Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Republikeinen schilderen Obama af als zombie

  •  
01-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Oproep om partijleden te werven voor straatactiviteiten roept veel weerstand op
Een plaatselijke afdeling van de Republikeinse partij heeft veel ophef veroorzaakt. De afdeling deed per e-mail een oproep om partijleden te werven voor straatactiviteiten tijdens de jaarlijkse Halloween-parade. In de oproep wordt president Obama afgebeeld als zombie, met een kogelgat boven zijn oog. Ook andere Democraten als Nancy Pelosi worden in de mail vervormd en verminkt afgebeeld.
De afbeelding is een bewerking van de campagneaffiche die in 2008 bij de verkiezingen van Obama werd gebruikt. Een woordvoerder van de Democratische partij in Virginia, waar het voorval plaats vond, sprak van een ‘afschuwelijke, gewelddadige afbeelding van de president van de Verenigde Staten’. Ook de Republikeinse gouverneur van Virginia bestempelde de afbeelding onmiddellijk als ‘schandalig en beledigend’. De voorzitter van de afdeling, die verantwoordelijk is voor het rondsturen van de affiche, ziet het probleem er niet zo van in. Hij heeft laten weten dat de plaatjes opgevat moeten worden als ‘een luchthartige poging om de Halloween-festiviteiten te voorzien van wat satirische humor’.
De Democraten laten zich op hun beurt niet onbetuigd. Demoniseren 2.0 doe je zo.
Bekijk hier de volledige illustratie

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.