Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Rechter wijst bezwaar van Wilders af

  •  
13-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
carnaval300.JPG
Advocaat Moszkowicz maakte bezwaar tegen vervolging voor groepsbelediging
De rechtbank in Amsterdam heeft het bezwaar van Geert Wilders tegen zijn vervolging afgewezen. Dat maakte de rechtbank woensdagavond bekend.
Het Openbaar Ministerie vervolgt de politicus wegens groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Zijn advocaat Bram Moszkowicz stelde eerder woensdag, voorafgaand aan de behandeling van het bezwaar door de rechtbank, met name bezwaar te maken tegen vervolging voor groepsbelediging. Daarvoor zou Wilders volgens hem niet kunnen worden veroordeeld.

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

HugoSpanje
HugoSpanje13 jan. 2010 - 19:50

U vraagt mij waarom ik mijn betoog de joodse religie niet heb genoemd. Welnu, om dezelfde reden waarom ik het geloof in de grote Manitu van de Indianen ook niet heb aangehaald, omdat het er helemaal niets toe doet. Ook in uw laatste reactie refereert u weer aan de veronderstelde underdog-positie van de moslims. U houdt uzelf voor dat beledigingen aan het adres van joden aandacht kijgen en beledigingen naar moslims toe minder. Dat is dus klinklare onzin want als ik aangifte zou moeten doen van de opmerkingen en discriminerende uitingen die ik zo in de jaren van bijvoorbeeld Marokkanen naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen dan zou een ijverige agent een paar dagen werk hebben om dat allemaal in een proces verbaal op te nemen. Meneer Mouktafi, in alle landen van deze wereld lopen halve garen rond die hun frustraties projecteren op bevolkingsgroepen en religies, en of zij nu Wilders, Mohammed Einat of Piet Paaltjes heten zij zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd zijn. Het is het meest verstandig daar eenvoudig boven te staan. Er zijn meer dan genoeg mensen die niet discrimineren en het waard zijn om op een respectvolle wijze in een vredige maatschappij mee samen te leven. Laat de demonenjacht maar aan de genoemde halve garen over.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2010 - 19:50

Een ding is zeker: ëën miljoen Nederlandse moslims kijken nu hoe de zaken gaan in een rechtsstaat>

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje13 jan. 2010 - 19:50

Waar de resterende 16 miljoen Nederlanders, onafhankelijk van welke religie dan ook, geen twijfels over hebben. Weet u meneer Mouktafi, u zou eens aan het idee moeten wennen dat het Nederlandse staatsburgerschap een legitieme status is die voor iedereen, zonder uitzonderingen, gelijk is. In veel van uw reacties heeft u de neiging opvallend onopvallend (vergeef mij de woordspeling) steeds weer af te glijden in opmerkingen en zinsnedes waarin u de Nederlandse rechtsstaat in twijfel trekt en insinueert dat concurrerende religies (vergeef mij ook deze woordspeling) meer gewaardeerd zouden worden. In zekere zin begrijp ik uw scepsis wel maar u zou eens goed om u heen moeten kijken en proberen te zien dat er in de Nederlandse rechtsstaat geen onderscheid wordt gemaakt in rechten bij wie dan ook. Of men nu moslim, christen, boeddhist, hindoe, polytheïst of atheïst is, iedereen geniet dezelfde rechtszekerheid en rechtsgelijkheid, verbonden aan het Nederlanderschap. Mogelijk ervaart u een eventuele veroordeling van Wilders als een overwinning voor de een miljoen Nederlandse moslims maar als u goed nadenkt komt u bijna zeker tot de conclusie dat er niets valt te winnen. In de zin van het staatsburgerschap bestaan er geen moslims. U verwijt een figuur als Wilders dat hij onderscheid maakt tussen burgers maar u doet dat feitelijk zelf ook. Uw miljoen Nederlandse moslims zijn Nederlanders ..... niet meer en niet minder.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2010 - 19:50

De ''Negerzoen'' wordt gezien als racisme, door de Surinaamse en Antilliaanse gemeenscahppen, ik moet '' moslims zijn geitenneukers'' als een hele gewoon mening? Laat je chocolat en je geiten met rust, dan is pas menselijk.

1 Reactie
Nicci2
Nicci213 jan. 2010 - 19:50

Dat heeft Wilders nooit gezegd. Volgens mij heb ik nog nooit een raectie van je gelezen die 'to the point' was.

Pieter.Stoffelen
Pieter.Stoffelen13 jan. 2010 - 19:50

Wat een gemiste kans om dit proces zonder al te veel ellende af te ronden. Of Wilders dit proces nu wint of verliest, er zal altijd een grote groep mensen in Nederland zijn die zwaar teleurgesteld zal zijn in de Nederlandse democratie en rechtstaat, en dat terwijl het vertrouwen al zo laag is. Als de problemen die de Nederlandse bevolking ervaart niet politiek uitgesproken en verholpen worden komt de Haagse politiek los te staan van de bevolking, dat is ronduit gevaarlijk voor de Nederlandse rechtsorde. Wat doet Wilders nu eigenlijk? Hij zet, terecht vind ik, het probleem met jihadisitische moslims in (en buiten) Nederland en het probleem met losgeslagen Islamitische jongeren (volgens Job Cohen de Marrokaanse rotjochies) op de kaart. Hij gebruikt hiervoor (onnodig?) harde taal om zo veel mogelijk publiciteit te krijgen, en presenteert (onnodig?) harde oplossingen voor deze problemen. Als je de problemen sec ziet zou er toch consensus moeten zijn bij alle politieke partijen dat we geen jihad willen in Nederland, geen sharia in willen voeren en niet blij zijn met losgeslagen jongeren op straat. In Amsterdam werd er buiten de PVV om ook over gesproken om Marrokaanse criminelen hun Nederlandse paspoort in te laten leveren. Omdat er in Nederland toch enkele miljoenen mensen zich zo druk maken om deze problemen dat ze PVV zouden willen stemmen zou ik, gezien de consensus die er zou moeten zijn, verwachten dat alle politieke partijen duidelijke uitspraken zouden doen hoe ze omgaan met de voornoemde problemen. Dan kan de kiezer ook weer kiezen welke partij de beste politieke oplossing heeft, en zullen veel PVV kiezers ook weer naar andere partijen kijken. Maar nee, Wilders wordt als fascist neergezet, terwijl niemand meer pro-Israel is dan hij. Wouter Bos heeft als reactie op de uitspraak van Wilders dat hij jihadistische moslims het land uit wil zetten zelfs gezegd dat de PVDA niemand uit wil sluiten. 'Zijn jihadisitische moslims welkom bij de PVDA?' denk ik dan. Wat wil de PVDA echt? Nu moet hij in de rechtzaal alle rotte teksten uit de Koran, de sharia en haatimams gaan gebruiken om aan te tonen dat hij feitelijk gelijk heeft, en daarmee zijn harde uitspraken vergoeilijken. Wie zit daar nu op te wachten? Of Wilders word als politicus met een paar miljoen stemmers verplicht te zwijgen, wie zit daar nu op te wachten? Deze hele zaak had in de tweede kamer uitgevochten moeten worden, en dat had heel eenvoudig gekund als andere politieke partijen gewoon oprecht hadden gereageerd met reële en effectieve oplossingen voor de problemen die Wilders op de kaart heeft gezet.

1 Reactie
Florian2
Florian213 jan. 2010 - 19:50

Wow wat een goede reactie en uitleg! Kan het niet anders dan 100% met je eens zijn! Als de overige politieke partijen nu inderdaad hadden gereageerd op de problemen die Wilders (soms te ongenuanceerd) benoemd en hier op in waren gesprongen had het inderdaad niet zover hoeven komen. Ook mij is het een raadsel wat nu precies de doelstelling is van dit proces. De problemen worden hiermee niet opgelost en de Nederlandse (ontevreden of bezorgde) kiezer blijft onbegrepen achter. Wilders kaart inderdaad de meest gevoelige problemen aan en heeft inderdaad geen antwoord: wat moet ik met oplossingen als "het leger eropaf sturen" ? Wat een gemiste kans dat andere partijen niet met antwoorden of gedurfd beleid durven komen....