurd, En trouwens ik verwacht ook wel zo'n antwoord van links georienteerde mensen , die hebben altijd al medelijden met de daders, daarom krijgen ze in nederland ook zo weinig staf, als er echt iets aan de hand is geweest, mag de politie voor mijn part harder optreden ,niet van die slappe hap of aai cultuur.

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer19 jun. 2012 - 17:55

"En trouwens ik verwacht ook wel zo'n antwoord van links georienteerde mensen , die hebben altijd al medelijden met de daders, daarom krijgen ze in nederland ook zo weinig staf, als er echt iets aan de hand is geweest, mag de politie voor mijn part harder optreden ,niet van die slappe hap of aai cultuur." Je staat stijf van de onzinnige vooroordelen waardoor ik de rest van je reactie echt niet serieus kan nemen. Ga je eerst zelf maar eens op de hoogte stellen voordat je fact free baarlijke nonsens uitkraamt.

denmol
denmol19 jun. 2012 - 17:55

"die hebben altijd al medelijden met de daders, daarom krijgen ze in nederland ook zo weinig staf," Je kunt nu wel wild om je heen gaan slaan met generalisaties over in jouw ogen linkse mensen die altijd medelijden zouden hebben met daders maar vertel me wie tonen hier in deze situatie nu mededogen met de dader? Dat zijn nou niet bepaald lieden die ik links zou willen noemen dus als je nog meer te verwijten hebt dan zou ik eerst maar eens beginnen met steekhoudende argumenten te bedenken voordat je verbaal ongenuanceerd en generaliserend om je heen gaat slaan.

lancelot2
lancelot219 jun. 2012 - 17:55

Annie, ( familie van Bert??) je hebt volkomen gelijk.

denmol
denmol19 jun. 2012 - 17:55

Ik ben benieuwd wat er nu met die man die dat filmpje heeft geschoten zal gebeuren en vraag me af of hij nog wraakakties of pesterijen van overijverige collega's, die hem preventief zullen gaan fouilleren of klem rijden omdat hij aan het signalement van een verdachte zou voldoen, kan verwachten. Dienders die er van overtuigd zijn dat hun collega niet in de fout gegaan is maar dat deze burger hun corps in diskrediet heeft gebracht zouden die er zijn en zo ja wat kunnen we van hen verwachten richting deze moedige en oplettende bruger.

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso19 jun. 2012 - 17:55

Ik denk dat er helemaal niets met hem gebeurd Ja, hij moet getuigen geloof ik. En daarna gewoon naar huis, en hij wordt nooit hierom door politie gestalkt. Das het irritante aan de politie: ze gaan er meestal heel correct mee om, dus er komen weinig spannende telegraaf verhalen uit.

jan w
jan w19 jun. 2012 - 17:55

Vooruitlopend op intern onderzoek wordt deze gelegaliseerde staatsterroriste niet geschorst. Het wordt eng in Nederland, de president van de Oekraïne moet de EK boycottende Nederlandse overheid aanklagen bij de VN vanwege staatsterrorisme.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos19 jun. 2012 - 17:55

Euh...wel even in perspectief blijven zien. Het ziet er niet goed uit en de vermeende agressie heb ik niet gezien maar goed, staatsterroriste? Wel goed verzonnen trouwens.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jun. 2012 - 17:55

Het OM merkt de schoppende agente aan als verdachte.

1 Reactie
Lucifer2
Lucifer219 jun. 2012 - 17:55

Hetgeen haar een aantal rechten oplevert, waaronder dat om er verder het zwijgen toe te doen teneinde niet aan haar eigen veroordeling mee te werken. Maar liegen is in dit geval wellicht slimmer, als zij zich gedekt weet.

lancelot2
lancelot219 jun. 2012 - 17:55

Dronkeman is een pool, heeft diverse zaken op zijn kerfstok en is bekende van de politie. Heeft ook een uitkering.

3 Reacties
Lucifer2
Lucifer219 jun. 2012 - 17:55

Tsja, als dat het geval is dan rijst de vraag waarom het bij poging tot zware mishandeling is gebleven.

Crunchy Frog
Crunchy Frog19 jun. 2012 - 17:55

Ah, gelukkig. De politie hoeft dus niet iedereen in zijn kruis te schoppen, alleen Poolse uitkeringstrekkers. Lijkt me een mooi praktijkvoorbeeld van wat de nationaalpopulisten bedoelen met het opheffen van Artikel 1 van de grondwet.

Crunchy Frog
Crunchy Frog19 jun. 2012 - 17:55

Volgens de berichten is de man overigens geboren in Riga. Moet ik uit het feit dat je geen onderscheid maakt tussen de onafhankelijke EU-lidstaten Polen en Letland constateren dat je een wat doorgeschoten voorstander van Europese integratie bent geworden?